Fodbold nyheder

Stor overraskelse:
Guardiola kan blive den næste engelske landstræner

Af Rasmus Arvad Christensen

Ifølge mediet, The Daily Mail, kan Pep Guardiola afløse Gareth Southgate som engelsk landstræner efter det kommende EM.
Article image
Den spanske træner Pep Guardiola vil nok gå over i historien som en af de bedste trænere nogensinde. Spanieren har i sin trænerkarriere vundet hele 36 titler, og har været træner for storklubberne FC Barcelona og Bayern München, mens han på nuværende tidspunkt er træner for det engelske storhold Manchester City.


Indtil videre har Guardiola udelukkende været træner for klubhold, men succestræneren skulle angiveligt være interesseret i at blive træner for et landshold på et tidspunkt. Guardiola udtalte i hvert fald tilbage i 2021, at han gerne ville træne et landshold, når hans kontrakt med Manchester City udløb.

Dette ønske, kan 52-årige Guardiola muligvis snart få indfriet. Ifølge The Daily Mail, skulle det engelske fodboldforbund angiveligt have udset sig Guardiola som en mulig afløser for Gareth Southgate efter EM-slutrunden i 2024, da Southgates kontrakt udløber i 2024.

Mediet skriver, at hvis Southgate stopper, så vil Guardiola være en træner, som man vil gå efter.

The Daily Mail skriver dog også, at Guardiolas kontrakt med Manchester City først udløber i 2025, hvilket altså kan vise sig at blive et problem for det engelske fodboldforbund.

Pep Guardiola har stået i spidsen for Manchester City siden 2016, og i denne periode har klubben vundet 15 titler.


Mere om England

Optakt

Fodbold nyheder

Magasin-artikler

Profiler

Ledere

Statistik