Conte fik tidlig julegave

Af Torsten Brix

2016-11-08
Conte fik tidlig julegave

Magasin-artiklen skriver: Talentudvikling og udvidelsen af stadion giver kø ved håndvasken for de kritikere, der i 2003 mente, at Abramovich kun ville ”lege” med Chelsea, og at russeren ville forsvinde, når det blev for kedeligt. Sådan har det ikke været…

Da Chelsea-manager Antonio Conte den 24. september forlod Emirates med et 0-3-nederlag i tasken, havde holdets italienske manager tre måneder før juleaften kun ét ønske – og det var et mere stabilt forsvar – det har han fået…

Op til Arsenal-nederlaget havde Chelsea spillet med en fireback-kæde og lukket to mål eller mere ind imod hold som Bristol Rovers, Swansea og Leicester – det holdt den ærekære Conte vågen om natten, for det skulle ændres.

Tidligere havde Conte haft stor succes med et tremandsforsvar i Juventus sammen med klassemålmanden Buffon, hvilket fik en morsom grafiker til at ændre ”Mount Rushmore”, så det ikke længere var de fire amerikanske præsidenter - George Washington, Thomas Jefferson, Theodore Rooseveldt og Abraham Lincoln. I stedet var den defensive kvartet fra Torino - Buffon, Barzagli, Chiellini og Bonucci – som var de nye ansigter på det store mindesmærke. Tremandsforsvaret blev overført til det italienske landshold – men også til Chelsea… tre måneder før jul.

Siden er det gået over al forventning… London-klubben har spillet fem Premier League-kampe, som alle er vundet med sammenlagt 16-0. Dette har gjort, at Chelsea efter 11 spillerunder har 25 points og plus 15 mål i målscore, imens holdet på samme tid sidste år – under Jose Mourinho – havde blot 11 point, seks mål i minus og var placeret i bunden af Premier League blandt hold som nedrykkerne fra Aston Villa, Newcastle og Norwich samt det nuværende bundhold Sunderland.


Chelsea i Kansas
Netop sammenligningen mellem Conte og Mourinho bliver i dag højaktuel. For nøjagtigt et år siden skrev de engelske medier, at Chelsea-spillerne hellere ville tabe med Chelsea end vinde for Mourinho – mens det virker helt anderledes her et år senere. Chelsea-spillerne er virkelig trukket i det ”Kansas-tøj”, som Conte selv yndede at spille i. Men for 45 dage siden blev der sået tvivl om Contes kvaliteter. Det gør der ikke længere - piben har fået en helt anden lyd, og det har en helt klar årsag – mener Conte.

- På det tidspunkt lukkede vi mange mål ind i alle kampene, og derfor skiftede vi til en 3-4-3 formation. Når du taber, er det vigtigt at finde årsagen til dette og ændre tingene. Trænerteamet har arbejdet hårdt sammen med spillerne, og det har ændret situationen.

Situationen i Chelsea er helt vendt på hovedet. Efter de første seks kampe – hvor Manchester City havde maksimum point – var der ikke mange, der havde forventet, at Chelsea efter 11 kampe skulle være tophold sammen med City, Liverpool og Arsenal. Hele holdet i Chelsea har også været udsat for en omvæltning.

I defensiven har tilbagekøbte David Luiz virket som en mere seriøs forsvarsspiller sammen med den formforbedrende Gary Cahill – og hvad med Pedro? Spanieren lignede et fejlkøb, men han er vokset ligesom den tidligere Sunderland-spiller Marcos Alonso. Han er gledet ind i Contes system ligesom Victor Moses, som Mourinho og Guus Hiddink ikke kunne bruge. Største omvæltning er dog Eden Hazard, som er total forandret fra skuffelsen i sidste sæson.

