Luis Suárez – problembarn med bid i

Af Torsten Brix

2017-12-25
Luis Suárez – problembarn med bid i

Indkast.dk kigger tilbage på Barcelona-angriberens karriere. Hvordan startede det? Og har han altid været så kontroversiel?

Lille juleaften 2017 sendte Barcelona rivalerne fra Real Madrid langt væk fra det spanske mesterskab med sejren på 3-0 på Santiago Bernabéu, hvilket skabte en afstand mellem konkurrenterne på vanvittige 14 point. Luis Suárez scorede kampens første mål, og hans stolpeskud startede 2-0-målet. Derudover var han flere gange med i mindre kontroverser og var voldsomt upopulær i Madrid denne aften, men hvem er denne mand, som så mange elsker at hade – Indkast.dk går tilbage i tiden.


Tæt på at stoppe – Reddet af konen
Angriberen voksede op i en stor familie under fattige forhold i Uruguay, hvor der ikke var penge til fancy fodboldstøvler og andet luksus. Hans forældre blev skilt, da Suárez var ni år, og det tog så hårdt på ham, at han stoppede med fodbolden i en kort periode, og da han startede igen, kneb det med seriøsiteten. Han fik et ultimatum af sin træner, der forlangte seriøsitet, og han mødte pigen, der senere skulle ende med at blive hans kone.

Der var aldrig tvivl om talentet hos Suárez, som gang på gang imponerede som ungdomsspiller i Uruguay. Men da angriberen blev teenager, begyndte der at ske ting og sager omkring ham, der gjorde, at han var tæt på at blive siet fra hos hans klub, National.

- Jeg var ikke på den rette vej. Jeg gik i byen om aftenen, jeg nød ikke at studere, og jeg dedikerede slet ikke mig selv til fodbolden. Jeg var omringet af folk, der havde en dårlig indflydelse på mig, har Suárez fortalt til Liverpool Echo.

Heldigvis for angriberen mødte han som 15-årig en person, der siden skulle vise sig at have en god indflydelse på ham. Her mødte han nemlig Sofia Balbi, der siden skulle blive hans kone. Da han mødte hende, gik det op for ham, at han var nødt til at tage både fodbolden og studierne seriøst, og han stoppede med at gå ud om aftenen.

Det var vendepunktet for Suárez, der begyndte at score mål og for alvor slog igennem på klubbens ungdomshold. Han scorede 63 mål i en sæson og var kun ét mål fra at slå klubbens ungdomsrekord, inden der igen skete noget, som var tæt på at koste ham karrieren. Sofia flyttede til Barcelona med sin familie, og Suárez var så knust, at han for anden gang stoppede med at spille fodbold for en kort periode. Det holdt dog ikke længe, og uruguayaneren vendte det i stedet til noget positivt.

- Det gik op for mig, at jeg skulle arbejde hårdt, hvis jeg ville være tæt på hende. Jeg var nødt til at vågne op, så jeg begyndte at arbejde meget hårdere, end jeg behøvede. Jeg kunne ikke rejse til hende, og hun kunne ikke rejse til mig, fordi vi ingen penge havde. Min eneste chance var at slå igennem som fodboldspiller i Europa.

Det hårde arbejde gav pote for angriberen, der fik den chance efter en sæson på Nationals bedste mandskab, da hollandske Groningen så Suárez' talent.


Rejsen til Europa
Luis Suárez fik debut på Nationals førstehold som 18-årig, og med 12 mål i 29 kampe hjalp angriberen holdet med at vinde mesterskabet i den sæson. Den talentfulde uruguayaner blev et varmt navn i Sydamerika, og der var rygter om et skifte til brasilianske Flamengo, indtil Groningen kom ind i billedet.

Det hollandske mandskab havde haft talentspejder i Sydamerika, hvor de spejdede en central forsvarsspiller. Det gik dog hurtigt op for talentspejderne, at der var en spiller på en helt anden position, der var bedre at holde øje med.

- Vi så på ham i 10-15 minutter, og så vidste vi, at han var en helt speciel spiller. Han driblede rundt og lavede diverse finter, og forsvarsspillerne var nødt til at lave frispark på ham, hver gang han havde bolden. Han var helt fantastisk – især når man tænker på, at han kun var 19 år gammel, fortæller Groningens tekniske manager, Henk Veldmate, i magasinet The Suárez Story.

Efter lidt overvejelse og flere samtaler med Suárez, besluttede klubben at tage chancen og hente angriberen til Holland for en transfersum på omkring 10 mio. kroner, der ifølge Henk Veldmate var det største beløb, man nogensinde havde betalt for en spiller. Man tog en stor chance ved at betale så mange penge for en spiller, der aldrig havde været i Europa og ikke kunne snakke sproget. Men det var en chance, der skulle vise sig at være værd at tage.

Skiftet var ikke nogen succes fra første øjeblik. Suárez kunne ikke kommunikere med sine holdkammerater eller sin træner, og han var langt fra i god nok form til at være med på dette niveau. Men angriberen var ikke kommet så langt for at give op. Han vidste, at han nok skulle få chancen på et tidspunkt.

Chancen kom også, og Suárez greb den. Langsomt spillede han sig ind på holdet og begyndte at score mål. 15 mål i 37 kampe endte angriberen på, og han spillede en stor rolle i Groningens kvalifikation til europæisk fodbold. Suárez' præstationer gjorde, at flere klubber meldte sig interesserede i uruguayaneren. En af dem var Ajax, og der var ingen tvivl; han ville videre.


Klar til et højere niveau
Efter Suárez' første sæson havde Ajax brug for forstærkninger til holdets angreb, og den hollandske storklub havde udset uruguayaneren som den forstærkning. Klubben startede med at byde omkring 25 mio. kroner, men Groningen afviste buddet – til stor vrede og skuffelse for Suárez. Angriberen gjorde det klart for både klubben og medierne, at han gerne vil prøve sig af på et højere niveau. Suárez var så opsat på et skifte, at han tog sagen til det hollandske fodboldforbund, der dog afviste ham. Sagen endte dog godt for alle parter, da Ajax smed et bud på omkring 65 mio. kroner af sted, som Groningen accepterede.

