Fodbold nyheder

Europa: EM Kvalifikation
FT
3 - 2
(0 - 2)
Kasakhstan
Danmark
B. Zainutdinov (73), A. Tagybergen (86), A. Aymbetov (89), A. Aymbetov (90)
R. Højlund (21), R. Højlund (35)

Simon Kjær:
Jeg ved sgu ikke, hvad det var

Af Kent Christensen

I dag spillede Danmark deres anden EM-kvalifikationskamp, det blev til et skuffende nederlag til Kasakhstan.
Article image
Ritzau-Scanpix
Det danske landshold har siden EM 2021 haft et højt forventningspres grundet deres flotte præstationer ved sidste EM – og det har været med god grund, da de flotte præstationer i lang tid efter fortsatte under VM-kvalifikationskampene samt i UEFA Nations League. Landsholdets selvtillid måtte dog lide et knæk under VM-slutrunden i Qatar, hvor de ikke formåede at hente en eneste sejr.


Tre måneder måtte vi vente før det danske landshold fik muligheden for at vende skuden, og det lykkedes også midlertidigt, da de danske herre i torsdags fik en flot 3-1-sejr over Finland i Parken, hvor den kun 20-årige talentangriber, Rasmus Højlund, blev noteret for et hattrick. Rasmus Højlund så ud til endnu engang at blive hovedperson bag dagens kamp, da han i første halvleg bragte danskerne foran med 2-0, efter at have stået for begge mål.

Man plejer altid at sige, at en tomålsføring er den farligste, og det viste sig også at være rigtigt, da hjemmeholdet, Kasakhstan, i den grad fik lavet et flot comeback og vendt kampen til 3-2. Det blev altså til tre point på kvalifikationskontoen til Kasakhstan og en ny skuffelse til det forventningsfulde danske landshold. Simon Kjær blev efter kampen interviewet af TV2 Sport, hvor han blandt andet giver udtryk for, at han ikke forstår, hvordan kollapset kunne lade sig gøre:

- Jeg ved sgu ikke, hvad det var. Det var mange ting, men det var i hvert fald ikke godt nok. Jeg ved ikke, hvad det er, der sker i situationerne. Det er jeg lidt i tvivl om.

Mere om kampen

Mere om Simon Kjær

Optakt

Fodbold nyheder

Magasin-artikler

Profiler

Ledere

Statistik