De første 11 Premier League-kampe har Hazard spillet bedre end sæsonen 2014/15, hvor han blev kåret til ”Årets Spiller” af PFA og de engelske journalister – se blot her:


Mål
2014/15: 3
2015/16: 0
2016/17: 7

Afslutninger
2014/15: 20
2015/16: 12
2016/17: 34

Afslutning på mål i procent
2014/15: 45 %
2015/16: 33 %
2016/17: 65,7 %

Succesfyldte driblinger i procent
2014/15: 64,0 %
2015/16: 56,4 %
2016/17: 65,7 %

Antal sprinter
2014/15: 606
2015/16: 524
2016/17: 687


Det er dog ikke kun spillestil og formationen, som Conte har ændret… da spillerne, inden træningskampen i sommer imod Rapid Wien havde tjekket ind til deres femstjernede hotel, var det med en klar forventning om, at aftensmaden inden kampen var med en stor bøf samt en masse pasta – som de plejede. De tog fejl…

Rundt om på bordene var der placeret små skåle med nødder og frugt med forklaringen fra Conte om, at de ikke skulle løbe rundt med ekstra kilo, når de skulle i kamp om få timer. Derudover blev pizza, sodavand og ketchup helt bandlyst fra det mad, som spillerne skulle have efter kampen. Sidenhen skulle Conte have løsnet lidt op på dette, men tingene har ændret sig på King's Road – også før de fik den seneste italienske manager.

For siden Roman Abramovich kom til klubben i 2003, er klubben blev omvæltet, og den tekniske direktør Michael Emenalo har stået for meget. Den 51-årige tidligere nigerianske forsvarspiller kom til klubben i 2007 og blev bedt om at analysere Valencia i forbindelse med en Champions League-kamp, og sejren medførte, at han blev forfremmet til chefscout. Da Avram Grant forlod klubben, blev Emenalo igen forfremmet, for i fremtiden skulle han være førsteholdsassistent for Carlo Ancelotti.

Emenalo er nu ansvarlig for de 38 spillere, som Chelsea har udlejet til andre klubber. Bevæggrunden for dette høje antal er, at London-klubben mener, at spillerne udvirker sig mere, når de er udlejet til en anden klub og spiller førsteholdsfodbold fremfor at være under Chelseas daglige ledelse. Denne satsning, håber Abramovich på, vil komme til at give en del egenproducerede talenter til førsteholdstruppen, selvom det langt fra har været tilfældet indtil nu.

En del af denne udlejningsstrategi handler også om Tim Harkness, der er blevet hyret som en omrejsende fysioterapeut. Han skal holde disse 38 spillere i topform – i særdeleshed Nathaniel Chalobah, de centrale forsvarsspillere Ruben Loftus-Cheek og Andreas Christensen samt Tammy Abraham, der fornyelig scorede to mål for det engelske U-21 landshold. Håbet i Chelsea er, at en håndfuld talenter kan rykket op i førsteholdstruppen, inden 2017/18-sæsonen starter samt at det 60.000 tilskuer store stadion kan stå færdigt.


Abramovich – ikke kun for sjov
Talentudvikling og udvidelsen af stadion giver kø ved håndvasken for de kritikere, der i 2003 mente, at Abramovich kun ville ”lege” med Chelsea, og russeren ville forsvinde, når det blev for kedeligt. Sådan har det ikke været…

Fornyelig kunne en engelsk avis afsløre, at Abramovich havde tilbragt tre dage på træningsanlægget ”Cobham” for at kigge Contes nye metoder efter i sømmene. Derudover spiste de og føromtalte Emenalo frokost sammen hver dag, og ifølge bulliterne foregik det i en meget afslappet facon, hvor Abramovich for sjov blandt andet skulle have lovet Conte mange store nyindkøbte spillere til januar.


Langtidsløsningen Conte
Det åbenløse gode forhold og de gode resultater kulminerede, da Chelsea slog Everton med fem mål i sidste spillerunde. Her sendte Conte masser af luftkys op til sin datter og kone på tilskuerpladserne, og efterfølgende forklarede han:

- De kommer til alle kampene og er her i London et par dage, men de skal altid tilbage til Italien, for min datter studerer der, men jeg vil gerne have min familie med til England.