Det var mange penge for en angriber, der blot havde leveret i én sæson i europæisk fodbold, men Luís Suárez gjorde hurtigt tvivlen til skamme, da han scorede i sin ligadebut for den hollandske klub og fulgte op med yderligere to scoringer i sin første kamp på hjemmebane. Alt i alt endte han med at score 17 gange i 33 ligakampe i sin første sæson, og der var ikke længere tvivl om hans talent.

Skiftet til Ajax var en bragende succes, og da han forlod klubben, stod angriberen med en statistik, der sagde 111 mål i 159 kampe for den hollandske klub. Imponerende tal for en angriber, der blot havde spillet én sæson i europæisk fodbold, inden han skiftede til klubben.

Især Suárez' tredje sæson i klubben var imponerende. Martin Jol havde overtaget trænerposten, og en af hans første beslutninger var at gøre sin uruguayanske angriber til anfører. Og det skulle vise sig at være en god beslutning. Angriberen sparkede mål ind på samlebånd og endte sæsonen med 49 scoringer og 17 oplæg i blot 48 kampe.

Det begyndte efterhånden at gå op for resten af fodboldverdenen, at Luís Suárez var en angriber, der var værd at holde øje med, og det var kun et spørgsmål om tid, før Ajax kunne blive nødt til at lade ham gå. Den tid kom i januar 2011, da Liverpool meldte sin interesse. Suárez gjorde det klart for Ajax, at han igen var klar til at prøve sig af på et højere niveau, og klubben endte med at sælge sin stjerne for omkring 200 mio. kroner.


Merseyside kaldte
På transfervinduets sidste dag i januar 2011 tog Suárez turen til Merseyside, hvor Liverpool gjorde ham til sit dyreste indkøb nogensinde (indtil man senere samme dag købte Andy Carroll). Forventningerne var enorme til deres nye angriber, der tre dage senere havde mulighed for at få debut mod Stoke. Suárez havde dog ikke spillet i omkring en måned, og han måtte derfor tage til takke med en plads på bænken. Da uret rundede 63 minutter, og stillingen var 1-0 til Liverpool, sendte Kenny Dalglish sin nye mand i aktion. Suárez trådte ind på banen, og på den halve time viste han, hvorfor klubben havde smidt mange penge efter ham. Han var konstant med i spillet og fik også scoret sit første mål. En ny helt på Anfield var født.

Suarez var en succes på Anfield fra første sekund, og han var elsket med det samme. Han fik hurtigt sin egen sang, og selv om det kneb med kynismen foran målet, så leverede han den ene store præstation efter den anden i den røde trøje. Hans første halvanden sæson hos Merseyside-klubben bød på 15 scoringer i Premier League, men Liverpools fans skulle hurtigt opdage, at der var meget mere i vente fra Suárez.

Brendan Rodgers erstattede Kenny Dalglish som manager inden sæsonen 2012-13, og Luís Suárez underskrev en ny aftale med Liverpool. Forventningerne var store til de rødklædte fra Merseyside. Sæsonen blev dog ingen succes for klubben, der blot endte på en skuffende syvendeplads, men det havde intet at gøre med Suárez' manglede præstationer. Angriberen endte sæsonen på 23 scoringer i Premier League, hvilket var nok til at give ham andenpladsen på topscorerlisten - en titel han kunne have vundet, hvis det ikke var for den skandale, han sluttede sæsonen af med.

Suarez valgte nemlig at sætte tænderne i Chelseas Branislav Ivanovic og blev idømt ti kampes karantæne, og det lignede pludseligt, at han havde spillet sin sidste kamp for Liverpool. Da sommerens transfervindue åbnede, gjorde Luís Suárez det nemlig klart, at han ikke havde intentioner om at fortsætte i klubben. Det blev en af de længste transfervinduer for Liverpools fans, der på den ene side ikke ønskede at se Suárez forlade klubben, men man ønskede heller ikke en utilfreds spiller på holdet. Efter en lang sommer med rygter, modstridende kommentarer i medierne og problemer med en klausul gjorde Liverpool det dog helt klart, at Suárez på ingen måde fik lov til at forlade dem. I sommeren 2014 skiftede han dog til Barcelona - efter en ny bide-episode.


Kontroverserne
Fodboldstøvlerne har tit talt for Luís Suárez, der med dem har spillet sig op blandt verdens absolut bedste fodboldspillere. Desværre for ham er støvlerne ikke det eneste, der har givet angriberen omtale i medierne, hvor både tænder og flere andre ting gentagende gange har givet ham problemer. Temperamentet har altid været et problem for Luís Suárez, der som 15-årig blev udvist for sit ungdomshold, da han nikkede dommeren en skalle. Disse kontroverser har fulgt ham hele karrieren igennem, og det har givet ham tilnavn som kannibal, snyder og racist.

Til VM i 2010 var Suárez for alvor i mediernes søgelys for første gang, og det var ikke, fordi han leverede en god slutrunde. I kvartfinalen mod Ghana valgte angriberen at tage bolden bevidst med hånden på målstregen, hvilket resulterede i en udvisning af uruguayaneren, der efterfølgende blev spottet i en vild jubel, da modstanderne brændte straffesparket. Uruguay gik videre, og selv om han blev en national helt i hjemlandet, så var fodboldverdenen ikke enig i det billede.

Det tog heller ikke mange måneder, før Suárez igen kom i omverdenens søgelys. Denne gang var det tænderne, der gav problemer, da angriberen satte dem i skulderen på PSV-spilleren Otman Bakkal og blev tildelt en karantæne på syv kampe. Kort efter skiftede Suárez til Liverpool, og det var derfor hans sidste aktion for den hollandske storklub.

Mens han gentagende gange blev jagtet i det engelske medier for film og diverse småting, så skulle der gå yderligere et år, før han for alvor igen kom i problemer. Denne gang blev han dømt for racistiske ytringer mod Manchester Uniteds Patrice Evra. Beskyldninger, som han den dag i dag stadig afviser, og selv om han modtog massiv støtte fra holdkammerater, Liverpool og sit hjemland, så blev han idømt otte kampes karantæne. Karantænen endte dog på ni spilledage, da han fik en ekstra kamp for at vise Fulhams fans en helt bestemt finger. Sagen var dog ikke slut der, for da Patrice Evra og Luís Suárez igen stod over for hinanden, nægtede angriberen at give hånden til Manchester Uniteds back, hvilket igen bragte angriberen i problemer.

