Europa: UEFA Nations League
FT
0 - 2
(0 - 1)
Ungarn
Italien
G. Raspadori (27), F. Dimarco (52)
Daniel Fisker

Italien erobrede førstepladsen i Ungarn

Ungarn sad på førstepladsen i Nations League-gruppen, da Italien mandag aften aflagde visit i Budapest, men da de italienske gæster tog hjem, var det med førstepladsen i bagagen.
Ungarn indtager en overraskende førsteplads i den Nations League-gruppe, som Italien ganske vist kunne vriste fra ungarerne mandag aften. Det var dog de undertippede ungarere, som kom bedst fra start i mandagskampen på Puskás Aréna, men det tidlige frisparksforsøg blev af Szoboszlai plantet i den italienske mur.

Der var dog kun spillet fem minutter, før ungarerne fik aftenens første forskrækkelse. Di Lorenzos indlæg smuttede således mellem hænderne på Gulacsi, før Attila Szalai clearede bolden på målstregen. Så heldige var værterne dog ikke 20 minutter senere.

I en ellers chancefattig første halvleg fik Raspadori en gave af de helt store, da der var spillet knap en halv time. Nagy forsøgte sig med en håbløs tilbagelægning, som Gulacsi – under pres – kun var i stand til at ekspedere ud i fødderne på Raspadori, som nemt kunne runde den ungarske målmand og skyde bolden i netmaskerne.

I de sidste 10 minutter af første halvleg blev det ungarske spil bedre og bedre – indlæggene haglede ind i det italienske felt – og i de absolut døende minutter af første halvleg fik Szoboszlai endnu et frisparksforsøg, og selvom dette så ud til at fange Donnarumma på det forkerte ben, sendte Adam Szalai nedfaldsbolden forbi mål med en flugter.

Ungarerne sluttede første halvleg som fyr og flamme, og den stil fortsatte værterne i begyndelsen af anden halvleg, hvor to skud fra Adam Szalai og et skud fra Nego tvang Donnarumma ud i en tredobbelt redning – heriblandt af et skud på klos hold.

Selvom ungarerne flere gange har været tæt på en udligning, så gik der kun to minutter fra den første chance i anden halvleg, før gæsterne fra Italien fik værterne til at betale. Cristante sendte et indlæg ind i Dimarco, som havde fundet vej til den fjerneste stolpe, hvorfra han kunne sende bolden ind i et tomt mål.

Selvom italienerne havde sikret sig en tomålsføring på Puskás Aréna, havde værterne øjensynligt ikke kastet håndklædet i ringen. De mange indlæg fortsatte således, da Nego fandt Styles, som headede bolden efter den fjerneste stolpe, hvor Donnarumma dog formåede at redde hovedstødsforsøget med sine ben.

Herefter forsøgte Styles sig med et skudforsøg, som blev afrettet af Bonucci. Igen var Donnarumma dog hurtig i opfattelsen og fik afværget endnu en reducering. Selvom ungarerne ikke ville give op, så italienerne efterhånden ud til at være en for stor mundfuld for værterne.

Da der var 10 minutter tilbage af mandagskampen i Budapest, så det ved første øjesyn ud til, at Bastoni begik straffespark på indskiftede Martin Adam, men VAR-dommerne var af en anden mening, hvorfor ungarernes straffespark – og førsteplads i Gruppe A3 – løb ud i sandet.