Kristoffer Grønning

Carl Jenkinson - fra fan til spiller

Arsenals unge højreback har været en turbulent tid igennem - nu vil han bare gøre det godt for "The Gunners".
Carl Jenkinson blev født d. 8 februar 1992. Han er søn af en engelsk far og en finsk mor, hvilket har gjort, at den unge Arsenal-back har spillet for både det engelske-og finske u-landshold. Han kan stadig frit vælge hvilket landshold han vil spille for, da han ikke har spillet nogle A-landskampe endnu. Finland har dog givet Jenkinson tilbudet om, at spille for deres landshold, men det afviste han, da han hellere ville fokusere på sin Arsenal-karriere.

Karrieren startede dog ikke i Arsenal, men i en anden London-klub - Charlton Athletic. Han spillede sig igennem Charltons ungdomsakademi og skrev under på en professionel kontrakt med klubben i 2009. Jenkinson fik sin debut på Charltons førstehold i december 2010, da Charlton på udebane skulle møde Brentford på Griffin Park. Han spillede hele kampen på højre back. Højre-backen spillede kun ni kampe for Charlton, hvor han imponerede med hans alsidighed og fart. Han blev hurtigt spottet af Arsène Wengers talentspejdere, efter at han kun et år tidligere havde tilbragt en sæson på lån hos Eastbourne Borough og Welling United.

Charlton kendte til interessen fra flere Premier League-klubber, og derfor ville man i London-klubben meget gerne forlænge med spilleren. Desværre for Charlton valgte han, at fremtiden skulle ligge i den nordlige del af London hos Arsenal. Jenkinson og Charlton var egentligt blevet enige om en kontraktforlængelse, men da Arsène Wenger og Arsenal kom på banen, var der ingen tvivl, hvilket ærgrede Charlton manageren Chris Powell:

- Jeg ved, at Carl blev rådgivet af sin agent, og at der skulle være lavet en ny aftale mellem de to parter. Desværre har Carl (Jenkinson, red.) taget en u-vending. Det er virkelig en skam, for han er en fyr, der har spillet hos os siden han var ni år. Han har spillet på førsteholdet siden jeg kom ind. Jeg er utroligt skuffet. Han er en spiller jeg hurtigt fik identificeret som en kommende nøglespiller. Jeg er dog nød til at sige, at han har været verdensklasse siden jeg kom til, erkendte Powell dengang til Charltons hjemmeside.

De flotte ord stoppede ikke her for Jenkinson, der senere skrev under med hjerteklubben Arsenal. Arsène Wenger jublede dengang til Arsenals hjemmeside over tilgangen af den unge forsvarsspiller.

- Vi har kigget på Carl Jenkinson i noget tid, og han er en ekstremt talentfuld spiller som har naturlige defensive evner, men han er også en meget stærk spiller, som kan lide at gå med fremad.

“The Gunners” er ikke nogen tilfældig klub for Jenkinson, der har været “gooner” hele livet. Han kommer fra en familie der har tradition for at holde med holde med Arsenal, hvilket også har afspejlet sig, i den unge Arsenal-spillers barndom.

Fra så langt tilbage, som jeg kan huske, så var det altid Arsenal der var samtale-emnet derhjemme. Sådan var det bare. At gå til en kamp var noget specielt. Hvis jeg havde gjort det godt i skolen, så ville min far tage mig med til Highbury. Jeg tror, at vi var afsted fire til fem gange om året.

Jenkinson kunne nok have ønsket sig en bedre start på sin Arsenal-karriere, der hurtigt bød på en 8-2 lussing på Old Trafford, hvor han også måtte skuffe sine hold-kammerater med at lade sig udvise. Jenkinson fik dog sin debut tidligere på året, da Arsenal skulle møde Udinese i kvalifikationen til Champions League. Her blev han i det 55. minut skiftet ind istedet for Johan Djourou, der ellers lige var blevet skiftet ind, men måtte udgå med en skade.

Siden sæsonstarten har Jenkinson medvirket i syv Premier League-kampe for Arsenal, hvor det er blevet til et enkelt assist.