Angriberen var dog ikke færdig med at skabe problemer for sig selv, da han sluttede sæsonen 2012-13 af med at sætte tænderne i endnu en spiller. Denne gang var det Chelseas Branislav Ivanovic, der var modtageren af det bid, der endte med at koste Luís Suárez ti kampe på sidelinjen.

Men selv om det til tider kan virke som om, at angriberen er sindssyg, så er han en helt anden person, når han ikke har trukket i fodboldtøjet og løber rundt på det grønne græs.


Dr. Jekyll and Mr. Hyde
Liverpools fans skylder formentligt en stor tak til Luís Suárez' kone, Sofia. Ikke kun fordi hun fik angriberen til at falde til ro som ungdomsspiller, men fordi hun har fået angriberen til at falde til ro igen. Uruguayaneren har afsløret flere gange, at hun ikke er tilfreds med at se ham spille fodbold, fordi han opfører sig som en sindssyg person. Og når han gør det, så er hun ikke bleg for at sige noget til ham.

- Hun er meget hård ved mig. Hun skælder mig ud, når jeg ikke opfører mig ordentligt på banen. Jeg vil faktisk hellere skældes ud af Brendan Rodgers end hende, for Brendan er mere forsigtig, når han siger tingene til mig, har Suárez tidligere sagt til Daily Mail.

Det virker til, at hans kones råd har hjulpet, for det er efterhånden noget tid siden, at angriberen har været i problemer i store problemer på fodboldbanen, men den provokerende stil har han stadigvæk. Han er faldet mere til ro, men faktisk har han længe været en rolig person udenfor det grønne græs.

- Sofia siger altid, at folk må tro, at jeg er sindssyg, når de ser mig på fodboldbanen. Folk vil tro, at jeg opfører mig sådan derhjemme også, men der er jeg selvfølgeligt helt anderledes. Jeg er helt rolig, men hun er ikke sikker på, at fok ved det, fortalte Suárez i det samme interview.

De færre kontroverser har uden tvivl gjort angriberen til en bedre fodboldspiller, og i sommeren 2014 kunne han lave drømmeskiftet til Barcelona, men det varede lidt, inden han kom i kamp, for han fik en lang karantæne, efter han nok engang havde brugt tandsættet forkert og havde bidt Giorgio Chiellini til VM-slutrunden.

Efter denne lidt brogede start i Catalonien kom der historisk gode tider for FC Barcelona, hvor han blev en vigtig del af den legendariske angrebstrio – MSN. I sommer blev Neymar solgt til PSG, men på Bernabéu lille juleaften var der ingen, der talte om afsavnet af den brasilianske superangriber. Dertil var Lionel Messi – og Suárez – simpelthen for gode… jah… man fristes til at hævde, at der er bid i dem.Magasin-artikler
Overblik: De rokerer ved Higuain-skifte
Hvis Gonzalo Higuaín skal til Chelsea, kan et skifte kunne betyde, at en angriber-rokade i hele Europa starter. Indkast har kigget nærmere på hele situationen.
Tidligere har Indkast lavet et overblik over den transfer-kabale Gonzalo Higuains skifte til Chelsea kan medføre. Nye rygter og navne er nu dukket op i sagaen. Derfor har Indkast endnu en gang kigget nærmere på hele situationen.

Det ved vi:
Siden starten af transfervinduet har Gonzalo Higuaín været rygtet mod Chelsea. Pt. befinder Higuaín sig i AC Milan på leje fra Juventus, men angiveligt ønsker spilleren en genforening med sin gamle Napoli-træner, Maurizio Sarri, i Chelsea, hvor italieneren er manager nu. I aften mødes Milan og Juventus i den italienske Supercoppa, der i denne omgang spilles i Saudi-Arabien. Tidligere har italienske medier erfaret, at klubberne efter kampen vil snakke om en mulig handel.

Vi ved også, at den spanske angriber Álvaro Morata kan blive ofret, hvis Higuaín ankommer. Tidligere har Chelsea-assistenten Gianfranco Zola udtalt sig negativt om spanierens attitude, og efter en cup-kamp, hvor Morata blev dobbelt målscorer, forlod spanieren banen uden oprejst pande.

Genoa-målmageren Krzysztof Piatek kan blive en nøgle-figur i en handel, da han angiveligt er Milans ønske-angriber til at tage over.

Det er mulighederne:
Hvis Higuaín skal til Chelsea, skal et regnestykke mellem Milan og Juventus dog gå op. Milan har lånt Higuaín hele sæsonen for 134 mio. kroner, hvoraf milaneserne, hvis Juventus kalder Higuaín tilbage for at sælge til Chelsea, kun har fået halvdelen af varen for sine penge. Tidligere har Juventus-talentet Moise Kean været nævnt som en mulig løsning på problemet, hvor Milan vil have ham for rest-beløbet i lejemålet. Hvis Juventus sælger direkte til Chelsea udenom Milan, kan Juve angiveligt få små 400 mio. kroner for argentineren.

En anden mulighed er, at Milan i stedet for at få Moise Kean af Juventus får rabat af Chelsea på lejesvenden Tiemoué Bakayoko. Det vil betyde, at Milan ikke får penge af Juventus eller en spiller for Higuaín, men derimod sparer pengene hos Chelsea, som så vil overtage Milans aftale med Juventus. Milans købsoption på Bakayoko er 261 mio. kroner. Derfor kan Milan forsøge at fjerne 67 mio. kroner af det beløb, så klubben får franskmanden billigere.

Et tredje scenarie er, at Chelsea i handlen med Juventus bruger Álvaro Morata. De to klubber bytter angriberne lige over, og i stedet for Higuaín vil Milan så få Morata med samme betingelser som Higuain-handlen. Ved en sådan handel vil Milan, skulle betale det resterende beløb for Higuaín til Juventus, men klubben vil få Morata i stedet for.