Det kan han rolig gøre… for lige nu ligner Conte en fremtidsløsning på Stamford Bridge – efter han fik en tidlig julegave.Optakter
Optakt 24/2 - 18:00
Lyngby BK - Esbjerg FB
Optakt 24/2 - 20:15
Randers FC - FC Midtjylland
Optakt 25/2 - 16:00
AC Horsens - OB
Optakt 26/2 - 13:00
AaB - Silkeborg IF
Optakt 26/2 - 16:00
FC Nordsjælland - FC København
Optakt 26/2 - 18:00
SønderjyskE - Brøndby IF
Optakt 27/2 - 19:00
Viborg FF - AGF
Magasin-artikler
Champions League – de sidste 16
Indkast.dk har kigget på de kommende kampe…
Bayern München vs. Arsenal
Kommentar:
Ti gange tidligere har de to hold mødt hinanden, men blot fem gange har tyskerne vundet. Oplevelsen er sikkert en anden for Arsenal-fansene, der betragter det tyske storhold som deres værste europæiske fjende henover de seneste år.

Sådan går det:
Mon ikke Carlo Ancelotti nok en gang viser sin store erfaring fra ”cup-kampe”, sådan at Bayern München nok engang sætter en stopper for Arsenals videre deltagelse. Bayerns sidste 15 hjemme-kampe i Champions League har givet 15 sejre.

Kampene spilles: 15/2 og 7/3Real Madrid vs. Napoli
Kommentar:
I de sidste 20 år har Real Madrid været 20 gange i ”Knockout-kampene”, og deres stærke idealopstilling ser god ud. ”Kongeklubben” er næsten i stærkeste opstilling, så der venter en stor opgave for Napoli, som pudsigt nok har to kasserede Real Madrid-spillere - Raúl Albiol og Jose Callejon - i deres idealopstilling.

Sådan går det:
De regerende mestre er klare favoritter, selvom den anden kamp spilles i Italien, hvor stemningen nok skal blive helt elektrisk. Mon ikke Real Madrid sætter tingene på plads på Santiago Bernabéu.

Kampene spilles: 15/2 og 7/3


Benfica vs. Dortmund
Kommentar:
To af Europas mest angrebsivrige hold mødes i dette opgør, men det er også to hold, som ikke klarer sig særlig godt for tiden i deres hjemmelige ligaer. Begge har dog været meget solide i deres europæiske kampe.

Sådan går det:
Dortmund går samlet videre, men kan få det svært imod Benfica, der faktisk er meget defensivt stærke. De to hold har ikke mødt hinanden i 53 år, men måske kan kampene går hen og blive historiske.

Kampene spilles:
14/2 og 8/3Manchester City vs. Monaco
Kommentar:
Pep Guardiola er ved at få mere styr på Manchester-holdets defensiv, men det kan også blive nødvendigt, da Monaco – en smule overraskende – er et af de stærkeste offensive hold i denne sæson. Efter 25 spillerunder i den franske liga har Monaco en plus målscorer på 52 mål. En smule overraskende at den kasserede Manchester United og Chelsea-angriber Radamel Falcao gør det så godt.

Sådan går det:
Monaco har vundet deres sidste tre kampe imod engelske hold, men mon ikke Manchester City samlet går videre fra disse kampe.

Kampene spilles:
21/2 og 15/3.Porto vs. Juventus
Kommentar:
Ingen ønsker at møde Juventus for tiden, og ”den gamle dame” betragtes som en af turneringens outsidere. Det går rigtig godt i Serie A, og derudover har klubben mange store profiler, som nyindkøbet Gonzalo Higuaín.

Sådan går det:
Porto er iblandt de sidste 16 i Champions League for syvende gang indenfor ti år, men trods dette forventer Indkast.dk, at Juventus går videre.

Kampene spilles:
22/2 og 14/3.Bayern Leverkusen vs. Atlético Madrid
Kommentar:
Tyskerne har gjort det rigtig godt under træner Roger Schmidt, men de får problemer overfor den stærke spanske hovedstadsklub og Diego Simeone. Atlético har været i to af de sidste tre Champions League-finaler, men for tiden kniber det lidt i ligaen.

