ALT om VM

Fodbold nyheder

Carl Jenkinson - fra fan til spiller

Af Kristoffer Grønning

Arsenals unge højreback har været en turbulent tid igennem - nu vil han bare gøre det godt for "The Gunners".
Article image
Ritzau-Scanpix
Carl Jenkinson blev født d. 8 februar 1992. Han er søn af en engelsk far og en finsk mor, hvilket har gjort, at den unge Arsenal-back har spillet for både det engelske-og finske u-landshold. Han kan stadig frit vælge hvilket landshold han vil spille for, da han ikke har spillet nogle A-landskampe endnu. Finland har dog givet Jenkinson tilbudet om, at spille for deres landshold, men det afviste han, da han hellere ville fokusere på sin Arsenal-karriere.


Karrieren startede dog ikke i Arsenal, men i en anden London-klub - Charlton Athletic. Han spillede sig igennem Charltons ungdomsakademi og skrev under på en professionel kontrakt med klubben i 2009. Jenkinson fik sin debut på Charltons førstehold i december 2010, da Charlton på udebane skulle møde Brentford på Griffin Park. Han spillede hele kampen på højre back. Højre-backen spillede kun ni kampe for Charlton, hvor han imponerede med hans alsidighed og fart. Han blev hurtigt spottet af Arsène Wengers talentspejdere, efter at han kun et år tidligere havde tilbragt en sæson på lån hos Eastbourne Borough og Welling United.

Charlton kendte til interessen fra flere Premier League-klubber, og derfor ville man i London-klubben meget gerne forlænge med spilleren. Desværre for Charlton valgte han, at fremtiden skulle ligge i den nordlige del af London hos Arsenal. Jenkinson og Charlton var egentligt blevet enige om en kontraktforlængelse, men da Arsène Wenger og Arsenal kom på banen, var der ingen tvivl, hvilket ærgrede Charlton manageren Chris Powell:

- Jeg ved, at Carl blev rådgivet af sin agent, og at der skulle være lavet en ny aftale mellem de to parter. Desværre har Carl (Jenkinson, red.) taget en u-vending. Det er virkelig en skam, for han er en fyr, der har spillet hos os siden han var ni år. Han har spillet på førsteholdet siden jeg kom ind. Jeg er utroligt skuffet. Han er en spiller jeg hurtigt fik identificeret som en kommende nøglespiller. Jeg er dog nød til at sige, at han har været verdensklasse siden jeg kom til, erkendte Powell dengang til Charltons hjemmeside.

De flotte ord stoppede ikke her for Jenkinson, der senere skrev under med hjerteklubben Arsenal. Arsène Wenger jublede dengang til Arsenals hjemmeside over tilgangen af den unge forsvarsspiller.

- Vi har kigget på Carl Jenkinson i noget tid, og han er en ekstremt talentfuld spiller som har naturlige defensive evner, men han er også en meget stærk spiller, som kan lide at gå med fremad.


“The Gunners” er ikke nogen tilfældig klub for Jenkinson, der har været “gooner” hele livet. Han kommer fra en familie der har tradition for at holde med holde med Arsenal, hvilket også har afspejlet sig, i den unge Arsenal-spillers barndom.

Fra så langt tilbage, som jeg kan huske, så var det altid Arsenal der var samtale-emnet derhjemme. Sådan var det bare. At gå til en kamp var noget specielt. Hvis jeg havde gjort det godt i skolen, så ville min far tage mig med til Highbury. Jeg tror, at vi var afsted fire til fem gange om året.

Jenkinson kunne nok have ønsket sig en bedre start på sin Arsenal-karriere, der hurtigt bød på en 8-2 lussing på Old Trafford, hvor han også måtte skuffe sine hold-kammerater med at lade sig udvise. Jenkinson fik dog sin debut tidligere på året, da Arsenal skulle møde Udinese i kvalifikationen til Champions League. Her blev han i det 55. minut skiftet ind istedet for Johan Djourou, der ellers lige var blevet skiftet ind, men måtte udgå med en skade.

Siden sæsonstarten har Jenkinson medvirket i syv Premier League-kampe for Arsenal, hvor det er blevet til et enkelt assist.

VM 2022

Lande-beskrivelser

Profiler

Lisandro Martinez
Amsterdams carnicero
Kevin De Bruyne
Kasseret af Mourinho
Gabriel Jesus
Er fortovsmaleren med øgenavnet Tetinha ”up 4 it”?
Gabriel Martinelli
Arsenals diamant
Neymar
30 år
Rodrygo
Fundet på gaden
Vinícius Júnior
VINI, VIDI, VICI
Joachim Andersen
Ukendt rekordindkøb eller Ronald Koeman?
Martin Braithwaite
Bedre end FIFA
Andreas Cornelius
Ny i FCK… for tredje gang
Kasper Dolberg
SMIL
Christian Eriksen
Tæt på Helveg og Jan Dahl
Pierre-Emile Højbjerg
Fremskudt bryst og frie følelser
Simon Kjær
Lederen der taler med fødderne
Phil Foden
Storsamler af fodboldkort og større end Messi
Harry Kane
Otte ord
Marcus Rashford
Red for life
Raheem Sterling
Hjem til London
Ben White
Fremtidsløsningen for Arsenal?
Karim Benzema
BenzeNA eller hattrick-helt?
Olivier Giroud
Jagter Henry
Antonie Griezmann
Tidligere Esencia!
Kylian Mbappé
Den næste Pelé kender retningen
Raphaël Varane
Gennembrud imod Manchester United
Memphis Depay
Tarzan med tatoveringer
Mohammed Kudus
Alle har retten til at drømme
Takehiro Tomiyasu
Fjerde gang var lykkens gang
Luka Modric
Fra flygtning til verdens bedste
Hakim Ziyech
Gadedrengen
Robert Lewandowski
Var bedre end Messi og Ronaldo
Wojciech Szczesny
Flot aktion til VM i skyggen af Schmeichel
Joao Felix
Bedre end Ronaldo
Bruno Fernandes
Portugals redningsmand
Ronaldo
Ulidelig tilværelse, temperamentet og den handicappede dreng
Bernardo Silva
Alf'en
Xherdan Shaqiri
Alpine Messi
Granit Xhaka
Udskældt stjerne
Luka Jovic
Når 6% ikke er nok
Dušan Tadić
Den hjemvendte søn
Dušan Vlahović
DV9
Álvaro Morata
Udskældt helt
Kai Havertz
Kopi af Lampard
Edinson Cavani
Tidligere bevaret hemmelighed
Darwin Nunez
Den næste Luis Suarez eller Liverpools manglende brik?
Brenden Aaronson
The Medford Messi
Gareth Bale
Kasseret af Mourinho og Real Madrid
Daniel James
Den walisiske Usain Bolt

Vidste du om ...

VM Artikler

VM Legender

Kampe og tabeller

Optakt

Fodbold nyheder

Magasin-artikler

Profiler

Ledere

Statistik