Spørgsmålet er, om Morata overvejer et skifte til Spanien, hvor Sevilla, Atlético Madrid og FC Barcelona alle er blevet nævnt som mulige nye arbejdsgivere. Hvis Morata tager til Sevilla, kan Higuaín stadig godt skifte til Chelsea. London-klubben vil angiveligt kræve 268 mio. kroner for spanieren. Det er sjovt nok samme beløb, som den Milan-ejede Sevilla-angriber André Silvas købsoption lyder på. Derfor kan et Morata-skifte til den andalusiske klub sende André Silva retur til Milano.

Hvis Morata tager til Atlético Madrid, vil den tidligere AC Milan-angriber Nikola Kalinic ifølge mediet AS være fortid i Madrid-klubben. Angiveligt står enkelte franske og tyrkiske klubber klar i kulissen, hvis det sker. Men måske kan der opstå en plads som angriber i franske Nice.

Hvis Morata vælger en af de to andre spanske klubber, står Milan fortsat uden angriber-løsning. Her kan det blive lidt bizart. Den tidligere AC Milan-angriber Mario Balotelli kan nemlig blive nøglen, hvis Milan vil have sin ønske-angriber. Balo er raget uklar med Nice-træner Patrick Vieira, der angiveligt ønsker italieneren langt væk.

I dag har italienske Tuttosport skrevet, at Mario Balotelli kan være på vej til den italienske havneby Genova, hvor Genoa skulle stå klar. Grunden til en sådan handel er, at Milan angiveligt er i kontakt med Genoas nuværende polske målmager Krzysztof Piatek. Tidligere har flere italienske medier spået i, at milaneserne er klar til at slippe de 300 mio. kroner for den unge polak, som Genoa-ejeren Enrico Preziosi spørger efter. Tidligere er både FC Barcelona og Real Madrid blevet nævnt som interesserede i polakken.

Kan Milan finansiere køb uden lån?
Det er offentligt kendt, at Milan pt. er under Financial Fair Play-restriktioner. Det betyder, at milaneserne har svært ved at betale store summer for spillere, men i stedet prøver at lokke andre klubber til lån med købsoptioner. Tidligere i vinduet har Milan allerede brugt 261 mio. kroner på det brasilianske stortalent Lucas Paqueta, og derfor skal Milan ud og sælge for at kunne finansiere nye spillere.

I dag spår italienske Calciomercato i, at Milan vil give slip på deres tyrkiske tier Hakan Calhanoglu, som angiveligt er på vej tilbage til tysk fodbold og RB Leipzig. Efter sigende kan milaneserne få omkring 164 mio. kroner for midtbanespilleren.

Samtidig med Calhanoglu er også Fabio Borini på vej væk. Borini er længe blevet rygtet til Kina. Seneste udmelding er, at Milan og den kinesiske klub Shenzhen mødes i Saudi-Arabien for at diskutere Borini. Overgangssummen skulle ifølge Calciomercato ligge på et sted mellem 57 og 75 mio. kroner.

Uanset om spillerne sælges eller ej, vil milaneserne angiveligt ikke kunne finansiere køb i dette vindue.

Er det, hvad klubberne og spillerne ønsker?
Det store spørgsmål er om klubberne og spillerne ønsker disse handler. En ting der er helt sikkert, det er, at Chelsea-manager Sarri ønsker Higuaín. Det ligner også mere og mere, at Higuaín godt kunne tænke sig genforeningen med Sarri. I Milano har man i store dele af efteråret ikke været helt tilfredse med Higuaín, der har haft svært ved at finde målet for Milano-klubben.

Morata fra Chelsea ligner en mand, der ønsker et skifte væk fra London. Derfor kan spanieren også profitere stort af en sådan handel. Spørgsmålet er blot om skiftet skal være til hjemlandet Spanien eller til Italien, hvor Morata før har bevist sit værd.

Piatek vil med et skifte til Milan få muligheden for at bevise, at han kan lave mål på en af de store mandskaber i Italien, og derved kan polakken slå sit navn fast som europæisk top-angriber. Tidligere er unge Piatek blevet kaldt ”Den nye Lewandowski”, måske kan et skifte give ham kælenavnet ”Den første Piatek”.

En ting, der er helt sikkert er, at Balotelli ønsker et skifte væk fra Nice, og Kalinic væk fra Atlético, hvis Morata lander i den spanske hovedstadsklub. De to tidligere AC Milan-angribere kan altså blive nøgle-figurer i transfer-kabalen.
Læs hele artiklen
Transfer-kabalen: Higuaín til Chelsea?
Medie beretter, at Gonzalo Higuains agent lige nu er i London for at mødes med Chelsea og diskutere mulighederne for en byttehandel. Indkast belyser samtidig mulighederne i en sådan handel.
The Evening Standard mener at vide, at den Juventus-ejede Milan-angriber Gonzalo Higuains bror og agent Nicolas lige nu er i London for at mødes med Chelsea og snakke mulighederne for en byttehandel, der sender Chelsea-angriberen Álvaro Morata til AC Milan. Morata har været ønsket i Milano-klubben de seneste to somre. I går skrev engelske The Sun samme rygte.

Ifølge mediet vil en sådan handel løse to problemer. Chelsea-manager Maurizio Sarri får den angriber, han har ønsket sig. Samtidig kender han Higuaín fra sin tid i Napoli, hvor argentineren under Sarri satte Serie A-rekord med 36 mål i 34 kampe i en sæson. Den anden vej vil Milan også være tilfredse. Milaneserne får Morata, som klubben flere gange har ønsket.

Morata har vist, at han kan lave mål i Serie A under sin tid i Juventus. Spanieren selv ønsker angiveligt også et skifte væk fra Premier League, hvor hans tilværelse i store dele af tiden har været et mareridt. For Morata er det kun blevet til 24 mål i 72 kampe. I denne sæson har Morata nettet ca. hver anden kamp i snit.

Den 31-årige argentiner har kæmpet for at finde fodfæste i Milano. Før nytår fik Higuaín dog brudt sin negative stime på ni kampe uden mål for Milan, da han blev match-vinder hjemme på San Siro mod SPAL. Senest har også Milan-direktøren Leonardo langet ud efter Higuaín offentligt, og derfor virker en handel essentiel for alle parter.

