Ferencváros - Barcelona

Europa: Champions League
Ferencváros
Puskás ArénaFuld tid0-3
Barcelona A. Griezmann (14), M. Braithwaite (20), O. Dembélé (Str. 28)
OptaktLineupReferat

Brandvarme Braithwaite og Barcelona sejrede sikkert

Af Troels Drasbech

Braithwaite var endnu engang på pletten, da Barcelona vandt sikkert.

Article image
Ritzau-Scanpix

Barcelona havde allerede på sikker vis sikret sig videre avancement i Champions League inden aftenens opgør på udebane mod den ungarske hovedstadsklub, Ferencvaros. Med det videre avancement in mente gav det plads til flere reservespillere - heriblandt Martin Braithwaite, som startede helt i front for den spanske storklub.

Braithwaite fik endda kampens første chance, da han efter fem minutter kom først på et farligt indlæg inde i feltet, men danskeren formåede ikke at dreje bolden i kassen til en tidlig føring.

Føringen kom dog 10 minutter senere, da Jordi Alba spillede flot bandespil med Ousmane Dembele, inden den spanske venstreback sendte et skarpt indlæg ind i feltet, hvor Antoine Griezmann på fornem vis dirigerede bolden i kassen til en fortjent føring til Barcelona.

Man skulle tro, Barcelona havde øvet samspil mellem Alba og Dembele inden aftenens kamp - blot fem minutter efter Griezmanns føringsmål kombinerede de to ovennævnte Barcelona-spillere sig endnu en gang igennem, hvor Dembele denne gang smed bolden indover til danske Braithwaite, der på flotteste angriber-manér sendte bolden i kassen til 0-2 - danskeren kom med scoringen på måltavlen for tredje kamp i streg.

Barcelona var flyvende og velspillende uden Lionel Messi, og maskinen fortsatte ufortrødent videre. Efter 28 minutters spil tilkæmpede Braithwaite sig et tydeligt straffespark - eksekveringen stod Dembele sikkert for til 0-3.

Gassen gik lidt af ballonen efterfølgende for catalonierne, og Ferencvaros kom bedre med i kampen uden for alvor at blive farlige foran mål. Barcelona gik dermed sikkert til pause med Martin Braithwaite som en nøglefigur i første halvleg.

Ferencvaros gik noget mere offensivt til værks fra anden halvlegs start og havde en stor dobbeltchance efter blot et par minutter, hvor skarpheden manglede fra de offensive spillere. Det var tydeligt, at hjemmeholdet var langt bedre med i anden halvleg, hvor Barcelonas farligste mand var Dembele - franskmanden havde flere farlige dribleture, men slutproduktet fejlede for franskmanden.

Med 20 minutter igen fik det grønblusede hjemmehold en gylden mulighed, men et frit hovedstød fra indskiftede Roko Baturina var ikke nok til at passere Neto i målet.

I det 80. minut fik Martin Braithwaite fyraften efter en forholdsvis anonym anden halvleg - danskeren havde dog en mere end godkendt kamp på kontoret som forreste angriber. Sejren var aldrig i fare, og Barcelona havde flere gode tilbud i slutningen af kampen, men fokusset og skarpheden havde klubben glemt i omklædningsrummet i halvlegen. Derfor kunne Braithwaite og resten af truppen snuppe en 0-3-sejr med hjem til Spanien.

Ferencváros
(5-4-1)
90Dénes Dibusz (C)
21Endre Botka
25Miha Blažič
5Abraham Frimpong
33Lasha Dvali
26Marcel Heister ↩64
88Isael da Silva Barbosa
18David Siger ↩64
7Wergiton do Rosário Calmon ↩81
77Myrto Uzuni ↩71
10Tokmac Nguen ↩72
Bænk
29Gergő Szécsi
62Levente Őri
22Roko Baturina ↪71
70Franck Boli
8Gergő Lovrencsics ↪64
15Adnan Kovačević
53Dominik Csontos Zoltán
14Ihor Kharatin ↪81
20Róbert Mak ↪72
93Aïssa Laïdouni ↪64
Barcelona
(4-2-3-1)
13Neto
2Sergino Dest
28Óscar Mingueza García
15Clément Lenglet ↩65
18Jordi Alba ↩46
8Miralem Pjanić
5Sergio Busquets (C) ↩46
17Francisco Trincão
7Antoine Griezmann ↩65
11Ousmane Dembélé
9Martin Braithwaite ↩80
Bænk
26Iñaki Peña
36Arnau Tenas Ureña
29Konrad De La Fuente ↪80
24Junior Firpo ↪46
6Carles Aleñà ↪65
12Ricard Puig Martí ↪65
16Pedro González López
19Matheus Fernandes
21Frenkie de Jong ↪46

Magasin-artikler

Profiler

Ledere

Statistik