Roma
P. Dybala (35), G. Mancini (55)
Andreas Wohlers-Herbert

Sevilla vinder Europa League efter kæmpe drama

Det blev en lang og dramatisk affære i Budapest, da Roma og Sevilla bragede sammen i denne sæsons Europa League-finale.
Fra første fløjt var kampen spækket med intensitet. Der var masser af dueller, og allerede indenfor de første minutter måtte dommeren fløjte behandling ind til spillere, der lå og ømmede sig i græsset. Dette var et tema i hele første halvleg, der generelt var en affære spækket med afbrud.

Ingen af de to hold skabte de helt store chancer i kampens indledning, men intensiteten i nærkampene betød alligevel masser af liv og stemning fra tilskuerrækkerne på Puskas Arena i Budapest. De mange nærkampe betød også rigeligt at se til for kampens engelske dommer Anthony Taylor, der blandt andet måtte have hjælp af VAR til at afgøre et potentielt straffespark til Roma.

Forseelsen blev dog ikke vurderet tilstrækkelig voldsom til at udløse et straffespark, og de to hold blev bedt om at spille videre. Det lignede generelt en kamp, hvor store muligheder ville være få, og med de to holds kendetegnende defensive udtryk, var det kampbillede på ingen måde overraskende.

Men nærmest ud af det blå, skete der noget. Endnu en hård duel på midten af banen blev vundet af Bryan Cristante, og Gianluca Mancini opsnappede bolden og sendte den i dybden til en fremstormende Paulo Dybala, der med stor sikkerhed sparkede bolden ind bag Bono i Sevilla-målet.

Sevilla blev mere offensive efter scoringen, men det spanske mandskab formåede ikke at skabe det helt store. Dog blev de alligevel farlige til allersidst, da Ivan Rakitic sendte et missil afsted fra 30 meters afstand. Langskuddet bragede på indersiden af stolpen, men heldigvis for Roma havnede bolden ikke i målet, og Jose Mourinho kunne ånde lettet op.

Holdene gik dermed til pause med italienerne foran med 1-0.

Fra anden halvlegs start var Sevilla klar med et helt andet udtryk, end det de indledte opgøret med. Det spanske mandskab pressede alvorligt på, og indsatsen blev belønnet, da Gianluca Mancini uheldigvis fik sendt et indlæg fra Jesus Navas i eget net.

Så var der udlignet, og Sevilla fortsatte med at presse på. Kort tid efter scoringen blev spanierne også tilkendt et straffespark, der dog efterfølgende blev lavet om af VAR, da slowbillederne viste, at Roger Ibanez fik ram på bolden, inden han nedlagde Lucas Ocampos.

Derefter kom der lidt liv i Roma igen, og holdet fra den italienske hovedstad fik sat nogle gode angreb sammen. Endnu engang blev VAR aktuel, da et indlæg fra Nemanja Matic tydeligt ramte Fernandos arm. VAR-dommer Stuart Attwell mente dog ikke, at det var nok til et straffespark.

Hele vejen igennem anden halvleg steg den i forvejen voldsomme intensitet, som var etableret i første halvleg, og Anthony Taylor fik undervejs både uddelt advarsler til flere spillere og folk fra holdenes bænke.

Det lykkedes dog ikke nogen af holdene at få taget føringen, inden dommeren fløjtede af efter ordinær spilletid. 1-1 og vi måtte derfor en tur ud i forlænget spilletid.

De to gange femten minutter blev det rene kaos, hvor trætte spillere, frustrerede trænerbænke og en travl Anthony Taylor var overskrifterne. Det var spillemæssigt noget være rod, og efter 120 minutter og en hulens masse tillægstid blev kampen fløjtet af.

1-1 og det betød, at vi skulle have det hele afgjort fra straffesparkspletten.

Og i straffesparkskonkurrencen var Sevilla suveræne, og målmand Bono reddede to af Romas tre første spark, samtidig med at Sevilla scorede på deres første fire.
Dermed vinder Sevilla Europa League… Igen.