R. Doan (75), T. Asano (83)
Philip Dar

Japan tager choksejr trods tysk dominans

Tyskland formåede ikke at udnytte et stort overtag i spil og chancer
Før VM-start, var der ikke de store forventninger til, at Japan og Costa Rica ville kunne udfordre Tyskland og Spanien i kampen om gruppens to øverste pladser og dermed videre avancement. Dette kan dog ende med at blive mere spændende end først antaget, da Japan onsdag tog en højst overraskende sejr over det tyske mandskab.

Tyskland satte sig hurtigt på kampen og producerede den ene store chance efter den anden. Efter en halv times spil kom forløsningen så, da den japanske keeper Shuichi Gonda begik et klodset straffespark på David Raum, som Ilkay Gundogan fik eksekveret sikkert.

Ved pausen førte tyskerne således med 1-0, men måtte gå i kabinen med følelsen af, at denne føring skulle være større. Dels på grund af de store chancer, men også grundet en annulleret scoring kort før pausen, hvor Kai Havertz nettede, men også stod offside.

Efter pausen satte tyskerne sig igen på kampen, men heller ikke i denne halvleg lykkedes det at omsætte chancerne til mål. Dette gik konsekvenser et kvarter før tid, da japanske Ritsu Doan udlignede. Ondt blev også værre for tyskerne, da Takuma Asano små ti minutter senere bragte Japan foran med 2-1 og sendte både spillere, stab og fans i ekstase.

Tyskerne fik aldrig svaret igen og dermed tog Japan den første sejr nogensinde over Tyskland og gruppens første tre point, som dermed åbnes overraskende meget op.