Fodbold nyheder

Sport:
Victor Valdes vender hjem

Af Christian Bang Jensen

Ifølge den catalanske avis Sport vender den tidligere målmand for FC Barcelona hjem til klubben, som han repræsenterede i 536 kampe. Denne gang som målmandstræner på La Masia.

Article image
Ritzau-Scanpix

Fredag formiddag kan den catalanske avis Sport, der følger FC Barcelona tæt, fortælle, at Victor Valdes har accepteret Joan Laportas tilbud om at komme tilbage til ”Los Cules”. Den tidligere målmand for netop FC Barcelona skal være ansvarshavende målmandstræner for talentakademiet La Masia.

Med tre Champions League-titler og seks spanske mesterskaber har Victor Valdes haft en stor og vigtig hånd med i spillet i hele FC Barcelonas succes op igennem 00’erne og 10’erne. Den catalanske målmandslegende nåede i alt 536 kampe for Barca, inden han i 2014 ikke fik forlænget sin kontrakt med barndomsklubben.

Karrierens efterår blev brugt i klubber som Manchester United, Standard Liege og Middlesbrough inden han lagde hanskerne på hylden i 2017.

I 2019 vendte Victor Valdes tilbage til FC Barcelona, da han blev udnævnt som træner for Juvenil A (U/19-holdet), men den ansættelse holdt kun ganske få måneder, da han ragede uklar med akademidirektøren Patrick Kluivert. I avisen spekuleres det, at Barcelonas nye præsident, Joan Laporta, har tænkt sig at skille sig af med netop Patrick Kluivert med udgangen af denne sæson, og at Joan Laporta er den primære grund til, at Victor Valdes vender hjem til FC Barcelona.

Målmandslegenden med 21 A-landskampe for Spanien har senest været cheftræner for UA Horta i den fjerdebedste spanske række, men siden januar har han gået ledig.

Mere om Barcelona

Optakt

Fodbold nyheder

Magasin-artikler

Profiler

Ledere

Statistik