Sådan går det:
Atletico Madrid har vundet samlet de sidste fire gange, hvor de har været i ”Knockout-kampene”, og det gør de også denne gang.

Kampene spilles:
22/2 og 15/3.PSG vs. Barcelona
Kommentar:
Dette er på papiret – i stærk konkurrence med Bayern München vs. Arsenal – det største møde. Det franske hovedstadshold vil så gerne vinde Champions League, men de kan få det meget svært overfor Barcelonas imponerende offensiv.

Sådan går det:
PSG har blot tabt en af de sidste 42 europæiske hjemmekampe, men selvom Unai Emery er lidt af en ”Cup-specialist”, så går Barcelona samlet videre.

Kampene spilles:
14/2 og 8/3.Sevilla vs. Leicester
Kommentar:
Umiddelbart kunne det måske ligne en 50/50-kamp, men tag nu ikke fejl af Sevilla. De sidste tre år har spanierne vundet Europa League, og det går også rigtig godt i La Liga. Modsat går det rigtig dårligt for Leicester, der har startet 2017 i værste mareridtsstil.

Sådan går det:
Fire gange har Leicester mødt et spansk hold, men aldrig vundet. Omvendt har Sevilla tre gange været i ”Knockout-kampene”, men deres chancer for videre deltagelse er store i denne omgang, da Leicester er meget usikre i forhold til, hvilke spillere der skal spille samt i hvilken formation. Mesterskabsholdet er kriseramt, og det udnytter Sevilla.

Kampene spilles:
22/2 og 14/3.Vil du se stjernerne i aktion, kan sefodbold.dk hjælpe dig. Her finder du fodbold fra hele verden inklusiv den spanske La Liga, Serie A eller du kan følge de danske drenge i Æresdivisionen.
Læs hele artiklen
Fergie-time
Indkast.dk har kigget nærmere på målene, som er faldet sent i Premier League-kampene, og der tegner sig et klart billede…
Selvom det er længe siden, at Sir Alex Ferguson forlod Manchester United, så kan klubben stadigvæk lave mål sent i kampene – som var en af klubbens varemærker, da den iltre skotte var i klubben.

For da Wayne Rooney slog Sir Bobby Charltons klubrekord med det sene overtidsmål imod Stoke, gjorde udligningen, at Manchester United blev det næstbedste hold til at sikre point i de sidste ti minutter af kampene i denne sæson.


BBC-undersøgelse beviste ikke noget
I 2012 lavede BBC en undersøgelse af begrebet ”Fergie-time”, og den viste, at Manchester United havde 4 minutter og 37 sekunders overtid i gennemsnit, når de var bagud – mens de blot havde 3 minutter og 18 sekunder, hvis de var foran. Undersøgelsen faldt dog lidt til jorden, da det også viste sig, at de andre tophold havde lignende forhold.

United har dog ikke kun vundet, men også mistet mange point i kampenes afslutninger i denne sæson. Der er faktisk scoret seks gange imod dem i de sidste ti minutter – hvilket sammenlagt har kostet syv point. Havde de haft disse point, ville de have delt andenpladsen i Premier League med deres rivaler fra Arsenal.

Så samlet set har Jose Mourinho ikke formået at sætte samme triumf på – som Sir Alex Ferguson gjorde, og slet ikke når man sammenligner med de andre storhold fra Premier League.

Straffesparksscoringen af Alexis Sanchez sent i kampen imod Burnley gjorde, at Arsenal har hentet hele ti point i kampenes sidste ti minutter indtil nu i sæsonen, og derfor er de klart Premier Leagues bedste ”afsluttere”. De har lavet hele tolv mål og har blot tabt et enkelt point efter Evertons mål til 2-1 på Goodison Park.

