Danmark: Superligaen
FT
0 - 0
(0 - 0)
Viborg
Brøndby
Anders Vestergaard

Brøndby tæt på nedrykningsstregen efter skuffelse i Viborg

Brøndby sled igen med at komme frem til de afgørende chancer, og blev sjældent farlige i målløs affære i Viborg.
Viborg, søndag d. 18.09.2022.

Statistikkerne var på Brøndbys side inden eftermiddagens opgør på Energi Viborg Arena, hvor man ikke har tabt i 15 år, men de blå/gule har ikke haft den bedste sæson indtil videre. Det har man til gengæld i Viborg, hvor man inden kampen kunne finde sig selv på Superligaens tredjeplads.

Brøndby kom bedst fra start, og de blåklædte fra Vestegnen sad på bolden i den første periode. På trods af det var det Viborgs Jay-Roy Grot, som fik kampens første store chance, men hollænderens hovedstød gik over mål.

Brøndby fortsatte på bolden, men hjemmeholdet holdt dem fra de helt store chancer, så Daniel Wass besluttede sig efter 13 minutter for at forsøge med et skud langt udefra, men bolden gik tæt over Lucas Lunds Viborg-mål.

Efter en halv time spillet kom der en periode, hvor hjemmeholdet fik trykket Brøndby i bund. Den sidste skarphed manglede dog både i afleveringerne og afslutningerne, og efter 35 minutter var det igen Jay-Roy Grot som fik en stor chance, men bolden gik lige forbi Mads Hermansens mål.

Med fem minutter igen af første halvleg, blev samtlige af hjemmeholdets tilskuere snydt, da Jakob Bonde sendt en afslutning afsted, som lignede, at den gik i mål. Det gjorde den dog ikke, og Mads Hermansen kunne efterfølgende få lov til at sparke et målspark.

Efter et minuts tillægstid men en store chance til Brøndbys Mathias Greve kunne de to mandskaber gå målløse i omklædningsrummet.

Anden halvleg blev fløjtet i gang, men måtte afbrydes kort efter, da en grubbe Brøndby-fans affyrede pyroteknik, og anfører Andreas Maxsø måtte ned og tale med de medrejsende fans, for at dæmpe gemytterne lidt.

Kampbilledet fra første halvleg fortsatte ind i den ny, hvor Brøndby var mest på bolden, men hvor det var Viborg, som kom frem til mest.

Brøndby bøvlede med at komme frem og blive helt farlige, og det lignede mere og mere, at det var Viborg, der skulle løbe med sejren, hvis man ellers kunne få bolden over mållinjen.

Efter en times spil forsøgte Brøndbys cheftræner, Niels Frederiksen, at ændre lidt på tingene, og han skiftede Brøndbys store angriber Ohi Omoijuanfo ud med den unge, lidt mindre men hurtigere Mathias Kvistgaarden. Også Anis Ben Slimane kom på banen

Det hjalp ikke det store i Brøndbys jagt på at skabe den store chance, og ti minutter senere var Brøndby-træneren igen i værktøjskassen, denne gang for at hive Joe Bell og Schwartau og af den, de kom ind i stedet for

Også Viborg skiftede ud i jagten på sejren, og Elias Achouri og Alassana Jatta kom ind i stedet for Nils Mortimer og Ibrahim Said.

Som kampen skred frem, fik Viborg også spist sig mere ind på boldbesiddelsen, og med tyve minutter igen stod den nu helt lige i fordelingen af den lille runde.

Men lige meget hjalp det, og resten af kampen blev uden store chancer. Det ender derfor også målløst i domkirkebyen søndag eftermiddag, og Brøndby er nu at finde på Superligaens 9. plads, blot to point fra nedrykningsstregen. Viborg kan derimod se frem til en landskampspause på tredjepladsen i landets bedste række.

MEST LÆSTE - SPORTSNYHEDER

SENESTE SPORTSNYHEDER