Prashanth Sivapalan

Kenneth Zohore – Den nye Drogba?

Han er blot 16 år og betegnes som FC Københavns kommende stjerne – måske verdensstjerne.
De danske mestres kropsstærke angriber, Kenneth Dahrup Zohore, er sammen med spillere som Nicolai Jørgensen, Christian Eriksen, Nicolai Boilesen og Frederik Sørensen blandt Danmarks største talenter. Mange eksperter har spået FCK's nr. 18 en stor fremtid. Den blot 16-årige angriber er den yngste debutant i Superligaen og næstyngste i Champions League sammenhæng – kun overgået af nigerianeren, Celestine Babayaro.

Zohores seniorkarriere er næsten lige begyndt, men han har allerede undergået en formidabel udvikling. Den unge københavner drog for fire år siden til KB fra barndomsklubben Skjold. I en alder af 15 år fik den 1,88 m høje angriber debut på U/17-landsholdet, og her er det blevet til ni mål i 13 optrædener. FCK'eren er senere blevet indlemmet på U/19-landsholdet. Da knægten fyldte 16 år i januar, startede han med at træne tre gange om ugen med FCK's førsteholdstrup.

To måneder fik stortalentet Superligadebut mod AGF i FCK's 5-0 sejr og skrev sig ind i historiebøgerne som ligaens yngste spiller. I sommer blev den unge angriber for alvor betragtet som en del af førsteholdet, da han sammen med de øvrige FCK'ere tog på træningslejr i Marbella.

Zohore har store forventninger til sig selv. Udover at spille på det danske landshold ønsker han, at spille Champions League for en storklub i udlandet. Det er ikke hvilken som helst klub, der er drømmeklubben:

- Jeg drømmer om at spille for Chelsea en dag, det har altid været mit yndlingshold. Men det tænker jeg ikke så meget på lige nu. Jeg tænker mest på at gøre det godt her, og så måske en dag håbe på at komme til at spille fast, fortalte Kenneth Zohore til Ekstrabladet.

Det ambitiøse talent har et familiemedlem som til dagligt slår sine folder på Stamford Bridge. Det er ingen ringere end ivorianeren, Didier Drogba. Flere eksperter har da også sammenlignet FCK'erens statur og spillestil med verdensstjernen. Zohores træner, Ståle Solbakken har dog valgt at sammenligne ham med en norsk landsholdsangriber:

- Man kan godt sammenligne ham lidt med John Carew. Zohore er bare en bedre afslutter, fortalte Ståle Solbakken til Ekstrabladet.

Den arbejdsomme angriber har været til prøvetræning i Inter Milan og sin favoritklub, Chelsea, men FCK'eren valgte som bekendt at blive i Danmark og fortsætte sin udvikling.

Da løverne i sommer solgte det brasilianske flop, Ailton Almeida, hentede man ikke en erstatning. Klubben talte på det tidspunkt angriberne Dame N'Doye, César Santin, Morten Nordstrand og den udlejede Søren Frederiksen. Morten Nordtrand var på det tidspunkt langtidsskadet, så byens hold fik kritik for at have en 16-årig som tredjevalg til angrebspladserne.

Løverne valgte at hente Søren Frederiksen hjem fra lejeopholdet i Sønderjyske, men indtil videre ser det ud til at Zohore fortsat er tredjevalg. Superligaens yngste debutant har spillet dobbelt så mange kampe som Søren Frederiksen i indeværende sæson. Det er foreløbigt blevet til at otte optrædener og FC Københavns sportschef, Carsten V. Jensen, som står for køb og salg af spillere, er heller ikke tvivl om det unge talents kvaliteter:

- Han er overordentligt udviklet rent fodboldmæssigt, og hans fysik er imponerende. Han er atypisk på alle niveauer. Han magter meget, har en formidabel fysik og et godt antrit, fortalte Carsten V. Jensen til BT.

Selvom man betegner den kompetente angriber som en venstrebenet fodboldspiller, viste han i den grad, at han også kan sparke med højreskøjten, da han scorede et flot mål i 3-2 sejren over Lyngby den 30. oktober i Superligaen.

Den hurtige angriber fik måske sit livs største oplevelse, da han blev skiftet ind mod FC Barcelona på Nou Camp i Champions League-gruppespillet og efterfølgende fik Carles Puyols trøje. Det kom da også bag på hovedpersonen selv, at han skulle i aktion mod et af verdens bedste klubhold:

- Det var stort. Min første kamp og så mod Barcelona. Det havde jeg slet ikke regnet med. Jeg troede, det var løgn. Det kan du ikke mene, tænkte jeg. Men så igen; Det er fodbold. Så må man bare ind og spille. De sendte nogle trøjer ind i omklædningsrummet, og jeg fik Puyols. Men jeg gemmer også min egen trøje, som jeg spillede i. Den skal op at hænge. Den vil jeg have resten af livet, sluttede Kenneth Zohore.

Hvis spillerens udvikling fortsætter, kan han blive en potentiel landsholdsangriber. Utallige storklubber er efter FC Københavns fremtidige angrebses, så det bliver først og fremmest spændende at se hvor længe, han er at finde i hovedstadsklubben – og dernæst hvor langt han kan nå på den internationale scene.