Niklas Gerster

Saudi-Arabiens januar-oprustning: Hvem bliver de næste i køen?

Transfervinduet åbner igen om lidt over en måned, og her vil den saudiarabiske liga utvivlsomt igen forsøge at opruste. Men hvem vil de mon prøve at hente? Få 10 bud på det herunder.

Januar-transfervinduet nærmer sig, og der er næppe tvivl om, at den saudiarabiske ligesom i sommer igen vil forsøge at lokke mange europæiske fodboldspillere til med lukrative kontrakttilbud.

Men hvem er aktuelt de varmeste emner til at blive fristet af at skifte til den mellemøstlige destination i løbet af januar? Det har Goal.com givet et bud på, og har oplistet de 10 mest sandsynlige transferemner til den saudiarabiske liga:

Casemiro
Den 31-årige brasilianer er i efteråret af sin fodboldkarriere, og har vundet utallige titler i Real Madrid. Det virker derfor sandsynligt, at den defensive midtbanespiller som virkelig har tabt niveau i Manchester United, kunne overveje et saudiarabisk skifte.

Bruno Fernandes
Endnu en udskældt Manchester United-midtbanespiller som heller ikke er helt ung mere. Den 29-årige portugiser kritiseres desuden meget af egne fans for ikke at være sin anførerrolle voksen. 

Anthony Martial
Meget tyder på, at der skal ryddes gevaldigt ud i United-truppen til januar. Og tålmodigheden med den 27-årige franske angriber er efterhånden sluppet op i Manchester. Måske han vil være fristet af noget luftforandring samt en god pose penge?

Kylian Mbappé
Det virker meget usandsynligt, da franskmanden selv skød rygterne ned, selvom PSG ellers accepterede et gigantisk bud på den 24-årige angrebsstjerne. Men man må formode, at saudiaraberne vil forsøge sig igen, især fordi Mbappés fremtid i PSG stadig er meget uklar.

Luka Modric
Den toprutinerede kroatiske Real Madrid-legende har holdt et topniveau imponerende længe, men nu er han trods alt efterhånden blevet reserve i klubben, da yngre kræfter har overhalet ham. Et skifte for ham virker ikke utænkeligt, da også hans agent har udtalt, at han skulle være åben over for at forlade Madrid.

Thomas Partey
Eftersom at Arsenals store millionsatsning på Declan Rice som midtbaneanker har båret frugt, er Thomas Partey gledet længere tilbage i køen. Den 30-årige ghaneser var tæt på at skifte til Juventus i sommer, men dette kiksede. Og med tanke på, at hans skadeshistorik og form er blevet dårligere, er det måske ikke sikkert, at en europæisk storklub vil hente ham.

Richarlison
Forventningerne var store, da brasilianeren skiftede til Tottenham. Men det er bare aldrig blevet helt forløst, og derudover har han døjet med både mentale og fysiske problemer. Klubbens bestyrelsesformand Daniel Levy kan derfor næppe takke nej, hvis der kommer store tilbud på angriberen, som blev købt for hele 512 millioner kroner for 18 måneder siden.

Mohammed Salah
Den egyptiske kantspiller ville være en drømmetransfer for Saudi-Arabien, da han er et gigantisk idol for muslimer i hele verden. Han og Liverpool er dog vanvittigt godt kørende, og ser ud til at kunne spille med om Premier League-titlen, så måske det trods alt vil være svært for den saudiarabiske liga at vriste ham fri allerede i januar.

Jadon Sancho
Endnu en af de uforløste offensivspillere i Manchester United. Der er ingen tvivl om, at United vil sælge ham, da han er blevet helt udelukket fra at træne med holdet. Den 23-årige englænder er dog også rygtet til Juventus og Dortmund, men mon ikke også Saudi-Arabien vil forsøge at lokke den utilpassede spiller til ved at vifte med pengepungen.

Raphael Varane
Den 30-årige franske forsvarsspiller er lidt samme case som Casemiro. Han har vundet alt, hvad der er værd at vinde i Europa, men er røget bag i køen af forsvarsspillere hos Manchester United.