Dortmund - Sporting CP

Europa: Champions League
Dortmund D. Malen (37)
Signal-Iduna-ParkFuld tid1-0Tilskuere: 25.000
Sporting CP
OptaktLineupVideo

Optakt:
Dortmund - Sporting Lissabon

Af Philip Sinkbæk Jensen

I Gruppe C skal Dortmund uden flere profiler forsøge at klantre førstepladsen i gruppen, hvis ikke, at Sporting Lissabon er kommet for at forhindre arbejdsgangen i Preussen.

Article image

Kommentar:

Borussia Dortmund går til opgøret med sine bange anelser, da skadeslisten er lang, og den tvivlsomme liste ligeså. Den norske talisman, Erling Braut Håland, er tvivlsom til opgøret med en muskelskade, og midtbanekaptajnen, Marco Reus, blev ligeledes også forslået til fredagens træning, hvor en gammel knæskade sprang op. Dog er cheftræneren, Marco Rose, påpasselig, når det kommer til at melde nogle af topspillerne definitivt ude af opgøret:

- Julian Brandt trænede fuldt ud med i går (mandag, red.), og hvis alt virker gnidningsfrit igen, så er han en mulighed for at komme i spil. Gælder det Erling Håland og Marco Reus, så er vi nødt til at afvente indtil opvarmningen, så det bliver tight, udtaler Marco Rose omkring skadesituationerne frem mod kampen i aften.

Dortmund spillede senest en forfærdelig kamp mod de preussiske rivaler fra Mönchengladbach, hvor Dortmund var heldig med kun at tabe 0-1 eftersom Mahmoud Dahoud så rødt mod sin tidligere klub. Dortmund havde ingen skud på mål, og det kan nemt tilskrives et tamt mandskab med fravær af Erling Håland, Marco Reus, Giovanni Reyna og Julian Brandt. Dog placerer Dortmund sig stadigvæk på 4.-pladsen i Bundesligaen med 12 point efter seks kampe.

Det blot 16-årige tyske angrebstalent, Youssoufa Moukoko, vikarierede på toppen sammen med lynhurtige Donyell Malen, men blev flået ud efter 56 minutters spil, da det ikke var prangende fra den ellers målfarlige teenager. Det bliver formentligt samme valg på toppen i aften, hvis ikke, at sidste års angrebsoverraskelse i turneringen, 19-årige Ansgar Knauff, får muligheden fra start på hjemmebanen mod et Sporting-hold, der gør arbejdet færdigt i den hjemlige liga.

Sporting Lissabon fik nemlig ikke drømmestarten på Champions League, da portugiserne på hjemmebane fik med den hollandske træsko i bagpartiet, og tabte 1-5 på egen jord til Ajax. I Primeira Liga går det bedre med fem sejre og to uafgjorte kampe, der placerer holdet på en foreløbig 3.-plads med 17 point.

Sejrene er blevet kæmpet hjem med lutter ét-mål-sejre på det seneste, hvor seneste kamp mod Marimoto kom hjem otte minutter inde i overtiden på en straffesparksscoring af Pedro Poro, der ligeledes scorede til slutresultatet 1-0 på et straffespark mod Estoril i den foregående kamp.

Sporting Lissabon har spillet som nogle hårde hunde, hvor de hellere trækker det gule kort end at lade modstanderen komme igennem. Dog skal portugiserne være varsomlige, når de hurtige Dortmund-talenter skal gribe chance og udfolde sig på den største klubscene i aften.

De to hold har kun mødt hinanden to gange før i turneringen. Det var i 2016/2017-sæsonen, hvor første kamp endte 1-0 i Dortmund, hvorefter at Dortmund vandt 2-1 i Lissabon.