Mulighederne i handlen

Lige nu har Milan lejet Higuaín i Juventus i hele sæsonen. En handel mellem de to vil overdrage Higuaín til Chelsea nu, hvis Chelsea sender Morata den anden vej. Samtidig vil Milan betale Juventus deres 268 mio. kroner for Higuaín efter denne sæson.

En anden mulighed er, at Milan sender Higuaín tilbage til Juventus nu. Så kan Torino-klubben sende ham til Chelsea for angiveligt 373 mio. kroner. Den mulige handel vil dog betyde, at Milan står tilbage uden noget. Eller gør de?

Hvis en sådan aftale stables på benene vil Milan dog forlange Juventus-talentet Moise Kean gratis. Grunden til Milan vil kunne slippe afsted med en sådan aftale skyldes, at klubben har betalt Juve 134 mio. kroner for lånet af Higuaín. Milaneserne mener derfor, at Kean dækker rest-beløbet tilstrækkeligt af, så klubberne begge får noget ud af en handel.

Den tredje mulighed er, at milaneserne sender Higuaín til Chelsea resten af sæsonen, og London-klubben så fjerner en del af det beløb, som Milans købsoption på Chelsea-lejesvenden Tiemoué Bakayoko lyder på. Lige nu lyder købsoptionen på 261 mio. kroner. Derfor kan Milan forsøge at fjerne 67 mio. kroner af det beløb, så klubben får franskmanden billigere, som virker uønsket i Chelsea.

Samtidig vil Chelsea så skulle slippe Morata til Milan, og så betaler Milan efter sæsonen rest-beløbet for Higuain-handlen til Juventus. I en sådan handel vil alle tre klubber, få det de ønsker. Milan får rabat på Bakayoko samt en angriber i Álvaro Morata, Chelsea får den angriber, som manager Sarri har skreget efter hele efteråret, og Juventus slipper af med Higuaín, og har stadig fået 403 mio. kroner for den 31-årige argentiner.

Den sidste mulighed er, at Higuaín tager til Chelsea, og London-klubben overtager Milans aftale med Juventus, Torino-klubben sender Kean til Milan, Chelsea sender Morata til spanske Sevilla, hvor den Milan-ejede angriber André Silva løber rundt, og laver mål, og Sevilla så sender Silva tilbage til Milan, og derfor ikke aktiverer købsoptionen, de har på portugiseren.

Hvis en sådan handel skal gå igennem, skal spanske Sevilla og Chelsea dog blive enige om en overgangssum for Morata. Det kunne muligvis være samme beløb, som Sevilla skulle betale Milan efter denne sæson for Silva.
Læs hele artiklen
Se alle magasin-artikler her
Profiler
David de Gea - Den spanske mur
Her følger et portræt af en spanier, der er vokset med opgaven på Old Trafford.
David de Gea er, hvad man kalder for en ægte madrilener. Han er født og opvokset i den spanske hovedstad, og allerede som 13-årig var lykken gjort, da han her fik lov til at forsvare byens farver med en ungdomskontrakt i Atlético Madrid. De Gea gjorde det så godt i klubbens ungdomsrækker, at en debut på førsteholdet efterhånden var uundgåelig. Debuten kom i 2009, og til trods for sin unge alder, så slog de Gea igennem med raketfart. Han stod blændende, hvilket hurtigt resulterede i hæder. I 2009/10-sæsonen spillede de Gea en afgørende rolle, da Atlético Madrid vandt Europa League og den europæiske Super Cup. Ingen var længere i tvivl om, at der fandtes et helt unikt målmandstalent i den spanske hovedstad.

Svær start i United
Rygterne om de Geas enorme talent spredte sig straks til resten af Europa, hvor flere storklubber begyndte at stå i kø med en kontrakt. Efter et bud på næsten 200 millioner kroner var det Manchester United, der i sommeren 2011 endte med at trække det længste strå. Meningen med handlen stod ganske klar. De Gea var blevet købt ind som langtidserstatning for Edwin van der Sar, der netop havde lagt støvlerne på hylden. Det skulle dog langt fra vise sig at blive nogen nem opgave at følge i fodsporene på den legendariske hollænder. I hvert fald blev det i de Geas første sæson i United tydeligt for enhver, at der var lang vej endnu, inden han ville blive klar til at udfylde den enorme arv, som van der Sar havde efterladt sig på Old Trafford. Flere usikre præstationer satte sig på rygraden af den unge spanier, hvorfor den daværende United-manager Sir Alex Ferguson undervejs i sæsonen valgte at sætte danske Anders Lindegaard ind imellem stolperne.

Nu en af verdens bedste målmænd
Der var på alle måder tale om en svær debutsæson for de Gea i United, men som det rigtigt nok hedder sig, så må man først lære at kravle, før man kan gå. Spanierens debutsæson var derfor en del af en større læringsproces, som han siden da har lagt bag sig - ikke mindst takket være Uniteds tidligere målmandstræner Eric Steele, der indtil 2013 var at finde i den røde del af Manchester. Noget af det første som Steele forsøgte at ændre på, var de Geas livsstil.

- Hans første seks måneder var forfærdelige. Et problem var, at han kun vejede 70 kilo. Vi arbejdede med ham både på og uden for banen. Vi ændrede blandt andet på hans livsstil, udtaler Steele ifølge Tipsbladet og fortsætter:

- Han sov to-tre gange om dagen, og han spiste sit hovedmåltid sent om aftenen. Han spiste for mange tacos, så vi tvang nærmest protein-drik i ham efter hver træning. Vi satte ham til at løfte vægte, og det hadede han, Det bruger de ikke så meget i Spanien, men vi måtte opbygge hans styrke.

