Europa: Champions League
FT
1 - 0
(0 - 0)
Juventus
Chelsea
F. Chiesa (46)
Philip Sinkbæk Jensen

Optakt: Juventus – Chelsea

I Gruppe H kommer de forsvarende Champions League-vindere fra Chelsea på besøg i Torino, hvor en direkte duel med Juventus om førstepladsen i puljen er på spil.
Kommentar:

Gruppe H byder på puljens absolutte topkamp, når et underpræsterende Juventus-hold skal forsøge at fortsætte den vante europæiske succes, når bjergholdet tager imod et relativt stabilt Chelsea-hold, der kommer til Torino for at vise, hvorfor at englænderne er forsvarende Champions League-mestre igen.

Juventus fik en drømmestart på turneringen, da holdet senest vandt 3-0 på udebane mod Malmö FF, hvor samtlige mål blev scoret i første halvleg. Paulo Dybala og Alvaro Morata stod for to af scoringerne, som derfor må savnes gevaldigt af italienerne, der ikke har de to målnæser klar til dette opgør. Chelsea fik også en forventet sejr over Zenit Saint Petersborg, der dog forvoldte større problemer end forventet, og derfor fik ’the Blues’ først bolden i kassen efter 69 minutters spil, hvor den nyindkøbte spydspids, Romelu Lukaku, scorede til slutresultatet 1-0.

Juventus kæmper for at komme tilbage i toppen af Serie A, hvor resultaterne ikke ligefrem flasker sig. De sidste fem kampe har båret præg af, at Cristiano Ronaldo er fortid i klubben, hvor ’Den Gamle Dame’ har tabt 0-1 på hjemmebane til Empoli, 1-2 til Napoli og spillet 1-1 med AC Milan efter en føring ved pausen. Senest er det blevet til en 3-2-sejr over Spezia med en scoring i overtiden, og en 3-2-sejr over Sampdoria i søndags.

Cheftræneren i Juventus, Massimiliano Allegri, har forsøgt sig med flere forskellige startellevere, men kæmper med at finde den gyldne løsning i sit store udvalg af topspillere. Underpræstationen placerer Serie As mest vindende klubhold på en foreløbig 10.-plads med otte point og en målscore på 10:10 efter seks kampe. I sidste kamp mod Sampdoria fik Juventus-angrebet dog afsluttet et væld af gange, og igen var det forsvaret, der skulle sættes spørgsmålstegn ved.

Dette spørgsmålstegn stiller Chelsea-manageren, Thomas Tuchel, også til sit forsvar for tiden, hvor flere spillere har en usikker fremtid på mandskabet. Derfor kommer tyskeren ikke kun for at få en sejr i Torino, men også for at se nærmere på Juventus’ unge hollandske centerback, Matthijs de Ligt, da Chelsea eftersigende står klar til at byde knapt 900 millioner kroner for den 22-årige hollænder, der tidligere har været kampafgørende for Juventus med en scoring i overtiden til 3-2 mod Spezia.

Chelsea led sit første nederlag i 15 kampe, da holdet tabte i en replica af sidste års Champions League-finale, da Manchester City tog til Stamford Bridge og vandt 1-0 i lørdags. Chelsea havde forinden fået en suveræn start på Premier League, hvor holdet slog Tottenham 3-0 på udebane. Efter fem kampe havde holdet blot lukket ét mål ind og stod noteret for 12 mål scoret af ti forskellige spillere.

Præstationerne placerer Chelsea på en foreløbig 3.-plads i Premier League med 13 point efter seks kampe, hvor kendetegnene har været et bomsolidt forsvar anført af danske Andreas Christensen, og en skarp offensiv, hvor Romelu Lukaku får leveret den ene sukkerbold efter den anden.

Det stjernespækkede Chelsea-mandskab besidder nemlig en større tro på sit eget spil, hvor holdet ikke frygter et funklende klubnavn på den modsatte side af banen. I Champions League er Chelsea garant for at diktere spillets gang og vinde med den rette taktik. Sådan vinder man Champions League, hvilket er derfor, at Chelsea kan hente profiler ind, der VIL spille efter pokalen.

Derfor er Chelsea favoritter til denne kamp. Ifølge Massimiliano Allegri, så tyder meget på, at Juventus endnu en gang igen kommer til at tage for nemt på en opgave:

- Vi kommer til at se, hvordan vi skal spille mod Chelsea uden Dybala og Morata. Det er alligevel ikke en afgørende kamp. De vigtigste kampe for at gå videre er dem mod Zenit, udtaler Massimiliano Allegri til Football Italia efter Sampdoria-kampen, hvilket kan tyde på, at kampen ikke bliver så ligebyrdigt mellem de to hold, som det historisk set har været.

