Det læser de besøgende på INDKAST lige nu

Kasper Marker Pedersen

William Kvist - Lederen

William Kvist drømmer om at blive erhvervsleder, når fodboldkarrieren er forbi. Og den 25-årige midtbanespiller ser anførerjobbet i FC København som den perfekte praktik.
FC Københavns spillere løber tirsdag aften ind på Parkens græstæppe til Champions League-ottendedelsfinalen mod Chelsea. I spidsen for hjemmeholdet vil være 25-årige William Kvist – københavnernes anfører, ubestridte leder og omdrejningspunkt.

Kampen bliver et foreløbigt højdepunkt for den unge spiller med de store kompetencer som leder. Kompetencer, som Kvist i høj grad får efterprøvet som anfører for de forsvarende danske mestre.

- Jeg får testet mine lederegenskaber dagligt som anfører her i klubben, og jeg ser det som en slags praktik i forhold til en lederkarriere, når jeg stopper som professionel fodboldspiller.

- Jeg tror ikke, jeg kommer ud for et job, hvor der er mere pres på, end der er her. Der er mange faktorer og aktører at forholde sig til, og vi skal præstere på højeste niveau foran et enormt publikum. At kunne håndtere den pressituation er noget, jeg håber at kunne bruge i et lederjob, lyder det fra William Kvist, som ved siden af fodbolden har haft tid til at læse en bachelor i civiløkonomi ved Copenhagen Business School. En uddannelse, som den danske landsholdsspiller i øvrigt afslutter til marts.

- Helt grundlæggende kan jeg lide at træffe beslutninger og se ting vokse. For mig er det centralt for en leder. Jeg synes, det er sjovt at få ting til at fungere, at få folk til at præstere og opnå fælles mål. Det er de samme elementer, jeg finder spændende i lederrollen. Jeg prøver at være bevidst om, hvad jeg kan trække med mig til senere. Det er en af grundene til, at jeg er nået hertil. Fordi jeg er bevidst om, hvad jeg gør, reflekterer William Kvist i et interview med Magasinet Lederne.

Fascineret af ledertyper
William Kvist har altid været inspireret af ledere. Og da han som 12-årig sad på tribunen i Parken for at følge sine helte nede på banen, var det da heller ikke de spektakulære angribere eller bomstærke forsvarsspillere, som optog knægtens opmærksomhed. Blikket var derimod rettet mod midtbanens dirigenter.

- Jeg var fascineret af ledertyper, der tog ansvar og kunne styre spillet. I dag søger jeg selv indflydelse og ansvar på banen og udenfor. Jeg mener selv, at jeg er god til at gå forrest og tage de rigtige beslutninger. Jeg er en person, som folk føler, at de kan stole på, siger Kvist.

FC København vader i øjeblikket i succes. Dermed truer også en potentiel stilstand for københavnerne, som nærmest ser ud til at kunne spadsere sig til det danske mesterskab. William Kvist ser dog situationen som en ideel udfordring og vil fortsat arbejde på at gå forrest.

- Jeg vil have fokus på, at vi ikke bliver individualister, men forbliver et hold. Min opgave er at mærke efter ved træning, om folk er dér, hvor de skal være. Har de det rigtige spændingsniveau og koncentrationsniveau, eller bliver tingene taget for let? Jeg skal give de unge råd og være katalysator til at skabe de ting, jeg synes, der mangler. Mandskabsbehandling med et andet ord, siger han og tilføjer:

- At holde os i toppen, selvom vi har et stort forspring, bliver en sjov udfordring. I 2010 har vi haft et halvt år med konstante præstationer. Man kunne mærke, at alle på holdet glædede sig til at spille kampene. Den glæde fører meget med ligesom på enhver anden arbejdsplads, hvor folk glæder sig til at komme på arbejde, slutter Kvist.


William Kvists blå bog:
- 25 år
- Født den 24. februar 1985 i Rønde. Opvokset i Vanløse
- Begyndte at spille fodbold i KB som otteårig
- Professionel fodboldspiller i FC København
- Læser til civiløkonom på Copenhagen Business School
- Har spillet 166 superligakampe og 28 Champions League-kampe for FCK
- Har spillet 16 landskampe for Danmark. Fik debut i en venskabskamp mod Irland i 2007
- Kåret til årets danske fodboldspiller i 2010.

MEST LÆSTE - SPORTSNYHEDER

SENESTE SPORTSNYHEDER