Fodbold nyheder

Milans gratis Scudetto

Af Torsten Brix

Overraskende historie og tal fra Serie A… Kan AC Milan måske finde mere ”guld” i Lille?

Article image

Da AC Milan forleden vandt det italienske mesterskab, var det første gang i 11 år, at den traditionsrige klub vandt ”Scudetto’en”, hvilket ikke mindst skyldes en årrække med meget begrænset økonomi. Men sådan var det faktisk også i denne sæson, for kigger man nærmere på de spillere, der har haft den største rolle for Milano-holdet i denne sæson, viser det sig, at holdet blot har kostet 1.000 millioner kroner i indkøb.


Det lyder måske som vanvittigt mange penge, men det er det faktisk ikke. For de 11 spillere, der har spillet mest for AC Milan-holdet, har ikke kostet meget mere end, hvad rivalerne for Juventus betalte for Dušan Vlahović og Weston McKennie i sommer. Her kommer AC Milan-holdet, som har været det mest foretrukne i denne sæson:


Målmand:
Mike Maignan – købt i Lille for 110 millioner kroner i 20/21

Forsvar:
Calabria – fra eget akademi
Pierre Kalulu – købt i Lille for 10 millioner kroner i 20/21
Fikayo Tomori – købt i Chelsea for 240 millioner kroner i 20/21
Theo Hernández – købt i Real Madrid for 170 millioner kroner i 19/20

Midtbane:
Franck Kessié – købt i Atalanta for 280 millioner kroner i 19/20
Brahim Diaz – lånt i Real Madrid
Sandro Tonali – lånt i Brescia


Angreb:
Rafael Leão – købt i Lille for 240 millioner kroner i 19/20
Olivier Giroud - købt i Chelsea for 10 millioner kroner i 20/21
Alexis Saelemaekers – købt i Anderlecht for 40 millioner kroner i 20/21


Unik bedrift for AC Milan som bliver endnu flottere, hvis man tænker på, at klubben i samme periode, som disse spillere er kommet til, har solgt spillere som Leonardo Bonucci, Nikola Kalinic, M'Baye Niang, Gianluca Lapadula, Krzysztof Piatek, Patrick Cutrone, Manuel Locatelli, Lucas Paquetá og Suso for over 1.400 millioner kroner. Altså har AC Milan over de senere år haft et ganske pænt transferoverskud.

Det er ikke noget, der normalt hænger sammen med at vinde ”Scudettoen”, og det kan blive endnu bedre økonomisk for AC Milan i fremtiden.

Flere klubber jagter de nyslåede spillere og et frisk bud kunne være, at mindst et par stykker af kvarteten - Theo Hernandez, Fikayo Tomori, Franck Kessié og Rafael Leão – ikke er i Milano efter sommerferien… trist, men måske kan klubben igen finde noget ”guld på gaden”.

Transferguruen Fabrizio Romano hævder, at AC Milan kommer til at være meget aktive i sommerens transfervindue. Sassuolo-kantspilleren Domenico Berardi er nævnt som en mulighed – måske som afløser for Rafael Leão, der i denne sæson har lavet et tocifret antal mål og assists.

Derudover mener henholdsvis 90min og GOAL, at AC Milan allerede har indgået forhåndsaftaler med Lille-forsvareren Sven Botman og holdkammeraten Renato Sanches (der kan afløse Franck Kessie, hvis kontrakt udløber), mens ”I Rossoneri” ifølge Sky Sports er snublende tæt på at kunne præsentere Liverpool-angriberen Divock Origi. Så måske er der store udskiftninger på vej for AC Milan efter deres gratis Scudetto…Mere om Milan

Optakt

Fodbold nyheder

Magasin-artikler

Profiler

Ledere

Statistik