Det læser de besøgende på INDKAST lige nu

Torsten Brix

Marcus Bent – 14 klubber på 15 år

Angriberen er rejsende i mål - faktisk mange mål – hvilket kan være grunden til, at han har spillet for et hav af klubber, men der kom aldrig et tilbud fra Barcelona eller Real Madrid.
Marcus Bent ejer et hus i London, som han aldrig har boet i. I stedet har han levet mange år på forskellige hoteller og i sin bil. Hans familie aner ikke, hvor de skal sende julekortene hen – sagt med andre ord - angriberen er en fodboldnomade.

Marcus Nathan Bent blev født i maj 1978 i Hammersmith i London – men i øjeblikket er han udlånt til Wolverhampton, men ejet af Premier League-konkurrenterne fra Birmingham.

Dette er blot nogle af de seneste klubber på Bents CV, der også tæller klubber som Brentford, Crystal Palace, Port Vale, Sheffield United, Blackburn, Ipswich, Leicester City, Everton, Charlton Athletic, Wigan Athletic og Middlesbrough. Den tidligere engelske U-21 landsholdsspiller er blevet en meget berejst mand, efter den 32-årige har spillet 450 kampe for forskellige engelske klubber, men også scoret næsten 100 mål.

Bent – med de jamaicanske forældre – fik sin fodbolduddannelse på Brentford, hvor han scorede sit første senior-mål som 17-årig. I januar 1998 skiftede han til Crystal Palace, og via Port Vale kom han til Sheffield United, hvor han fik sit helt store gennembrud. 20 mål i 48 kampe gav den periode, som Bent selv betragter som sin bedste, hvilket han selv mener, skyldes manager Neil Warnock.

Målene banede vejen for et skifte til Blackburn i 2000, men det blev kortvarigt, da han herefter tog til Ipswich. Her blev det til 21 mål i 61 kampe og en udnævnelse til månedens spiller i Premier League i januar 2002. Bent lavede ni mål, selvom han kun startede 22 gange for Ipswich i sæsonen 2001/02, men alligevel rykkede ”Traktor-drengene” ud af den fornemme række. Nedrykningen kom, selvom Ipswich havde spillere som Marcus Stewart, Matt Holland, Hermann Hreidarsson, Darren Ambrose og Titus Bramble i truppen.

Inden han i 2004 kom til Everton, havde han været udlånt til Leicester. I Everton skulle han forsøge at lukke hullet efter selveste Wayne Rooney, men han fik det svært, da truppen i forvejen havde store angribere, som mindede om Bent. Alan Stubs, Duncan Ferguson og Kevin Campbell var hårde konkurrenter til Bent, der kun fik lavet syv mål i sine to sæsoner i Everton. I 2006 kom Bent til Charlton, hvilket også åbnede for at hav af lejeaftaler for angriberen, der også i denne periode blev far til en pige.

Wigan, Middlesbrough, QPR og nu Wolverhampton er de fire lejeaftaler, som Bent har underskrevet på bare fire år, og samtidigt han har også spillet for Birmingham og Charlton. Så Bent kender alt til England og mange af den fodboldglade nations klubber, men han har aldrig dømt om at komme til udlandet.

- Jeg vil ikke lyve… jeg har aldrig forventet et opkald fra Barcelona eller Real Madrid eller bare Liverpool, men alligevel har jeg haft store ambitioner, skulle Bent have sagt med et smil på læben.

Karrieren ender næppe med et skifte til én af de helt store klubber. Det kommer Bent ikke til prale af, men han kan dog fortælle sine børnebørn, at han som 32-årig havde formået at spille i 14 forskellige klubber - på bare 15 år.

MEST LÆSTE - SPORTSNYHEDER

SENESTE SPORTSNYHEDER