De to hold har nemlig kun mødt hinanden fire gange i turneringen før. Sidst var det i 2012/2013-sæsonen, hvor første kamp endte 2-2 i London, hvorefter at Juventus vandt 3-0 i Torino. Derudover mødtes holdene i sekstendelsfinalerne i 2008/2009-sæsonen, hvor Chelsea vandt 1-0 på hjemmebane mens returopgøret endte 2-2.


Karantæner og skader:

Juventus

Alvaro Morata (Skade) (Tvivlsom)
Adrien Rabiot (Skade) (Tvivlsom)
Arthur (Muskelskade)
Paulo Dybala (Lårskade)
Jorge Kaio (Muskelskade)
Hans Nicolussi Caviglia (Knæskade)

Juventus har ingen spillere, der er karantæneramte frem mod opgøret.


Chelsea

Reece James (Ankelskade) (Tvivlsom)
Jorginho (Forslået) (Tvivlsom)
Mason Mount (Forslået) (Tvivlsom)
N'golo Kanté (COVID-19-smittet)
Christian Pulisic (Ankelskade)

Chelsea har ingen spillere i karantæne til kampen.


Bud på kampens profil:

Den 28-årige belgier, Romelu Lukaku, er tilbage i Italien, hvor han indtil maj-måned i år aldrig nogensinde havde scoret mod Juventus. Dette gjorde han for Inter på et straffespark i et 1-2-nederlag til Torino-klubben. Derfor vil Lukaku være tændt på at gøre kampen ubehagelig for det skrøbelige Juventus-forsvar, hvor han skal vise, at han går forrest i Italien, som han kender godt efter at have scoret 47 mål i Serie A over to sæsoner.

Den store angriber har ikke scoret i sine seneste tre kampe, hvilket er uvant for den 858-millioner-kroner-dyre belgier. Det er op til Hakim Ziyech, Kai Havertz og Marcos Alonso at være leveringsdygtige med bolde i fødderne på Lukaku, da Juventus er godt dækket ind med hovedstødsspecialister.

Dog bør medspillerne altid prøve med indlægget alligevel, da Lukaku er enormt farlig i luftrummet, hvilket han beviste med scoringen mod Zenit. Er forsvaret i ubalance, så slår lynhurtige Lukaku til i dybden efter en stikning. Der er kort sagt alle mulige løsninger på at finde frem til Lukaku.

Et bud på kampens profil er derfor Romelu Lukaku fra Chelsea, der skal stresse Juventus og kvittere med et "på gensyn" i London, når Juventus igen skal stå over for den store, sympatiske angriber, der på banen vil være alt andet end skånende, men derimod tromlende.


Bud på kampens resultat:

Historisk set har det været tæt mellem de to hold med én sejr til hver samt to uafgjorte. Hvad der er anderledes denne gang er, at "Juventus på hjemmebane" ikke lyder særligt frygtindgydende baseret på denne sæsons form. Tager man den nuværende form in mente hos begge hold, så må Chelsea løbe med favoritværdigheden til trods for, at Juventus slog Malmö FF 3-0 på udebane over én halvleg.

Et forsigtigt bud på kampen er 3-1 til Chelsea, da Chelseas forsvar simpelthen er for solidt til, at Juventus kan score mere end én gang, som gerne sker efter en personlig fejl hos Chelsea. Det er Federico Chiesa, Moise Kean og Federico Bernardeschi, der skal sørge for den scoring, hvis ikke, at den skal falde efter en standardsituation, som Juventus har scoret et par mål på i denne sæson.

Derudover får Chelsea nemmere ved at kombinere sig igennem kæderne end Juventus gør, og det vil blive straffet med et bælte af mål, som formentligt først kommer i anden halvleg, når Chelsea har set Juventus an.

Kampen spilles onsdag d. 29. september med kick-off kl. 21.00 på Allianz Stadium i Torino under kyndig bemanding af den spanske dommer, Jesús Gil Manzano.

Kampen transmitteres på TV3 SPORT og ViaPlay.

Det læser brugerne på INDKAST lige nu

MEST LÆSTE - SPORTSNYHEDER

SENESTE SPORTSNYHEDER