Noget tyder på, at en ændring af livsstilen var lige, hvad de Gea havde brug for med henblik på at få fuldendt sit talent. I 2012/13-sæsonen kronede han en række flotte præstationer med at få handskerne på Premier League-trofæet, og derefter er det kun gået en vej for spanieren – nemlig opad. De Gea har i fire ud af de sidste fem sæsoner vundet prisen som årets spiller i United, og mon ikke, at han også er storfavorit til at løbe med titlen i indeværende sæson? Han er i hvert fald ikke blevet blevet dårligere med årene. Det måtte Tottenham Hotspur sande i søndagens 0-1-nederlag til United, hvor de Gea leverede hele 11 redninger i anden halvleg. Det var en fænomenal indsats fra den spanske mur, der nu kan kalde sig selv for en af verdens bedste målmænd.
Læs hele artiklen
Cesc Fàbregas - fab way to say goodbye
Efter mere end 500 kampe i England forlader Cesc Fàbregas den blå del af London, og den pizzakastende midtbanespiller vil blive savnet.
Francesc "Cesc" Fàbregas blev født d. 4. maj 1987 i Vilassar de Mar. Han blev opdraget i en FC Barcelona-familie, og der skulle heller ikke gå lang tid, før han fik sin debut som tilskuer på Camp Nou.

Allerede da Cesc var blot ni måneder gammel, kom han ind til kamp. Det skulle vise sig, at blive langt fra sidste gang, Fàbregas skulle vise sig frem på dette stadion.

Det var nemlig tydeligt for alle, der bare havde lidt forstand på fodbold, at Francesc Fábregas havde et helt særligt fodboldtalent.

Han gjorde komet-karriere på Barcelonas ungdomshold, hvor han startede ud som defensiv midtbanespiller. Til sidst blev hans offensive kvaliteter dog så lysende klare, da han blev ved med at score mål for ungdomsholdet, at han blev rykket længere frem på banen.

Trods et åbenlyst talent havde Fàbregas lang vej til førsteholdet hos FC Barcelona på daværende tidspunkt.

Det kom Arsenal og Arséne Wenger til at nyde godt af.

Cirka 1100 kilometer nord for Barcelona sad Wenger og havde øje på Barcelonas unge stortalent. Arsène Wenger tog kontakt til Cesc og hans forældre, for at høre om de havde lyst til at snakke om et skifte til det nordlige London.

Der var ingen tvivl hos Cesc eller hans forældre. De tog til London, og den 11. september 2003 kunne Fàbregas kalde sig for Arsenal-spiller.

Han skulle heller ikke bruge lang tid på at overbevise Wenger om, at han skulle være en del af førsteholdstruppen.


Blot 16 år gammel og 177 dage gammel
Fabregas fik allerede debut på Arsenals førstehold godt en måned senere - d. 28. oktober 2003 - mod Rotherham United i Carling Cuppen.

Fàbregas var ikke særligt gammel på daværende tidspunkt, og med sine 16 år og 177 dage blev han den yngste spiller, der nogensinde havde optrådt på Arsenals førstehold.

Succesen var uundgåelig for den unge spanske komet. Allerede i sin første sæson hos Arsenal fik han også en smagsprøve på, hvordan det fungerede, når Arsenal var af sted i Europa.

I Champions League skulle Arsenal en tur til Spanien, hvor Celta Vigo lagde græs til. Arsenal vandt kampen 2-3 på mål af Edu og Robert Pires med Cesc siddende på bænken hele kampen igennem.

Med det in mente var der næppe mange Arsenal-fans, der i 2004 havde forventet, at Fàbregas skulle blive en fast del af Arsenal-holdet.

Men vejen blev banet som følge af skader hos flere af de etablerede spillere.

Derfor kom Arsenals nummer 15 til at spille hele 34 kampe for førsteholdstruppen i denne sæson - heriblandt var han med til at vinde FA Cuppen over Manchester United.


Tog over for Patrick Vieira
FA Cup-finalen endte 0-0 mellem de to engelske storklubber, og da de ikke kunne afgøre kampen i ekstra tid, måtte Arsenals Patrick Vieira afgøre kampen i straffesparkskonkurrencen. Netop det spark af Patrick Vieira blev hans sidste i Arsenal, og det betød, at unge Fàbregas nu måtte tage mere ansvar på banen, da han var udset af Wenger, som afløseren for Vieira.

Cesc overtog ikke bare Vieiras plads på holdet, men også hans rygnummer - Nummer 4.

Fàbregas blev derfor på flere måder Vieiras direkte arvtager. Den 28/03-2006 vendte Vieira tilbage til Highbury, da han og Juventus havde trukket Arsenal i Champions Leagues kvartfinaler.

Kampen blev på mange måder symbolsk for de to spilleres videre karrierer. Fàbregas spillede en vanvittig god kamp med et mål og en assists til Thierry Henry, men derudover “ejede” Fàbregas kampen. En verdensstjerne var blevet født.

Det gjorde den allerede populære Cesc mere populær end nogensinde før.

Pizzagate
Den 24. oktober 2004 endte Arsenals ubesejrede periode, da man tabte 2-0 til Manchester United på Old Trafford.

Sir Alex Ferguson og Arsène Wenger var efter kampen kommet heftigt op at skændes, da Wenger mente, at Manchester United-angriber Wayne Rooney havde filmet sig til et straffespark.

Under det meget voldsomme skænderi mellem de to managere udspillede sig et scenarie, der i dag er kendt som “Pizza-gate”. Her blev et stykke pizza kastet gennem spillertunnellen og ramte plet.

Den tidligere Arsenal-back Ashley Cole har beskrevet hændelsen i sin selvbiografi:

- Pludselig kom der et stykke pizza flyvende over mit hoved og ramte Ferguson lige i ansigtet. Vi måbede alle, da det gled ned over de berømte træk og videre ned over hans pæne sorte jakkesæt, fortæller Ashley Cole.

Der er aldrig rigtig blevet kastet lys over, hvem der kastede det meget berømte pizza-stykke, men alle medier pegede på, at det var Fàbregas, der kastede pizza-stykket efter den rasende skotte.

I det engelske underholdsningsprogrammet "A League of Their Own" med James Corden afslørede Cesc Fàbregas flere år efter episoden, at han var manden bag det flyvende pizzastykke. Klippet kan findes på youtube.

Den spanske transfersaga

På banen blev den vævre midtbanespillers betydning for Arsenal mere og mere bemærkelsesværdig. Han var begyndt at lave rigtigt mange assists, og fansene elskede ham mere og mere for hver dag der gik. Den 24. november 2008 blev han gjort til anfører for Arsenal, da Arsène Wenger havde fjernet anførerbindet fra franske William Gallas arm.

