Daniel Fisker

Fabregas om Arsenal-exit: Vi tabte hele tiden

Cesc Fabregas har i en samtale med Rio Ferdinand løftet sløret for, hvorfor han forlod Arsenal, selvom han måske skulle have ventet et par år.
Cesc Fabregas udviklede sig til en sand fan-favorit i Arsenal, hvor han allerede overtog anførerbindet, da han var 21 år gammel. I 2011 – efter otte år hos ”The Gunners” – vendte Fabregas tilbage til FC Barcelona, hvor han havde fået sin fodboldopdragelse.

Den tidligere Manchester United-forsvarer Rio Ferdinand har interviewet Fabregas i Youtube-segmentet The Locker Room. Her løftede spanieren sløret for, hvorfor han i sin tid forlod Arsenal, selvom han måske skulle have ventet et par år med at vende tilbage til Barcelona.

- Jeg følte altid, at vi konkurrere mod hele verden, udtaler Cesc Fabregas ifølge Football London.

- Der var jer (Manchester United, red.), Chelsea og nogle gange Liverpool. Når jeg snakkede med folk i Chelsea og af og til mine spanske venner i Liverpool, sagde folk altid det samme: ”Vi hadede at spille mod jer”. Jeg sagde det samme: ”Ja, i hadede det, men vi tabte altid!”.

- I de vigtige øjeblikke følte jeg mig så frustreret, fordi de store hold altid vandt og havde en fordel. Jeg var ung og meget passioneret. Jeg var sulten, jeg ville vinde, jeg var et konkurrencemenneske. Jeg ville have gjort hvad som helst for at vinde med Arsenal, men jeg følte, at det ikke ville ske.

- Vi havde mulighed for at hente gode spillere, som jeg tror, ville have gjort en stor forskel, men af den ene eller den anden grund så klubben den anden vej. Der var mange ting, som frustrerede mig, så jeg besluttede mig for at tage tilbage til Barcelona. De var verdens bedste hold på det tidspunkt.

- Inderst inde tror jeg, at jeg skulle have ventet to år, fordi jeg var nødt til at vente på, at Xavi lagde støvlerne på hylden.

Cesc Fabregas spillede i FC Barcelona fra 2011 til 2014, hvor han nåede at spille 151 kampe, score 42 mål og levere 50 assists, inden han skiftede til Chelsea. Den 33-årige spanier har siden januar 2019 spillet i AS Monaco.