Prashanth Sivapalan

Javier Pastore – Den nye Zidane

Indkast.dk har valgt at se nærmere på Palermos 21-årige argentiner, der er en af Serie A's største kreatører.
Palermos argentinske stjerne, Javier Pastore, som kom til klubben i sommeren 2009, var i sin første sæson stærkt medvirkende til at føre Palermo op på en overraskende femteplads i Serie A, som har betydet europæisk fodbold i denne sæson. Den teknisk dygtige argentiner er måske ikke kendt af alle, men han vandt Palermo-fansenes hjerter i sin første sæson. Publikumsyndlingens tidligere træner omtalte da også den unge argentiners kunnen på en fodboldbane som en fryd for øjet:

- Han er en spiller i særklasse. Han er den type fodboldspiller, som får folk til at tage på stadions, udtalte Ángel Cappa, som var træner for Javier Pastore i den Argentinske klub, Huracán.

Den 21-årige troldmands flotte præstationer i Argentina, gik da heller ikke forbi de europæiske storklubbers næser. Manchester United, Chelsea, AC Milan og Porto forsøgte at få fingre i den 21-årige troldmands signatur, men han valgte som bekendt Palermo i sidste ende. Interessen for den kreative offensivspiller er da bestemt ikke falmet, men prisen er steget. Den sicilianske klub ønsker ikke at slippe sin guldfugl – men samtidig ved man godt, at man ikke kan holde på en spiller af denne kaliber. Sidste års nr. 5 i Serie A kræver i omegnen af 400 mio. kr. for argentineren.

Javier Pastore bliver betegnet som den nye Zidane af Palermos præsident:

- Han er den nye Zidane. Han er en stærk og komplet spiller. Han har været vores nøglespiller i alle kampene i denne sæson. Han er en talentfuld spiller, og jeg er glad for ham. Han er god nok til at spille for Barcelona en dag, fortalte klubbens præsident, Maurizio Zamparini.

I sommerens transfervindue forsøgte Real Madrid at hente Palermos nr. 27, men præsidenten var ikke villig til at sælge sin vidunderdreng:

- Jeg håber Pastore bliver i Palermo, fordi vi håber at drage nytte af hans talent. Jeg ønsker, at han bliver her minimum to år mere, fordi han vil blive lige så meget værd som Messi, udtalte Maurizio Zamparini i sommer.

Hovedpersonen selv er stor fan af Villarrels forhenværende dødboldsspecialist, Juan Román Riquelme. Javier Pastores flotte præstationer i Serie A resulterede i landsholdsdebut mod det catalonske landshold i december sidste år. Selvom Argentina tabte, kom den dengang 20-årige midtbanespiller på måltavlen og fik vist eksempler på sit store potentiale. I sommer var den 1,87 m høje argentiner med i Diego Maradonas stjernespækkede VM-trup i Sydafrika. Her blev det til to kampe som indskifter. Den driblestærke Palermo-spiller konkurrerede med spillere som Maxi Rodríguez, Javier Mascherano, Juan Sebastián Verón, Ángel Di María og Mario Bolatti om en plads i startelleveren.

Det kan godt være, at mange af de europæiske klubber ikke har råd til Palermos stjerne, men rigmandsklubben, Manchester City, som henter spillere for tårnhøje priser, er i færd med at planlægge et bud på den 21-årige kreatør til vinter. Det bliver spændende at se, om Palermo kan holde på sin nøglespiller. En ting er dog sikkert – vi kommer bestemt til at høre mere til Javier Pastore i fremtiden.

Se Javier Pastores flotte landskampsmål her