ALT om EM 2021

Fodbold nyheder

VAR-ændring forud for EM

Af Philip Dar

UEFA ønsker ikke, at VAR får uønsket opmærksomhed ved sommerens EM-slutrunde. Derfor har forbundet nu indført væsentlige ændringer inden slutrunden.

Article image
Ritzau-Scanpix

UEFA oplyser fredag, at man har brugt ekstra ressourcer på forbedring af VAR-teknologien og at en tredje VAR-dommer bliver indført ved slutrunden, hvis rolle bliver at tjekke offside-kendelser.

I samme omgang har UEFA besluttet at ændre reglen for ”hånd på bolden”, så det nu ikke længere bliver straffet hvis en spiller har en uforsætlig kontakt på bolden med hånden i opbyggelsen af et angreb.

Derudover får tv-seerne kun den endelige ”offside-linje” at se og kan altså ikke se med mens linjerne bliver optrukket, som det f.eks. har været tilfældet i PL.

- Fodbold er en masse kontroversielle øjeblikke, og det er ikke altid nemt at definere, hvornår VAR skal bryde ind. Vi vil have klare beviser, før vi annullerer en scoring. Det er det. Derudover forventes det også, at dommerne vil have nultolerance over for farligt spil, og i situationer hvor spillerne omringer dommerne, så skal der udstedes minimum et gult kort, siger den øverste dommerchef i Europa Roberto Rosetti til UEFAs hjemmeside ifølge tipsbladet.dk.

EM 2021

Gruppe-spil
EM Topscorer
Flag P. Schick 3
Flag C. Ronaldo 2
Flag A. Yarmolenko 2
Flag R. Yaremchuk 2
Flag R. Lukaku 2
Flag M. Locatelli 2
Flag C. Immobile 2
Flag D. Dumfries 2
Flag Y. Poulsen 1
Flag E. Forsberg 1
Flag M. Depay 1
Flag E. Alioski 1
Flest assists
Flag R. Silva 2
Flag G. Bale 2
Flag P. Højbjerg 1
Flag M. Hamšík 1
Flag A. Dzyuba 1
Flag K. De Bruyne 1
Flag V. Coufal 1
Flag D. Berardi 1
Flag N. Barella 1
Flag A. Yarmolenko 1
Flag N. Aké 1
Flag R. Yaremchuk 1

Optakt

Fodbold nyheder

Magasin-artikler

Profiler

Ledere

Statistik