Netop på Goodison kom Ronald Koeman til i sommer som afløser for Roberto Martinez. Den nye hollandske manager slog straks fast, at Everton-spillerne kun var på 70% af deres maximale ydeevne, og han startede straks en hård fysisk træning, hvilket virker til at have fungeret. Som tidligere nævnt så vandt Everton over Arsenal efter en sen scoring – ligesom de også gjorde imod Crystal Palace.


Hvem er bedst ?
Mest suveræne i defensiven i de sidste ti minutter af kampene er ikke overraskende Premier Leagues tophold – Chelsea. Antonio Contes mandskab har ikke lukket mål ind i de første 22 kampe, mens de har lavet otte mål, hvilket har sikret dem fem point.

Det placerer Chelsea på andenpladsen et point foran Tottenham og Everton, der begge blot har lukket to mål ind i kampenes afslutning. Ingen af disse har kostet point for Mauricio Pochettinos mandskab.

I den anden ende af tabellen har Hull lukket 11 mål ind i de sidste ti minutter af kampene, hvilket har kostet seks point. Så tendensen er klar - og måske ikke så overraskende... nemlig at topholdene er bedst til at afslutte kampene. Her følger de seks øverste hold og deres præstationer i ”Fergie Time” – altså de sidste ti minutter.


Chelsea
Scorede mål: 8
Scorede mål imod: 0
Scorede mål i sidste sæson: 9
Scorede mål imod i sidste sæson: 11

Arsenal
Scorede mål: 12
Scorede mål imod: 3
Scorede mål i sidste sæson: 7
Scorede mål imod i sidste sæson: 6

Tottenham
Scorede mål: 8
Scorede mål imod: 2
Scorede mål i sidste sæson: 10
Scorede mål imod i sidste sæson: 8

Manchester United
Scorede mål: 8
Scorede mål imod: 6
Scorede mål i sidste sæson: 6
Scorede mål imod i sidste sæson: 12

Liverpool
Scorede mål: 5
Scorede mål imod: 4
Scorede mål i sidste sæson: 9
Scorede mål imod i sidste sæson: 12

Manchester City
Scorede mål: 10
Scorede mål imod: 3
Scorede mål i sidste sæson: 13
Scorede mål imod i sidste sæson: 4

Læs hele artiklen
Se alle magasin-artikler her
Ledere
Fra Champions til Championship ?
Kan Leicester ende med at lave en ”Herfølge”? Indkast.dk har kigget succeshistorien om Kasper Schmeichel & Co. efter i sømmene, og det ser ikke for godt ud…
I en periode, hvor fodbolden bliver mere og mere styret af penge, har Leicesters succes simpelthen ramt lige midt i mange fodboldelskeres hjerter…

Sådan skrev Indkast.dk i disse linjer, efter Leicester i sommer meget overraskende havde vundet det engelske fodbold-mesterskab. Mesterskabet kom i hus, efter de havde vundet syv gange med en spinkel 1-0 sejr, men samlet set blev mange af kampene virkelig vundet med ”Kansas-tøj” på – samt med en smule held. Nu er situationen helt anderledes…

Efter 24 spillerunder i Premier League er Leicester blot to point fra bundholdet Sunderland, og endnu værre er det, at mesterholdet er det PL-hold, der klart har klaret sig dårligst i 2017, så holdet er på vej imod nedrykningspladserne…

Midt i dette står Leicester-ledelsen overfor et stort dilemma, for skal de afbryde samarbejdet med den succesbelagte Claudio Ranieri inden Champions League-kampene imod Sevilla, og er det den rigtige beslutning forud for klubbens største kampe og samtidigt med, at holdet befinder sig i en sportslig krise.

Ifølge bulletinerne fra England så skulle Ranieri have haft møder med klubbens formand Vichai Srivaddhanaprabha, og her skulle den thailandske mangemillionær have vist den italienske manager tillid. Men eksisterer den også, hvis holdet kommer under nedrykningsstregen efter weekendens kamp imod bundrivalerne fra Swansea? - og hvordan er det gået så galt ?


Wonderful Copenhagen
Da Leicester gæstede FC København i starten af november, ændrede Ranieri to timer inden kampstart til en 3-4-3 formation, som så blev ændret igen i løbet af kampen, og et kaos som dette er langt fra eneste gang i denne sæson.