Karantæner og skader:

Dortmund

Emre Can (Lårskade) (Tvivlsom)
Erling Braut Håland (Muskelskade) (Tvivlsom)
Marco Reus (Knæskade) (Tvivlsom)
Giovanni Reyna (Muskelskade) (Tvivlsom)
Soumalia Coulibaly (Knæskade)
Mateu Morey Bauza (Knæskade)
Marcel Schmelzer (Træners beslutning)
Steffen Tigges (Hofteskade)
Dan-Axel Zagadou (Knæskade)

Dortmund har ingen spillere, der er karantæneramte frem mod opgøret.

Sporting Lissabon

Goncalo Inacio (Skade)
Pedro Goncalves (Knæskade)

Sporting Lissabon har ingen spillere i karantæne til kampen.

Bud på kampens profil:

Den 16-årige angriber og kantspiller, Youssoufa Moukoko, skrev sig sidste år ind i Champions League-historiebøgerne som den yngste debutant i turnerings historie, da han blev indskiftet mod Zenit Saint Petersborg i en alder af 16 år og 18 dage.

Grundet flere angrebsmæssige fravær, så er der god sandsynlighed for, at Moukoko får tilliden af Marco Rose på den helt store scene ligesom at Lucien Favre tidligere skænkede Moukoko muligheden i Saint Petersborg. Denne gang er det på den vante hjemmebane mod et drøjt Sporting Lissabon-hold, der mere skal kæmpe imod end at forsøge selv.

Derfor vil Moukoko gøre alt for at vippe Ansu Fati af listen som yngste målscorer i turneringen, da spanieren scorede for FC Barcelona i en alder af 17 år og 40 dage. Den 16-år-og-313-dage-gamle Moukoko vil bevise, at den seneste tillidserklæring fra Marco Rose med en startplads mod Borussia Mönchengladbach ikke var en fejl, og vil derfor gøre alt for at sprinte forbi et vaklende portugisisk forsvar for derefter at levere en assist eller sågar scoringen, der kan cementere fremtidspotentialet for den unge tysker.

Bud på kampens resultat:

Kampens resultat går i Dortmunds favør, da Sporting Lissabon mildest talt vil være mere skræmte end kampklar mod de højtstående preussere.

Dortmund får oprejsning efter seneste kamp, og får endegyldigt gang i scoringerne. Kampen ender 3-0 til hjemmeholdet, der dermed beviser, at preusserne har en bred nok trup til at gøre en flot figur af sig i turneringen, som holdet historisk er notorisk kendt for gøre.

Kampen transmitteres på ViaPlay.

Dortmund
(4-2-3-1)
1Gregor Kobel
24Thomas Meunier
16Manuel Akanji
15Mats Hummels
13Raphaël Guerreiro ↩75
8Mahmoud Dahoud ↩8
28Axel Witsel
22Jude Bellingham
11Marco Reus (C)
10Thorgan Hazard ↩71
21Donyell Malen ↩75
Bænk
25Luca Unbehaun
35Marwin Hitz
18Youssoufa Moukoko
36Ansgar Knauff
14Nico Schulz ↪75
34Marin Pongracic
19Julian Brandt ↪8
20Reinier ↪75
30Felix Passlack
39Marius Wolf ↪71
Sporting CP
(3-4-2-1)
1Adán
13Neto
4Sebastián Coates (C)
3Zouhair Feddal
24Pedro Porro ↩84
8Matheus Luiz Nunes
6João Palhinha ↩84
2Matheus Reis ↩84
17Pablo Sarabia ↩74
19Tiago Barreiros de Melo Tomás ↩58
21Paulinho
Bænk
22André Filipe Eusébio Paulo
31João Virginia
7Bruno Tabata ↪84
10Jovane Cabral ↪74
16Rúben Vinagre
34João Pedro Goulart Silva
47Ricardo Esgaio ↪84
63José Martinez Marsà
87
11Nuno Santos ↪58
15Manuel Ugarte
68Daniel Bragança ↪84

Magasin-artikler

Profiler

Ledere

Statistik