Fodbold nyheder

Verden: VM
FT
1 - 0
(0 - 0)
Australien
Danmark
M. Leckie (60)

Medie udråber eget landshold som underdogs forud for skæbnekamp mod Danmark

Af Louis Andersen

Den australske redaktion hos The Guardian mener, at deres eget landshold er underdogs mod Danmark, men ikke uden chancer.
Article image
Ritzau-Scanpix
The Guardians australske redaktion skriver forud for skæbnekampen mod Danmark, at det australske landshold vil være de evige underdogs. Formår holdet at vinde over Danmark, når de to nationer støder sammen onsdag, vil det føles "sødere" af én bestemt grund:


- Fordi den overlegne modstander vil blive besejret og den naturlige orden forstyrret.

Sådan skriver avisen The Guardians australske redaktion om Australiens chancer mod Danmark. De to møder hinanden i den sidste gruppekamp i gruppe D onsdag. Her spiller begge hold for sejren.

Australien startede deres VM med at tabe 1-4 til de forsvarende franske verdensmestre. Det understregede kun statussen som underdogs. Men efter lørdagens 1-0-sejr over Tunesien udelukker det australske medie ikke fuldstændigt, at det umulige kan ske for dem.

Australien er stadig underdogs, men ikke i samme omfang som ved turneringens start. Sejren over Tunesien var landets første sejr ved et VM i 12 år. Sejren antændte en smule fodboldeufori i landet, som ellers ikke går helt så meget op i fodbold som mange europæiske nationer. Ifølge The Guardian kommer holdet til at stå overfor to store udfordringer. Den første bliver at bryde igennem det solide danske forsvarsspil. Her bliver især Andreas Christensen og Victor Nelsson fremhævet.

Den anden udfordring bliver, at australierne selv skal holde fast i det, avisen selv beskriver som "fantastisk" forsvarsspil på egen banehalvdel, som sikrede rent mål mod Tunesien. Vil de australske fans følge kampen mod Danmark, skal de stå op midt om natten. I Sydney vises kampen klokken to natten til torsdag lokal tid.

Mere om kampen

Mere om holdene

Optakt

Fodbold nyheder

Magasin-artikler

Profiler

Ledere

Statistik