Det læser brugerne på INDKAST lige nu

Torsten Brix

Vidste du om... Kylian Mbappé

Indkast.dk har kigget nærmere på den franske komet.
- at hans idol er Cristiano Ronaldo, men også tennis-spilleren Jo Wilfired Tsonga.

- at hans far stammer fra Cameroun.

- at da han blot var lidt over 17 år, blev han vurderet til at koste tæt på 500 millioner kroner.

- at da han var 17 år spillede han med stor succes på det franske U/19-landshold.

- at han kun er 178 cm høj.

- at inden han var blevet 20 år, havde han vundet fem gigantiske trofæer.

- at i de første 28 landskampe for Frankrig lavede han ti mål, selvom han var meget ung.

- at den 20. februar 2016 blev angriberen den yngste målscorer nogensinde for Monaco. Men ikke nok med det, for på det tidspunkt havde han end ikke en professionel kontrakt med klubben.

- at han var en meget stor del af det franske landshold, der vandt VM2018.

- at han ofte bliver sammenlignet med Thierry Henry. De har begge fået store dele af deres fodboldopdragelse i Monaco, og derudover har de begge gået på talentfabrikken Clairefontaine, som også har udklækket spillere som blandt andet Nicolas Anelka, Louis Saha, William Gallas, Blaise Matuidi, Oliver Giroud og Mehdi Benatia.

- at PSG gjorde ham til verdens dyreste teenager ved at købe ham i Monaco for 1,3 milliarder kroner.

- at han fik førsteholdsdebut for Monaco imod Caen, da han afløste Fabio Coentrao den 2. december 2015. På det tidspunkt var han blot 16 år og 347 dage. Han slog dermed Thierry Henrys 21-årige klubrekord, som yngste spiller for fyrstedømmet.

- at han i december 2016 blev den første hattrick-helt for Monaco i den franske pokalturnering i næsten tyve år. Den sidste var Sonny Anderson.

- at inden han var 24 år havde han lavet flere mål end Cristiano Ronaldo, LIonel Messi og Wayne Rooney havde på det tidspunkt i deres karriere.

- at da han forlængede med PSG i sommeren 2022 slog han fast, at han også havde talt med Liverpool om en mulig kontrakt.

- at da han scorede på straffespark imod Dortmund i Champions League i den første gruppespilskamp i sæsonen 2023/24 lavede han sit mål nr. 43 i den store turnering. Mbappe var blot 24 år.

MEST LÆSTE - SPORTSNYHEDER

SENESTE SPORTSNYHEDER