Op til Southampton tævede Leicester i slutningen af januar, havde den italienske manager ændret midtbaneformationen til at spille med en diamant. Dette var blot blev trænet et par gange forinden, og spillerne har flere gange virket usikre i denne sæson. Derudover er stemningen også ændret…

I mesterskabssæsonen spillede Ranieri stort set med de samme spillere hver gang, hvilket står i stor kontrast til balladen i weekenden på Old Trafford. Her blev Shinji Okazaki og Ahmed Musa hevet ud i pausen af Ranieri – i en ren impulsbeslutning, hvilket truppen skulle have ytret sin utilfredshed med efterfølgende. Så indenfor kort tid har Ranieri lavet om på formationen flere gange. Derudover er der ofte flere udskiftningerne i holdets idealopstilling. Dette lagt sammen med meget dårlige resultater, giver ofte skabelonen til en fyreseddel.

Denne uro står i skrigende kontrast til måden, som Ranieri opførte sig på i sidste sæson. 4-4-2 formationen blev leveret hver gang, og N'Golo Kante sugede boldene til sig på midtbanen. Franskmanden var den mest bolderobrende spiller i Premier League og Jamie Vardy var den mest træfsikre. Nu er Kante væk… Vardy og Riyad Mahrez er ikke til at genkende. Vardy lavede 18 mål i sidste sæson efter 24 kampe – i år har han lavet 5, men Leicester har også lavet 20 mål mindre samt lukket 15 mål mere ind – så statistikker dokumenterer også holdets placering. Som afløser for Kante blev Wilfred Ndidi indkøbt, men den 20-årige afrikaner har – bortset fra FA Cupkampen imod Derby - endnu ikke vist noget, der minder om den stærke franskmand.

Ikke siden 1938 er de regerende mestre rykket ud af den bedste engelske fodboldrække. Dengang var det Manchester City, men måske kommer Leicester til at slå rekorden – skulle det ske, vil der være mange årsager.

En af de mere unævnte handler om de forpligtelser, der er forbundet med at være engelsk mester. I stedet for at holde sommerferie blev de meget trætte Leicester-spillere sendt til Thailand efter klubejerens ønske, og sidenhen har de rejst rundt for at spille Champions League. Det giver ikke rejsefeber og fjerner heller ikke fokus, men det kan kampe i Los Angeles imod PSG, at møde Barcelona i Stockholm eller spille Community Shield imod Manchester United gøre. Dette er normalt for klubber som Arsenal, Manchester City eller Chelsea – men Leicester har ikke været gearet til dette, hvilket resultaterne har vist.


Hvorfor Moss ?
Meget kan blive ændret på søndag, når Leicester skal møde Swansea. Kampens dommer er i øvrigt Jon Moss, som ikke har dømt Leicester siden april, hvor han udviste Jamie Vardy samt gav et kontroversielt straffespark til West Ham. Det virker til, at FA's dommerpåsættere har sovet i timen.

Kampen kan give Leicester det boost, som holdet i den grad mangler. Sidste sæson levede de af selvtillid, hvilket de totalt mangler i dag. Derudover overpræsterede holdet utvivlsomt også i sidste sæson. Ranieris føromtalte idealopstilling blev fundet i en trup med masser af gratis spillere som Schwarzer, Schlupp, Fuchs og Albrighton. Derudover havde ingen af sæsonens profiler som Danny Drinkwater, Vardy og Mahrez kostet over 20 millioner kroner.

Tilsammen kostede Leicester-truppen under 500 millioner kroner, hvilket f.eks. er mindre end, hvad Manchester City betalte for Kevin De Bruyne, men trods dette vandt de det eftertragtede trofæ. I den forbindelse skal man ikke glemme, at Leicester i sæsonen op til mesterskabet overlevede meget overraskende, efter de – med Nigel Pearson – vandt syv af ni kampe.