Det udviklede historien mellem Arsenal og Cesc Fàbregas til en kærlighedshistorie. Kærligheden mellem Arsenal og Fàbregas var indiskutabel, men den lille spanier havde et ønske om at komme tilbage til Catalonien og bevise sit værd på det hold, han blev fundet for let til.

I ethvert transfervindue blev Fàbregas rygtet tilbage til Spanien, og FC Barcelona gjorde til sidst alt, hvad der stod i deres magt for at hente Fàbregas hjem. Transfersagaen havde stået på i så mange transfervinduer, at Arsenals fans til sidst blevet så provokeret, at man til enhver kamp råbte:

- WE'VE GOT CESC Fàbregas, WE'VE GOT CESC FABREGAS!

Det var en måde at signalere overfor FC Barcelona, at man virkelig ikke ville af med den lille spanier, og i denne periode var der et umenneskeligt pres på Fàbregas. Alligevel leverede han altid godt spil på banen.

I slutningen af transfersagaen blev sagen endda også politisk. Borgmesteren af Fàbregas hjemby Vilassar de Mar mente, at Fàbregas blev holdt som gidsel i Arsenal, da “The Gunners” ikke havde lyst til at slippe sin anfører.

- Vi vil alle have, at Cesc kommer hjem til Barcelona, fordi lige nu bliver han holdt som gidsel i Arsenal. Hvis Arsenal virkelig er de gentlemen, som de siger, de er, så bør de også opføre sig sådan.

Et skifte virkede mere og mere uundgåeligt, og efter syv år i Arsenal meddelte Wenger til Arsenals bestyrelse, at klubben skulle acceptere buddet og sende Fàbregas til Barcelona.

Men det var ikke med glæde, at Wenger sendte sin kaptajn af sted. Men salget kan have været nødvendigt, fordi Arsenal økonomisk havde svære kår efter byggeriet af det nye Emirates Stadium, der også kom til at betyde salg af andre Arsenal-stjerner.

Fabregas nåede at spille 303 kampe for Arsenal i alle turneringer og score 57 mål. Han elskede livet i London og Arsenal højt, men problemet var, at han elskede Barcelona højere. Den spanske landsholdsspiller vendte hjem til et Barcelona-hold, hvor han havde spillet ungdomsfodbold med Lionel Messi og Gerard Piqué, men også tilbage til klubben, som han tabte Champions League-finalen i 2006 til, men det var hurtigt glemt.

For i 2010 blev Spanien verdensmestre med Fàbregas som oplægger i finalen - omringet af holdkammerater fra Barcelona, der gerne ville have den blot 175 cm. høje midtbanespiller til Spanien. Det skete i august 2011, da Barcelona sendte 230 millioner kroner til London.


Ville væk fra Barcelona
I den første sæson i Barcelona blev Real Madrid spanske mestre – efter flere år med Barcelona-dominans.

Fàbregas startede 23 La Liga-kampe, men scorede trods dette hele ni mål og lavede otte assists, og det udløste naturligvis en EM-billet.

I Spaniens åbningskamp til EM-2012 startede Fàbregas med 10-tallet på ryggen, som den centrale angriber i den spanske 4-3-3 formation.

Den blot 25-årige og 69 kilo tunge spiller svigtede ikke. Fàbregas reddede nemlig et meget vigtigt point mod Italien, og dermed heppede alle – også fansene i Madrid – på Fàbregas, der var vendt hjem til Barcelona.

Men af uklare årsager ønskede Fàbregas at komme væk fra Barcelona i sommeren 2014 efter han havde spillet små hundrede førsteholdskampe.

Klausuler i Fàbregas kontrakt gjorde, at Arsenal havde forkøbsret, hvis midtbanespilleren ville tilbage til Premier League, men det afviste Wenger at benytte sig af, da Arsenal havde masser af midtbanespillere, så i stedet endte den 27-årige Cesc i Chelsea.

Fàbregas vendte 'hjem' til London og til hård konkurrence på Chelsea-midtbanen blandt andet fra Willian, Oscar, Ramires, Mikel, André Schürrle, Eden Hazard og Matić.

Fàbregas fik dog afvist alt konkurrence og fik i starten masser af spilletid for Chelsea, som han har opnået 198 kampe for. Men det kan meget vel være sidste gang, Fàbregas har optrådt i den blå Chelsea-trøje, for da der manglende få minutter af FA Cup-opgøret mod Nottingham Forest den 5. januar 2019 forlod en grædende Fàbregas banen, for at den 31-årige spanier kunne bytte med N'Golo Kante.

504 kampe blev det til i England – men også to Premier League-titler, en liga-cup, to FA Cup-pokaler og en Community Shield-sejr.

Rygtemøllen har altid gode vilkår i januar-måned, og rygterne lyder, at fremtiden for Fàbregas bliver i franske AS Monaco, hvor hans gamle holdkammerat fra Arsenal-tiden, Thierry Henry, er blevet manager.

Begge spillere var desuden til stede, da Cesc Fàbregas blev til verdenskendte pizzakaster.
Læs hele artiklen
Se alle profil-artikler her
Ledere
Hvad der kommer til at ske i 2019?
Redaktionen på Indkast.dk kommer her med nogle af mine bud…
1. Manchester City bliver straffet af UEFA for deres ulovlige økonomiske indsprøjtninger og bliver blandt andet udelukket fra Champions League.

2. Lionel Messi stopper på det argentinske landshold. Enten inden eller lige efter Copa América til sommer.

3. Vejles Allan Sousa får flere røde kort, end han laver mål i foråret.

4. FCN sælger Andreas Olsen.

5. Ronaldo bliver topscorer i Serie A-sæsonen 2018/19.

6. VAR bliver en succes i Premier League.

7. De tidligere Premier League-klubber Portsmouth og Sunderland får noget tiltrængt succes.

8. Christian Eriksen får et drømmeskifte til Barcelona

9. Traditionsrige Leeds vender tilbage til Premier League.

10. Skandalebelagte Blackpool får en ny ejer.

11. Nicki Bille kommer i overskrifterne af de forkerte grunde.

12. Ajax kommer til at sælge voldsomt ud – nok engang – på deres hold, og spillere som Matthijs De Ligt og Frenkie De Jong forlader klubben for gigantiske summer.

