Lasse Friis

Tyrkisk tophold straffes hårdt efter vanvidskamp

Den tyrkiske klub Trapzonspor skal spille de næste 6 kampe for lukkede døre efter deres kamp mod Fenerbahce 17. marts. Karantænen skyldes, at tilskuere fra hjemmeholdet stormede banen. Der er også kommet karantæner til trænere og spillere fra holdene.

Der er faldet dom mod Trapzonspor efter, at kampen mod Fenerbache udviklede sig så voldsomt, at tilskuerne stormede banen og angreb spillere og stab fra Fenerbache. Dommen kommer fra det tyrkiske fodboldforbunds disciplinærudvalg i dag har truffet beslutningen. 

Udelukkelsen af tilskuere er ikke den eneste straf, der er kommet. Fenerbahce spillerne Jayden Oosterwolde og Irfan Can Egribayat har begge modtaget 1-dags spilledagskarantæne for at slås med de angribende fans. Herudover har Trapzonspors træner også fået en 1-spilledags karantæne for at slås med en modstander. 

Overraskende nok har Fenerbahce's nigerianske kant Bright Osayi-Samuel ikke modtaget nogen straf. Det er på trods af, at der er klip og billeder af ham, der slås med fansene fra Trapzonspor. 

Trapzonspor har også modtaget en bøde på 3 millioner Lira, hvilket svarer til omkring 650.000 danske kroner. 

Urolighederne startede umiddelbart efter, at Fenerbache scorede i minut 87. Her blev der kastet ting efter spillerne og ned på banen, da Michy Batshuayi scorede det, der endte med at blive det afgørende mål i kampen. 

Hændelsen har efterfølgende medfulgt stor kritik af både det tyrkiske forbund, men også fra FIFA-præsidenten Gianni Infantino, der udtalte følgende: “The violence witnessed after the Turkish Super Lig match between Trabzonspor and Fenerbahce is absolutely unacceptable - on or off the field, it has no place in our society.” 

Begge klubber ligger godt placeret i ligaen. Trapzonspor ligger lige nu nummer 3 med 49 point. Fenerbache ligger nummer 2 og har 79 point. De er 5 point bagud til fører holdet Galatasaray, men Fenerbache har dog spillet en kamp mindre.
 

MEST LÆSTE - SPORTSNYHEDER

SENESTE SPORTSNYHEDER