Det læser de besøgende på INDKAST lige nu

Torsten Brix

Roberto Firmino – lugter af mål

Liverpool-profilen fra de tarveligste kår i Brasilien...
Som for mange andre brasilianere, så har fodbolden fået Roberto Firmino væk fra en ellers kummerlig tilværelse. Barndomshjemmet i Maceio var præget af enorm fattigdom, da familiens eneste indtjening var, hvad faderen kunne tjene på at sælge flasker med vand på gaden.

Disse forhold gjorde det lettere for Liverpools dyrtindkøbte brasilianer at flytte hjemmefra. Barndomshjemmet blev forladt som bare 16-årig for at efterleve drømmen som professionel fodboldspiller, og da den store drøm om at komme til at spille i Europa kom, var Firminos første kommentar: ”Nu skal min familie aldrig mere arbejde igen”.

I stedet tog de alle med til Tyskland, og flere af dem tog herefter med til Merseyside – blandt andet kæresten Larissa og den syv måneder gamle datter – Valentina. Den høje indkøbspris af Liverpool gjorde, at der var skyhøje forventninger på Anfield Road, men de er blevet indfriet, for Firmino er blevet en del af en giftig offensiv trio sammen med Sadio Mane og Mohamed Salah. Denne var i den grad med at sikre den første Premier League-titel til Liverpool.


Kun overgået af Neymar
Selvom Firmino ikke var blandt Europas mest kendte spillere, da han ankom til Liverpool, så havde han nogle gode statistikker med. Sæsonen inden ankomsten til Liverpool var det således kun Neymar – med 31 mål og 15 assists – den eneste brasilianer i de fem største europæiske ligaer, der har været med i flere mål end Firmino med 23 mål og 21 assists. Dette var faktisk bedre end successen Rafael fra Gladbach eller de kendte Moura og Oscar som spillede for henholdsvis PSG og Chelsea.

Udover denne flotte bedrift var Firmino også den spiller i Bundesligaen, der havde forsøgt næstflest driblinger, og andenpladsen bibeholdte han også over driblinger, der var lykkedes – hele 140 stk. Derudover havde kun Wolfsburgs ombejlede Kevin de Bruyne lykkedes med flere chanceskabende afleveringer i den sæson – så det er altså ikke hvem som helst, at Liverpool købte.


Fundet i Brasiliens værste kvarter
Firminos ankomst til Anfield var et sandt eventyr for den meget tatoverede slider, men inden skiftet til Premier League og Hoffenheim så hjalp Firmino godt til, da Figueirense rykkede op. En klub som han var udlånt til fra Tombense. Alt sammen mange hundrede kilomenter væk fra barndomshjemmet, men også steder hvor Hoffenheims 30 millioner kroner lunede godt i klubkassen. Efterfølgende fik den tyske klub næsten det tidobbelte for sydamerikaneren, der af den daværende brasilianske landstræner Dunga fik følgende beskrivelse ”han lugter af mål”, men først skulle han spille sammen med landsmanden Coutinho, hvilket superstjernen Ronaldinho beskrev på følgende måde.

- Coutinho og Firmino vil give Liverpool en af de mest spændende midtbaner i Europa. Deres kreativitet og mål kan ændre holdet. Hvis ikke man kan lave mål med de to på midtbanen, så er der noget galt. Det må være en drøm for Liverpools angribere, var reaktionen fra den tidligere Barcelona-profil, da skiftet blev offentliggjort.

Firmino blev hurtigt rykket længere frem på banen af manager Klopp, så det blev ikke til en drøm for Liverpools angribere, da Firmino blev Liverpools angriber. En drøm blev skiftet til Liverpool dog for manden, der kommer fra byen Maceio, der af NGO er blevet kåret til verdens femte farligste by og den værste by i Brasilien i forhold til misbrug og kriminalitet. Statistikken fra byen fortæller blandt andet, at for hver 100.000 indbyggere, så bliver 72 slået ihjel af en person, som de kender. Det er i disse voldlige og fattige omgivelser, at en af Premier Leagues nye profiler har formet sig til den spiller, som han er i dag – så meget, at han lugter af mål…

MEST LÆSTE - SPORTSNYHEDER

SENESTE SPORTSNYHEDER