Nu er ”Rævene” jagtet bytte og nedrykningsstregen bider klubben i halen… for det kan ende med, at de laver en ”Herfølge” – altså går fra Champions til Championship …

Læs hele lederen
The Young Ones – from Goodison
Everton har vist tillid til nogle meget store talenter – og fremtiden ser lys ud på Goodison Park.
Da Everton i weekenden tæskede kraftigt oprustede Manchester City med 4-0, var Evertons gennemsnitsalder næsten tre år yngre. Det lyder måske ikke af så meget – men det er det i den grad. Dette forekom selvom Everton startede med de aldrende Ashley Williams, Gareth Barry og Leighton Baines. For Everton-manager Ronald Koeman gav spilletid til de to 18-årige Tom Davies og Ademola Lookman, der begge kvitterede for tilliden med et mål.

Lookman og Davies er dog ikke de eneste talenter, der er på vej frem i Everton. Indkast.dk har kigget nærmere på truppen fra den blå del af Liverpool og fundet disse spændende fem unge spillere.


Tom Davies – defensiv midtbane
Debut: 16/4-16, da han var 17 år og 292 dage.
Søndagens mål var helt unikt og viste mange af de færdigheder, som han besidder. Davies er opvokset i Everton og har et ”stort” hjerte. Imponerede at han blot er 18 år. Han ligner en fremtidsløsning, som afløser for 35-årige Gareth Barry.


Ademola Lookman – angriber/kantspiller
Debut: 15/1-17, da han var 19 år og 69 dage
Han er kommet til Everton fra League One-klubben Charlton Athletic for en pris, der kan ende med 100 millioner kroner. Dette er afhængig af præstationerne, men et mål efter fire minutter i debuten imod Manchester City skabte en unik start.


Mason Holgate - forsvarsspiller
Debut: 13/8-16, da han var 19 år og 295 dage
Da Everton i sommer solgte John Stones til Manchester City for omkring 500 millioner kroner, endte de med at hente en kopi - som afløser. Forsvarsspilleren Holgate kom til Everton fra Barnsley, ligesom Stones havde gjort. Den 20-årige har siden spillet ni kampe under Ronald Koeman og har høstet store roser.


Kieran Dowell – Midtbanespiller
Debut: 11/12-14, da han var 17 år og 62 dage
Den tidligere Everton-manager Roberto Martinez havde store forventninger til den kreative midtbanespiller. Helt samme holdning har Koeman ikke haft til den 19-årige, som for tiden spiller mest på klubbens U-23 hold.


Dominic Calvert Lewin - Angriber
Debut: 13/12-16, da han var 19 år og 272 dage
Den unge angriber blev købt i Sheffield United for små 15 millioner kroner, og trods den unge alder og lave indkøbspris har han allerede spillet for Everton imod storklubber som Arsenal og rivalerne fra Liverpool. Han blev dog ankel-skadet, da han skulle starte sin første Everton-kamp og er ude indtil marts.


Disse unge spillere kan være med til at forme Everton i fremtiden, og glem nu ikke at Ross Barkley og Romelu Lukaku blot er 23 år samt at nyindkøbet Morgan Schneiderlin er 27 år – ligesom Enner Valencia og Yannick Bolasie.

Så Everton-fremtiden ser lys ud – men også meget engelsk ud. Klubben er klart det hold, der i denne sæson har givet spilletid i Premier League til flest engelske spillere under 21 år.


Gjorde grin med Yaya Touré
Klubben skal have ros for at give unge spillere chancen, men i den grad også for at vinde 4-0 over Manchester City. Kampen var den blot tredje Premier League-start for Tom Davies, og han har været meget i overskrifterne siden. For målet til 3-0 var et rent svendestykke, hvor han viste sig at være helt frygtløs.

Først førte han bolden frem – næsten fra egen målfelt – og midt på banen satte han ”kraftværket” Yaya Touré af med en smart hældribling. Senere kom den store afrikaner flyvende imod Davies, der dog bevarede fatningen. Han afsluttede meget fræk og selvsikkert med et elegant tjip.

