Fodbold nyheder

Vinicius Junior anklager Valencia-fans for racisme

Af Mads Wildenhoff Pedersen

Der var stort drama i gårsdagens kamp mellem Real Madrid og Valencia, der endte med et nederlag til Real Madrid, men det er ikke resultatet, som var dramatisk.
Article image
Efter en meget anspændt kamp fik Vinicius Junior rødt i 97’ minut. Dog var det ikke så meget det røde kort, som er kontroversielt, men Valencias fans der angiveligt skulle have udsat Vinicius for racisme.


Hele kampen var meget tændt og flere af Valencia spillerne var direkte grove når de var i duellen med Vinicius. Selv da brasilianeren fik rødt kort, er det meget besynderligt, at de ikke bliver vurderet til at være lige gode om det, når Hugo Duro, fra Valencia, har Vinicius i hovedlås.

I løbet af kampen, var Vinicius Junior udsat for utallige racistiske tilråb. Hele kampen igennem blev der ifølge Carlo Ancelotti, Real Madrids træner, råbt "abe". Efter kampen udtalte Thibaut Courtois, at han var klar til at forlade banen, hvis Vinicius ikke ønskede at spille mere.

Svarer igen på instagram

- Det var ikke første gang, ikke anden gang og ikke tredje gang. Racisme er normalt i La Liga. Konkurrencen synes, at det er normalt, det gør forbundet også, og modstanderne opfordrer til det, skriver Vinicius Junior på instagram efter gårsdagens kamp.

Selvom Spanien i dag er Vinicius bopæl og han har boet der i mange år efterhånden, så får han stadig støtte fra Brasilien. Han har nemlig fået opbakning af den brasilianske præsident Luiz Inacio Lula da Silva, som også havde noget at sige om sagen.


- Jeg vil gerne udtrykke min solidaritet med vores brasilianske spiller, en fattig dreng som har fået succes i livet og potentielt er på vej til at blive en af de bedste spillere i verden... Han bliver angrebet på ethvert stadion, han spiller på, siger Lula på et pressemøde ifølge Reuters.


La Liga præsident er uenig

Racismeanklager er ikke for sjov og det tror jeg også godt Vinicius ved, derfor kan man blive overrasket, når La Ligas præsident, Javier Tebas, udtaler sig sådan her på twitter efter kampen.

- Vi har forsøgt at forklare dem det, men de er ikke mødt op på nogen af de to aftalte datoer, som de selv har anmodet om. Før du kritiserer og fornærmer La Liga er du nødt til at informere dig ordentligt Vinicius.

Forklaringen fra Javier Tebas giver Vinicius Junior dog ikke meget for, som har svaret igen.

- I stedet for at kritisere racisterne, går La Liga-præsidenten endnu en gang på de sociale medier for at angribe mig. Uanset hvor meget De taler og lader som om, De ikke læser, er Deres ligas image rystet. Se på svarene på hans indlæg og bliv overrasket.... At udelade sig selv gør dig kun lig med racister. Jeg er ikke din ven at tale med om racisme. Jeg ønsker handling og straf. Hashtag bevæger mig ikke.

Mere om Vinícius Júnior

Mere om Real Madrid

Optakt

Fodbold nyheder

Magasin-artikler

Profiler

Ledere

Statistik