13. Arsène Wenger bliver igen træner.

14. Liverpool vinder et trofæ.

15. Real Madrid slutter historisk langt fra Barcelona.

16. Alexander Zoringer bliver fyret i Brøndby.

17. FIFA bestemmer sig for at udvide VM-slutrunden til 48 hold.

18. Inter sælger Mauro Icardi for mange penge…

19. Bournemouth sælger Callum Wilson.

20. Palermo vender tilbage til Serie A.

21. Eden Hazard skifter til Real Madrid, som også henter David De Gea i Manchester United.

22. Manchester United kvalificerer sig ikke til Champions League, og på trods af rimelig gode resultater fortsætter Ole Gunnar Solskjær ikke i klubben. I stedet kommer der et af Europas største trænernavne til klubben.

23. Lionel Messi og Luis Suárez slutter på de to øverste pladser på La Ligas topscorer-liste.

24. Jose Mourinho bliver træner for en underpræsterende klub.

25. Niko Kovac bliver fyret i Bayern München, selvom de bliver en del af en uhyggelig spændende kamp om det tyske mesterskab.

26. Newcastle skifter ejer.

27. Huddersfield, Fulham og Cardiff rykker ud af Premier League.

28. Vendsyssel rykker ud af Superligaen.

29. Isco kommer til Premier League.

30. Arjen Robben stopper i Bayern München til sommer og tager derefter til MLS.

31. Robert Skov bliver solgt for det største beløb i Superligaen i nyere tid hvis ikke det største nogensinde.
Læs hele lederen
2018 - sådan husker Indkast.dk det
Redaktionen har samlet nogle minder...
- Mohamed Salahs mange mål.

- Tottenham brugte ingen penge i transfervinduet.

- Alexander Zoringers latterlige opførelse.

- At Steven Gerrard og Frank Lampard blev managere.

- Neymars film til VM.

- Adios Andres Iniesta.

- Den skandalebelagte og tåbelige Nicki Bille.

- Özil og Erdogang.

- Det gigantiske talent Andreas Skov Olsen.

- Monaco… som solgte et storhold.

- Arsenal vs. Tottenham: 4-2

- Jose Mourinhos vanvittige tredje sæson i United.

- Kjartan Finnbogasons mål, der kostede Brøndby guldet.

- Ronaldos skifte til Juventus.

- FCM's overraskende mesterskab.

- Den voldelige Nicklas Bendtner.

- Landsholdskonflikten.

- Lopeteguis fald i Real Madrid.

- Gareth Bales flotte mål i Champions League-finalen.

- Nicolai Jørgensens straffespark.

- Arsène Wenger sagde ”Au Revoir”.

- VAR

- Kroatiens overraskende plads i VM-finalen.

- Robert Skovs op- og nedture med et gyldent venstreben.

- Manchester Citys vanvittige styrke i Premier League.

- Kylian Mbappé brød igennem på verdensscenen.

- Superclasico i Madrid.

- Efter flere års dominans af Messi og Ronaldo blev Luka Modrić verdens bedste.

- For første gang i syv år holder Bayern München ikke julepause på førstepladsen i Bundesligaen.
Læs hele lederen
Se alle leder-artikler her

Video

Artikel ikon Arsenal-spillere tager stoffer Vanvittige Boca Juniors Artikel ikon Alternativ forældrehjælp Artikel ikon Wenger afviser AC Milan Artikel ikon Se flere

Den pudsige

Artikel ikon Ugens hold fra Premier League Ederson afslører hemmelighed bag udspark Artikel ikon Ugens hold fra Premier League Artikel ikon - Nosser og bevare roen Artikel ikon Se flere

Toplister

Artikel ikon Top 7: Flest mål siden 2000 Top 5: Flest penge brugt på transfers Artikel ikon Bundesligaen slår Premier League Artikel ikon Top 5: Dyreste engelske teenagers Artikel ikon Se flere

Spil

Artikel ikon Tre VM-spilforslag Spilforslag: VM-åbningskampen Artikel ikon Spilforslag fra LaLiga2 Artikel ikon Spilforslag: Danmark vinder luftkrigen Artikel ikon Se flere

Bøger

Artikel ikon Ajax - Danskernes klub: Jan Mølby Özil - fra skudlinjen Artikel ikon Fodboldsvindleren - Stjerneangriberen Artikel ikon Fuld Fart Frem - Jürgen Klopp Artikel ikon Se flere

Historisk

Artikel ikon Nr. 1 juleaften – hvordan sluttede det? Solskjær og United-målene Artikel ikon City 2008 vs. 2018 Artikel ikon Historisk PL-topstrid Artikel ikon Se flere

Rygter

Artikel ikon Søndagens engelske rygter Gigantiske transfer-historier Artikel ikon Huddersfield jagter Dortmund-træner Artikel ikon BBC: Hudson-Odoi tilbudt ny kontrakt Artikel ikon Se flere

Vidste du om ...

Artikel ikon Vidste du om ...
Christian Pulisic
Vidste du om ... Ole Gunnar Solskjær Artikel ikon Vidste du om ... Mario Gomez Artikel ikon Vidste du om ... Gareth Bale Artikel ikon Se flere

Statistik

Artikel ikon 20 statistikker fra 23. PL-runde Salah – den fjerde hurtigste Artikel ikon Red-hot Rashford Artikel ikon Liverpools solide defensiv Artikel ikon Se flere

Optakter

Artikel ikon Optakt: Arsenal - Chelsea Optakt: Tottenham - Man. United Artikel ikon Optakt: Liverpool - Arsenal Artikel ikon Optakt: Liverpool - Newcastle Artikel ikon Se flere

Startopstillinger

Artikel ikon Startopstillinger: Liverpool - Palace Startopstillinger: Tottenham - United Artikel ikon Startopstilling: West Ham - Arsenal Artikel ikon Startopstillinger: Tottenham - Chelsea Artikel ikon Se flere

Kampreferater

Artikel ikon Selvmål i første “Harry Pain-kamp” City sender danskerklub imod afgrunden Artikel ikon Arsenal tilbage i topstriden efter sejr Artikel ikon City hænger på Liverpool Artikel ikon Se flere