Andreas Wohlers-Herbert

Kæmpetalent får Xavis gamle nummer i Barcelona

Det store spanske talent Gavi overtager nummer seks i FC Barcelona. Nummeret har tidligere siddet på ryggen af spillere som Dani Alves, Ronald De Boer og den nuværende træner i klubben, Xavi.
FC Barcelona har annonceret, at det store midtbanetalent Gavi fremover kommer til at spille med nummer seks på ryggen, og det er ikke uden betydning, for det nummer var nemlig den legendariske spiller og nu træner Xavis nummer i mere end et årti.

Nummerskiftet kommer i forbindelse med, at Gavi officielt er blevet registreret på FC Barcelonas førstehold, hvor han tidligere rent teknisk har været registreret som akademispiller. Gavi har indtil nu spillet i nummer 30.

Det er dog bestemt ikke første gang, at det unge stjernefrø overtager et prestigefyldt trøjenummer. Til VM bar han nemlig nummer ni for det spanske landshold. Et nummer der blandt andre tidligere har prydet ryggen på Fernando Torres og Fernando Morientes.

Den blot 18-årige Gavi er allerede noteret for 75 førsteholdskampe for FC Barcelona, og han har desuden også optrådt 17 gange for den spanske landshold. Gavi vandt i 2022 prisen ”The Golden Boy”, der gives til det mest lovende talent i europæisk fodbold. Selvsamme pris blev i øvrigt året før vundet af Gavis klub- og landsholdskammerat Pedri.

MEST LÆSTE - SPORTSNYHEDER

SENESTE SPORTSNYHEDER