Fodbold nyheder

Dead Man Walking

Af Torsten Brix

Manuel Pellegrini har købt stort ind, valgt en forkert keeper og sendt West Ham mod nedrykningsstregen – kan han overleve det?

Article image

Den chilenske manager brugte i sommer næsten en milliard kroner på nye spillere, men det kan man ikke se i spillet på banen, og det var ikke til at se i weekendens nederlag til formsvage Tottenham. Efter kampen er West Ham placeret som nr. 16 i Premier League – efter 13 kampe har givet 13 point. Det er simpelthen ikke godt nok for den ellers så sympatiske 66-årige manager. West Ham har ikke vundet siden de slog Manchester United for to måneder siden og i den periode blev de blandt andet også slået ud af Carabao-cuppen til Oxford fra den tredje bedste engelske fodboldrække… nederlaget var på 0-4 til den højstlønnede West Ham-manager nogensinde. Han ligner en færdig mand i West Ham.


Sådan skrev Indkast.dk tidligere i Lederen - Hvem bliver fyret først? og det blev Unai Emery, der blev fyret først, men måske bliver Manuel Pellegrini den næste. Ifølge bullitinerne fra England så kræver det en udesejr over Southampton. Der er dog ikke meget, der tyder på dette, for London-holdet har kun vundet en af de sidste ti kampe.

Kigger man nærmere på årsagen, peger pilen i den grad imod defensiven og især målmanden Roberto. I Østlondon forstår fansene ikke meget af den store tiltro, som Pellegrini har haft til målmanden, der i sidste sæson blev hentet ind som reserve for Lukasz Fabianski, selvom klubben på det tidspunkt også rådede over den dygtige og tidligere spanske landsholdsmålmand Adrian.

Roberto kom på en fri-transfer fra Espanyol, og siden har han i den grad lignet en målmand på 33 år, som kom gratis til klubben. Efter Oxford fra den tredjebedste række lavede fire mål imod West Ham, lukkede Roberto 20 mål ind i de efterfølgende otte kampe, imens West Ham er kravlet længere og længere end i tabellen. Så alle i West Ham glæder sig til julen, hvor Fabianski skulle være tilbage fra sin skade, når de på Boxing Day møder Crystal Palace.

Indtil da kan David Martin meget vel komme til at stå i målet for West Ham, og hvilken historie. For Martins far – Alvin – spillede for West Ham i over tyve år, og da sønnen holdt ”nullet” i opgøret imod Chelsea, brød han grædende sammen midt på banen.


Hvornår ryger Pellegrini
Inden den føromtalte kamp på Boxing Day venter der nogle hårde opgaver. Fra kampen imod Southampton og indtil opgøret imod Crystal Palace går der 12 dage inden julekampen imod London-rivalerne - måske kan denne pause bruges til at skifte manageren?

Pellegrini er som tidligere nævnt den højst lønnede manager i West Hams historie, men det bliver ikke så dyrt, hvis man ønsker at fyre ham, da han blot har 19 måneder tilbage af kontrakten.

I sidste sæson tabte West Ham de første fire kampe og et femte nederlag ville have givet den værste sæsonstart i klubbens 124 historie, selvom Pellegrini også op til den sæsonstart brugte tæt på en milliard kroner - ligesom han gjorde i sommer. Indkøbene i 2018 var blandt andet spillere som Felipe Anderson, Issa Diop og Andrii Yarmolenko – mens sommerens største indkøb var Sebastien Haller og Pablo Fornals. Taget bundplaceringen i Premier League i betragtning og det store underskud på transferbalance må man sige, at Pellegrini har floppet her og glem nu ikke, at de også i samme periode hentede løntunge spillere – på fri transfer – som Jack Wilshere og Pablo Zabaleta.

Kigger man nærmere på sæsonens udvikling, så startede de med en solid lussing af Manchester City, men da de besejrede Manchester United, var de altså placeret på femtepladsen i Premier League, MEN… så kom nederlaget til Oxford og skaden til Fabianski, og siden har målene væltet ind og West Ham er raslet ned i stillingen. Nederlagene til Burnley og Newcastle kom, efter West Ham havde lukket tre mål, og taber de til Southampton kan de risikere at ryge under nedrykningsstregen – så Pellegrini er ”Dead man Walking”…

Mere om West Ham

Optakt

Fodbold nyheder

Magasin-artikler

Profiler

Ledere

Statistik