Fodbold nyheder

Saliba hævder - at han var blevet professionel – selv som angriber

Af Emil Sinkjær

Den franske forsvarsdynamo, hævder at have været en fremragende angriber i hans unge dage og endda god til at være blevet professionel.
Article image
William Saliba har været en åbenbaring for Mikel Arteta i denne sæson, hvor han har spillet en stor rolle i ”The Gunners'” fænomenale opstigning til toppen af Premier League-tabellen, omkring otte point foran titelrivalerne Manchester City.


Den 22-årige franskmand fik sin debut i august 2022 i en 2-0-sejr over Crystal Palace, og han og har ikke set sig tilbage siden. Han har dannet et formidabelt partnerskab sammen med Gabriel Magalhaes i hjertet af forsvaret og etableret sig som en af de dygtigste centerbacks i Europa.

Den franske landsholdsspiller er heller ikke ufarlige foran målet og har fundet nettet tre gange i alle turneringer i denne sæson. Og det kunne godt have været blevet til flere, hvis han som teenager ikke havde skiftet position på banen.

I et nyligt interview med Stadium Astro afslørede Saliba, at han plejede at spille som angriber, da han var ung, og regner med, at han kunne have gjort det på et professionelt niveau, men ikke i Arsenal.

- Jeg begyndte at være forsvarsspiller, da jeg var 14 år gammel. Men indtil jeg seks år gammel var jeg angriber eller midtbanespiller. Derfor dribler jeg nogle gange.

- Jeg lover dig, at jeg var meget god. Men hvis jeg skal være ærlig, hvis jeg var blevet som angriber, ville jeg ikke have været i Arsenal. Men jeg tror, jeg ville være blevet professionel fodboldspiller, men jeg ved ikke hvor. Måske i League 2 eller League 1, men ikke Arsenal.

Mere om William Saliba

Mere om Arsenal

Optakt

Fodbold nyheder

Magasin-artikler

Profiler

Ledere

Statistik