Det læser de besøgende på INDKAST lige nu

Niklas Gerster

Haaland har været inspireret af én særlig evne hos Ronaldo

Erling Haaland er på mange måder en af verdens bedste angribere. Men selv de allerbedste og mest unikke fodboldspillere har idoler.

-Jeg kan huske, at jeg altid lagde mærke til hans bevægelser i boksen, når jeg så ham på YouTube. Han lavede altid to eller tre bevægelser, inden han angreb det område, han ønskede at være i. Det bliver derfor en slags duel med forsvarsspillerne. Det er vigtigt at time det helt perfekt. Og så skal leveringen være god. Hvis du ikke får et godt indlæg, har du ikke mulighed for at score med hovedet.

Sådan lyder det ifølge mediet 90min fra den 23-årige norske bomber Erling Haaland omkring hans fascination af den 38-årige portugisiske fodboldlegende Cristiano Ronaldos angrebsevner i feltet.

For selvom Haaland på mange måder har sin helt egen unikke spillestil, så har angrebsfænomenet altså også nærstuderet den mere erfarne Ronaldo på drengeværelset i sin spæde udvikling som fodboldspiller.

Og den vilde udvikling som Haaland har gennemgået, har eksempelvis gjort, at han fik en andenplads i dette års Ballon d’Or-kåring. 

En hæder som han kunne bryste sig af ovenpå en imponerende sæson i Manchester City, som han vandt en såkaldt treble med, samtidigt med at han bankede hele 52 mål ind i alle turneringer.

Og de vilde målevner er således ifølge nordmanden blevet skabt med blandt andet inspiration fra legendariske Cristiano Ronaldo. 

Haaland uddyber desuden også sin beundring af den måde, som portugiseren har formået at udvikle sine angriberfærdigheder igennem karrieren:

-Måden Cristiano bevæger sig på, og måden hvorpå han har formået at udvikle sit spil på. Man kan huske, hvordan hans spillestil var anderledes i Manchester United og de første år i Real Madrid, inden han udviklede sig til at blive en decideret angriber i Real Madrid. Det er utroligt, at han formår det. Men også måden han scorer sine mål på. Det er de små bevægelser i boksen, som gør ham i stand til at narre forsvarsspillerne.

Haaland har utvivlsomt også selv helt unikke angrebsevner i feltet, og det er også at se på hans måltotal i karrieren hidtil. 

Siden han kom til Red Bull Salzburg i 2018, har han lavet hele 207 mål for både klub og landshold i blot 216 kampe. Og Ronaldo kan således måske høste en smule ære af nordmandens voldsomme bedrifter.
 

MEST LÆSTE - SPORTSNYHEDER

SENESTE SPORTSNYHEDER