Det læser de besøgende på INDKAST lige nu

Torsten Brix

Joao Felix – Portugals bedste

”Den næste Ronaldo” løber rundt med togskinner i hele munden, og nu står han overfor idolet Ronaldo...
Tilbage i februar 2019 var Cristiano Ronaldo til Lissabon-derbyet imellem Sporting og Benfica på Estadio Jose Alvalade. Superstjernen var imponeret over en lille playmaker, som også fungerede som hængende angriber – navnet på den unge meget spændende spiller var Joao Felix. Gæsternes nr. 79 scorede og blev kåret til kampens bedste spiller, efter der blandt andet også var begået et straffespark på ham i 4-2-sejren. Efter kampen jokede Benficas tidligere vicepræsident Rui Gomes da Silva ved at sige:

- Portugals bedste spiller var i dag på Alvalade… og det må have været specielt for Ronaldo at være her og se ham spille…

Noget af en omvæltning for Felix der blot 18 måneder forinden havde fået debut på Benfica-holdet, men sidenhen havde gjort sig positivt bemærket ved blandt andet at lave et hattrick imod Europa League-overraskelsen fra Eintracht Frankfurt.

Hattricket gjorde, at han blev den yngste nogensinde til at lave tre mål i samme Europa League-kamp. Så på den relativt korte tid har han vist sig at være klinisk foran mål, men også hovedstødsstærk, hvilket minder meget om den oplagte sammenligning med landsmanden - Ronaldo.

Ronaldo har i øvrigt også superagenten Jorge Mendes, som Felix også har, og han skaffede Felix en drømmekontrakt i Atletico Madrid men klubber som Milan, Juventus, Real Madrid, Liverpool, Manchester City og United var også nævnt. Så rigtig mange ville have kontrakt med den unge spiller, som kan komme til at være overalt i Europas fodboldoverskrifter i de kommende år. Omvæltningen for knægten, der stadigvæk har ”togskinner” i det meste af munden, har ikke været uden omkostninger. Til et event hos Adidas gav han et sjældent interview, men også indblik.

- Jeg bliver kontaktet hele tiden på de sociale medier, men jeg afviser dem altid. Det har ikke altid været sådan. Tidligere checkede jeg alle beskeder, som jeg modtog, men pludselig begyndte jeg at få nogle ubehagelige henvendelser. Herefter er jeg stoppet med at læse alt, hvad der bliver skrevet om mig, sagde Felix, inden han ærligt slog fast:

- Det kunne være lækkert at prøve at spille ved siden af Ronaldo, fordi han er den bedste.

Ronaldo er stadigvæk den bedste, men måske ikke længe. For Felix er i rivende udvikling. Ifølge Transfermarkt så steg hans værdi med hele 3.000 % på blot en sæson, og glem nu ikke, at som 15-årig tog han sydpå fra Porto til rivalerne Benfica. Hvorfor lod de ham gå? Sikkert noget de undrer sig over på Estadio Jose Alvalade – Sportings hjemmebane… måske gjorde Ronaldo det samme?

Tirsdag den 26. november 2019 bliver sikkert endnu mere specielt for den unge Felix, for her skal han stå overfor idolet Ronaldo, når Atletico Madrid gæster Juventus og hele fodboldverden vil holde øje med mødet. For i sommeren blev Felix solgt for 900 millioner kroner til den spanske hovedstadsklub, der var i gang med en stor omvæltning af holdet. Nu vil fremtiden vise om Portugals bedste, Felix, får samme succes i den spanske hovedstad som landsmanden - Ronaldo – har haft.

MEST LÆSTE - SPORTSNYHEDER

SENESTE SPORTSNYHEDER