RB Leipzig
E. Haaland (22), E. Haaland (24), E. Haaland (45), İ. Gündoğan (49), E. Haaland (53), E. Haaland (57), K. De Bruyne (90)
Jannich Jønch

Haaland-show sænkede Leipzig

Leipzigs dårlige oplevelser i Manchester vil ingen ende tage, både Manchester United og Manchester City har nu slået dem med minimum fem mål på hjemmebane.
Leipzig var på noget af en opgave, da de tirsdag aften var på besøg på Etihad Stadium i Manchester til andet opgør mod Manchester City i Champions Leagues ottendedelsfinaler. Sidst Leipzig var på besøg på Etihad, tabte de 6-3 i gruppespillet af sidste sæsons Champions League. Første ottendedelsfinale i Leipzig for tre uger siden endte 1-1.

Leipzig lagde noget anderledes fra start end for tre uger siden, de startede med et højt pres og jagtede bolden helt fra start. En del fejlafleveringer i de bagerste kæder fra Leipzig fra kampens start af viste dog en del usikkerhed fra udeholdet.

Efter 20 minutter stoppede dommer, Slavko Vincic, pludselig spillet, da han blev kaldt ud til VAR-skærmen. En hands-episode som ingen af spillerne havde opdaget, blev pludselig centrum, og Vincic pegede på pletten efter at have set episoden igennem. Haaland gik til straffesparkspletten og sparkede den iskoldt ind nede i højre hjørne.

Bare to minutter efter var det et dårligt udspark af Leipzig-målmanden, Janis Blaswich, der af lidt omveje endte hos Kevin De Bruyne, der sendte et vildt langskud afsted, der ramte overliggeren. Blaswich havde smidt sig og nåede ikke op igen, inden Haaland havde headet bolden i mål.

I overtiden af første halvleg headede Ruben Dias et forsøg på bagerste stolpe efter hjørnespark, bolden hoppede på tværs af mållinjen, og for enden af det kaos der opstod på tværs af feltet, befandt Haaland sig. Han endte med at få sidste fod på efter en clearing på stregen, hvor han selv befandt sig. 3-0 er hjemmeholdet foran til pausen.

Bare fire minutter inde i anden halvleg fandt Jack Grealish så Ilkay Gundogan, der var blevet på feltkanten, han tog nogle hurtige træk og sparkede den fladt i det modsatte hjørne. Få minutter efter fik Manchester City et hjørnespark, det første forsøg fra Haaland reddede Blaswich, det samme gjorde han med det andet forsøg der kom fra Akanji, men da bolden tredje gang endte hos Haaland igen, kunne Blaswich og resten af Leipzig-forsvaret kun være statister, til den hammer han sendte afsted.

Efter 57 minutter var det så endnu engang Haaland, der fik sidste fod på bolden, efter et indlæg endte inde hos Blaswich, som han slog direkte ud i midten af feltet, hvor den store nordmand havde placeret sig perfekt. 6-0 på under en time.

Til allersidst fik Kevin De Bruyne også lov at sætte sit navn på måltavlen, da han i overtiden slog det sidste søm i Leipzigs kiste, da han med et flot langskud krøllede den over i højre side af målet til 7-0.

Haaland nåede altså op på siden af, både Lionel Messi der for Barcelona og Luiz Adriano der for Shakhtar Donetsk også begge to har præsteret fem mål i en Champions League-kamp, inden han blev skiftet ud efter 63 minutter.

Leipzig har nu på de tre besøg, de har haft i Manchester, tabt alle tre kampe og med en samlet målscore på 18-3, da man i 2020 også tabte til Manchester United i Champions League-gruppespillet med hele 5-0. Manchester City er nu klar til kvartfinalerne i Champions League og kan nu se frem til lodtrækningen på fredag.