Måske blev en stjerne ”født” i det sekund, men ikke blot en spiller. For Davies er nevø til Evertons mesterskabsvinder – Alan Whittle, så Davies er virkelig en af de lokale drenge, der efterhånden bliver mere og mere sjældne i internationalt fodbold.

Tidligere har Koeman sagt, at Davies, Lewin, Kieran Dowell og Jonjoe Kenny ikke var klar til Premier League-fodbold – men mon ikke at den hollandske manager har ændret holdning til nogle af spillere efter den seneste tids bedrifter.

Spillerne virker i hvert fald til at holde begge ben på jorden. Efter den imponerede sejr over City talte flere medier med Davies, som blev spurgt om, hvordan denne unikke bedrift og gennembrud skulle fejres.

- Jeg regner med at tage hjem til min far og mor for at se, hvad de laver…

Læs hele lederen
Se alle leder-artikler her

Video

Artikel ikon Offeret: Veltman har undskyldt Sevilla med smuk hyldest til Krohn-Dehli Artikel ikon Maskeret Rivaldo mod Barca-fans Artikel ikon Riera raser efter nederlag til Sevilla Artikel ikon Se flere

Den pudsige

Artikel ikon Svensk målmaskine overgår Messi og CR7 Dømt for uetisk frisure Artikel ikon Offeret: Veltman har undskyldt Artikel ikon Zlatan udfordrer Mayweather og McGregor Artikel ikon Flere pudsigheder

Toplister

Artikel ikon Top 30: Fremtidens stjerner Top 20: Lande med flest udlændinge Artikel ikon Top 5: Assistkongerne i Champions League Artikel ikon Top 10: Wengers potentielle afløsere Artikel ikon Flere toplister

Lederen

Artikel ikon Fra Champions til Championship ? The Young Ones – from Goodison Artikel ikon Bravo ? Artikel ikon Bilic vs. Payet Artikel ikon Flere ledere

Bøger

Artikel ikon Hjem til Fodbold - En tikkende bombe Artikel ikon Målmagerne Artikel ikon Joey Barton: No Nonsense Artikel ikon Flere bøger

Profilen

Artikel ikon Arjen Robben – sejrsvant og ballademager Sergio Ramos – i klub 500 Artikel ikon Antonio Conte – King Conte Artikel ikon Wayne Rooney – 250 and still running Artikel ikon Flere profiler

Rygter

Artikel ikon Fredagens engelske rygter Cazorla kan misse resten af sæsonen Artikel ikon Torsdagens engelske rygter Artikel ikon Tidligere FCM-anfører bliver i Sverige Artikel ikon Flere rygter

Vidste du om ...

Artikel ikon Vidste du om ...
Neymar Jr.
Vidste du om ... Gareth Southgate Artikel ikon Vidste du om ... Diego Maradona Artikel ikon Vidste du om ... Filippo Inzaghi Artikel ikon Flere

Statistik

Artikel ikon Alt om Randers FC – FC Midtjylland Alt om Lyngby BK – Esbjerg fB Artikel ikon Den multietniske Superliga Artikel ikon Facts om OB – Randers FC: 3-0 Artikel ikon Flere

Optakter

Artikel ikon Optakt: SønderjyskE - Brøndby IF Optakt: Viborg FF - AGF Artikel ikon Optakt: Randers FC - FC Midtjylland Artikel ikon Optakt: AC Horsens - OB Artikel ikon Flere optakter

Startopstillinger

Artikel ikon Startopstillinger: Shakhtar - Celta Vigo Startopstillinger: Tottenham - Gent Artikel ikon Startopstillinger: FCK - Ludogorets Artikel ikon Startopstillinger: AS Roma - Villarreal Artikel ikon Flere startopstillinger

Kampreferater

Artikel ikon Tynd straffekendelse bag Celta-triumf Alli så rødt - Tottenham ude af Europa Artikel ikon Nulløsning sendte FC København videre Artikel ikon Villarreal vandt forgæves i Rom Artikel ikon Flere kampreferater