ALT om VM

Fodbold nyheder

Verden: VM
FT
1 - 0
(1 - 0)
Belgien
Canada
M. Batshuayi (44)
X A. Davies (11)

Aldrende belgiere slog overlegne canadiere

Af Daniel Fisker

Belgien og Canada tørjede sammen onsdag aften, og selvom førstnævnte var favoritter, forløb kampen mest af alt på de forbigåede canadieres præmisser.
Article image
Selvom Belgiens gyldne generation efterhånden kan betegnes som den grå generation – med en gennemsnitsalder på 30,5 år i startopstillingen – ændrede det dog ikke på, at belgierne forud for den første VM-kamp mod Canada var favoritter.


Canadierne havde tilsyneladende ikke planer om at lægge sig fladt ned, hvilket de beviste ved at matche Belgiens høje pres og intensitetsniveau.

Det var tilmed ”Les Rouges”, der kom frem til kampens første mulighed, da Jonathan David, som næsten formåede at snyde sin oppasser, inden Lille-angriberen sendte et skudforsøg afsted, som dog blev afrettet til et hjørnespark.

I kølvandet på hjørnesparket forsøgte Club Brügge-profilen Tajon Buchanan sig med et skudforsøg, som dog også blev afrettet. Den efterfølgende VAR-gennemgang viste dog, at det var Yannick Carrascos hånd, der kom i vejen for Buchanans skudforsøg, hvorfor kampens dommer pegede på straffesparkspletten.

Alphonso Davies formåede dog ikke at udplacere Thibaut Courtois, der havde luret det lave skudforsøg fra 11-meterpletten, og selvom Bayern München-backen var først på returbolden, nåede han ikke at gøre noget ved den, før muligheden løb ud i sandet.

Belgierne fik endnu en straffesparksforskrækkelse umiddelbart herefter, da David, som blev dømt offside, efter han blev nedlagt i det belgiske felt. Derfor blev det ved forskrækkelsen, selvom det kunne se ud til, at David blev dømt offside på en tilbagelægning.


Det var ikke desto mindre canadierne, som fortsatte med at presse på, hvorfor Courtois havde rigeligt at se til i kampens første kvarter, hvorefter 29-årige Michy Batshuayi, der var under den belgiske gennemsnitsalder, stemplede ind på sine holdkammeraters vegne.

Eden Hazard spillede en indledende rolle i det belgiske opspil, som resulterede i, at Kevin De Bruyne satte Batshuayi i scene med en fantastisk aflevering, som Fenerbahce-angriberen dog ikke formåede at få under kontrol. Bolden løb i stedet fra Batshuayi, hvorfor chancen løb ud i sandet.

Belgierne fik endnu en straffesparksforskrækkelse, da Axel Witsel blev kørt rundt på bagende og albuer af Richie Laryea, hvorefter den 33-årige midtbanedynamo tilsyneladende stemplede Laryea. En VAR-gennemgang konkluderede dog, at der ikke var straffespark.

Canada havde leveret særdeles angrebsivrigt spil i hele første halvleg, hvor belgiernes angrebslyst i de første 45 minutter var begrænset til korte afleveringer i bagkæden, hvorefter bolden – i høje afleveringer – blev sendt opad i banen.

I de døende minutter gav den uambitiøse taktik pote, da det canadiske forsvar for en gangs skyld sov i timen. Den lange aflevering mod Batshuayi fik således lov til at hoppe fremad, før den belgiske angriber trykkede af og placerede bolden helt oppe i krogen til en belgisk pauseføring.

Canadierne havde øjensynligt ikke mistet modet af at være gået glip af to straffespark. De undertippede canadiere fortsatte således med at være angrebsivrige, hvilket resulterede i flere tilløb til chancer i de første fem minutter af anden halvleg.

Det belgiske forsvar fortsatte med at vakle, men det var ikke noget, som canadierne formåede at få fuldt udbytte af. Kampen udviklede sig i løbet af anden halvleg til en rodet affære bestående af talrige boldtab hos begge mandskaber. Belgierne fik ikke det store ud af de canadiske boldtab, men ”Les Rouges” forsøgte sig med kontraangreb, som truede den tilsyneladende skrøbelige, belgiske defensiv.

Den belgiske defensiv var dog ikke så skrøbelig, at det lykkedes for canadierne at realisere den forløsende udligning. Manglen på en canadisk udligning kunne dog også tilskrives, at de ellers angrebsivrige og håbefulde underdogs trods alt manglede de sidste marginaler, før de for alvor blev farlige.

Relaterede artikler

VM 2022

Lande-beskrivelser

Profiler

Lisandro Martinez
Amsterdams carnicero
Kevin De Bruyne
Kasseret af Mourinho
Gabriel Jesus
Er fortovsmaleren med øgenavnet Tetinha ”up 4 it”?
Gabriel Martinelli
Arsenals diamant
Neymar
30 år
Rodrygo
Fundet på gaden
Vinícius Júnior
VINI, VIDI, VICI
Joachim Andersen
Ukendt rekordindkøb eller Ronald Koeman?
Martin Braithwaite
Bedre end FIFA
Andreas Cornelius
Ny i FCK… for tredje gang
Kasper Dolberg
SMIL
Christian Eriksen
Tæt på Helveg og Jan Dahl
Pierre-Emile Højbjerg
Fremskudt bryst og frie følelser
Simon Kjær
Lederen der taler med fødderne
Phil Foden
Storsamler af fodboldkort og større end Messi
Harry Kane
Otte ord
Marcus Rashford
Red for life
Raheem Sterling
Hjem til London
Ben White
Fremtidsløsningen for Arsenal?
Karim Benzema
BenzeNA eller hattrick-helt?
Olivier Giroud
Jagter Henry
Antonie Griezmann
Tidligere Esencia!
Kylian Mbappé
Den næste Pelé kender retningen
Raphaël Varane
Gennembrud imod Manchester United
Memphis Depay
Tarzan med tatoveringer
Mohammed Kudus
Alle har retten til at drømme
Takehiro Tomiyasu
Fjerde gang var lykkens gang
Luka Modric
Fra flygtning til verdens bedste
Hakim Ziyech
Gadedrengen
Robert Lewandowski
Var bedre end Messi og Ronaldo
Wojciech Szczesny
Flot aktion til VM i skyggen af Schmeichel
Joao Felix
Bedre end Ronaldo
Bruno Fernandes
Portugals redningsmand
Ronaldo
Ulidelig tilværelse, temperamentet og den handicappede dreng
Bernardo Silva
Alf'en
Xherdan Shaqiri
Alpine Messi
Granit Xhaka
Udskældt stjerne
Luka Jovic
Når 6% ikke er nok
Dušan Tadić
Den hjemvendte søn
Dušan Vlahović
DV9
Álvaro Morata
Udskældt helt
Kai Havertz
Kopi af Lampard
Edinson Cavani
Tidligere bevaret hemmelighed
Darwin Nunez
Den næste Luis Suarez eller Liverpools manglende brik?
Brenden Aaronson
The Medford Messi
Gareth Bale
Kasseret af Mourinho og Real Madrid
Daniel James
Den walisiske Usain Bolt

Vidste du om ...

VM Artikler

VM Legender

Kampe og tabeller

Optakt

Fodbold nyheder

Magasin-artikler

Profiler

Ledere

Statistik