Serbien
Richarlison (62), Richarlison (73)
Christian Bang Jensen

Richarlison åbner VM med to scoringer i brasiliansk sejr over Serbien

Argentina var faldet, Tyskland var faldet. Uruguay, Danmark og Kroatien havde kun fået uafgjort. Overraskelserne har stået i kø ved dette VM og endnu stod for døren, da Brasilien mødte Serbien. Men så stemplede Richarlison ind med to flotte scoringer og sikrede sejren.
Der findes ikke et landshold, der er mere indbegrebet af VM end det brasilianske, og derfor var det helt passende, at den eneste nation, som har været med til alle slutrunder og vundet den fem gange skulle afslutte den første spille runde i gruppespillet, da de torsdag aften mødte Serbien.

Og selv om de mange brasilianske fans på Lusail Iconic Stadium var forventningsfulde og spillede sambanoderne op mod den mørke nattehimmel i Qatar, skulle spillerne på banen lige finde fodfæstet. Det skete efter 63 minutters spil, da Richarlison var hurtigst over en repost fra den serbiske keeper.

Forud var gået en svær kamp for de ikonisk gulklædte brasilianere, for det serbiske mandskab ville ikke give sig uden kamp. Allerede efter syv minutter fik den centrale forsvarsspiller Strahinja Pavlovic gult kort for et hårdt benspænd, og så var stilen ligesom lagt.

Selvom Serbien er taget til Qatar med et stærkt landshold anført af spillere som Sergej Milinkovic-Savic, Dusan Tadic og den målfarlige angriber Aleksandar Mitrovic, så var den gode offensiv sjældent på bolden i første halvleg. En afslutning udenfor målrammen var alt, hvad det kunne blive til mens Brasilianerne trykkede af mod Vanja Milinkovic-Savic’ mål fem gange.

I anden halvleg fortsatte kampbilledet, men der skulle en tilfældighed til at åbne scoringskontoen for ” A Seleção” Målet blev skabt af Neymar, der med et par finurlige driblinger i Serbiens felt overleverer bolden til Vinicius Jr.. Kantspilleren fra Real Madrid sparkede bolden på mål, hvor Vanja Milinkovic-Savic desværre for serberne fik pareret skuddet ud for fødderne af Richarlison, som fik presset sin fod frem mod bolden og kunne prikke den i mål til 1-0.

Scoringen tvang serberne lidt frem, men de kunne ikke gøre noget mod den brasilianske overmagt og med 17 minutter tilbage var Richarlison igen på pletten. Igen var Vinicius Jr. Der involveret til forarbejdet, da han med smukke Joga Bonito-driblinger sendte et indlæg ind i feltet med ydersiden, som Richarlison tæmmede op i luften til sig selv og saksesparkede den i netmaskerne. 2-0 og så er brasserne ellers i gang ved VM 2022.

Med den stilling overtog Brasilien førstepladsen i gruppe G, men alligevel forsøgte de gulklædte sydamerikanere at finde flere lækre scoringer. Både Casemiro og Antony var tæt på med følte indersideafslutninger udenfor feltet, men træværket og den serbiske målmand ville det anderledes. Derfor sluttede opgøret 2-0.