Torsten Brix

Frederik Rønnow - Mr. Clean Sheets

Den tidligere AC Horsens-spiller og nuværende Esbjerg-målmand er igang med at slå mange rekorder.
På søndag fylder en af Superligaens mest sikre sidste skanser 21 år, nemlig Frederik Rønnow. Den unge keeper skal forsøge at give sig selv et clean sheet i fødselsdagsgave, og hvis det lykkes, vil det samtidig være Esbjergs første clean sheet på Brøndby Stadion siden april 1983.

Frederik Rønnow har dog vist sig at være lidt af en ekspert i at holde målet rent. Allerede i sin Superligadebut fik han sit første clean sheet. Det kom i AC Horsens' 1-0-hjemmesejr over AaB den 31. marts 2012. Og den unge Rønnow har siden hen fortsat de lovende takter.

På trods af sin unge alder har Frederik Rønnow nemlig allerede holdt målet rent hele 19 gange i Superligaen. Ingen anden keeper i SL-historien har præsteret så mange clean sheets i Superligaen, inden personen fyldte 21 år (se tabel nedenfor). Tættest på kommer Bo Andersen, der havde holdt målet rent i 16 Superligakampe for Lyngby, da han rundede 21 år.

Faktisk har Frederik Rønnow holdt målet rent i hele 41 % af de Superligakampe, hvor han har vogtet målet (19 ud af 46). Han er dermed sammen med FCKs Johan Wiland (41 %) den af de fortsat aktive keepere i ligaen, der har holdt målet rent i den største andel af sine kampe mellem stængerne i Superligaen. De to BIF-keepere Michael Falkesgaard (38 %) og Lucas Hradecky (36 %) ligger nummer tre og fire på listen.

Hvis man kigger på alle de keepere i Superligaens historie, der har spillet over to Superligakampe, så er der kun tre keepere, der har holdt målet rent i en større andel af deres kampe mellem stængerne i Superligaen, end Frederik Rønnow (41 %) har præsteret. Der er tale om de to tidligere FCK-målmænd Balázs Rabóczki (44 %) og Thomas Myhre (43 %) samt den tidligere Brøndby-keeper Casper Ankergren (42 %).

Og så kan det lige nævnes, at Frederik Rønnow faktisk holdt målet rent hele 12 gange i den forgangne sæson, selv om hans hold AC Horsens endte med at rykke ud af ligaen. Aldrig tidligere i SL-historien havde en keeper præsteret så mange clean sheets for et nedrykkerhold. Her følger en liste over målmænd i Superligaens historie - med flest clean sheets, inden de fyldte 21 år.

19 i 46 kampe:
Frederik Rønnow - AC Horsens og Esbjerg fB

16 i 61 kampe:
Bo Andersen - Lyngby FC

13 i 47 kampe:
Jimmy Nielsen - AaB

12 i kampe:
Lars Winde - AaB.