ALT om VM

Fodbold nyheder

Laurent Koscielny – arvtager for Adams

Af Torsten Brix

Arsenals nye nummer 6 har rødder i Polen, men i bedste Wenger stil er han naturligvis franskmand. I weekenden scorede han sit første mål for ”The Gunners”, og dermed fortsætter han mod stjernerne.
Article image
Ritzau-Scanpix
Ingen er bedre til at finde de uslebne diamanter rundt omkring i de europæiske klubber end Arséne Wenger. I fjor fandt han Vermaelen frem fra Ajax, og i år er der meget der tyder på, at han har gentaget kunststykket. Oven i købet ser det ud til, at det netop er den perfekte makker til Vermaelen, som Wenger sikrede sig i sommerens andet indkøb til truppen.


Hvem havde overhovedet hørt om Laurent Koscielny før skiftet fra Lorient til Arsenal i juli? Næppe mange, men her er den grundlæggende introduktion til Arsenals nye nr. 6…

24-årige Koscielny er central forsvarsspiller og kommer fra den franske klub Lorient, hvor han blot har spillet en enkelt sæson. Lorient sikrede sig i 2009 Koscielny fra klubben Tours i den anden bedste franske række, hvor han netop var blevet kåret til Årets Spiller af sine kollegaer i divisionen. I den forgangne sæson hjalp han med 40 kampe sin nye klub Lorient til at opnå en højst overraskende syvendeplads i Le Championnat.

Arvtager for Tony Adams
I Arsenal fik Koscielny ved sin præsentation udleveret trøje nr. 6, og selvom spilleren næppe selv er bevidst om dette forhold, og selvom han med sin unge alder endnu ikke har vist samme unikke lederegenskaber, så følger der visse forpligtelser og forventninger med, når man overtager Tony Adams's gamle nummer. Wenger selv tvivler naturligvis ikke på sin nye forsvarsprofil og udtalte i pressemeddelelsen til Arsenals hjemmeside:

- Koscielny er en midterforsvarer med store evner, der præsterede ekstremt godt i sidste sæson for Lorient. Vi ser ham som en virkelig stærk spiller, der har gennemgået stor udvikling på kort tid. Han har vist, at han er mentalt stærk, at han er en fighter og et stort konkurrencemenneske. Han bliver en klar forstærkning af truppen.

Ser frem til det fysiske spil
Vermaelen oplevede en storartet debutsæson for Arsenal i fjor efter sit skifte fra Ajax, og dette endda på trods af skiftende makkere i det centrale forsvar. Med Koscielny kan Vermaelen meget vel have fundet sin perfekte partner. Koscielny er 186 cm høj og rager godt op i forsvaret. Han er fra naturens side stærk i hovedspillet, men er samtidig en solid og velfunderet boldspiller med et godt blik for spillet. Laurent udtaler selv til Arsenal.com:


- Jeg kan godt lide de fysiske udfordringer, der venter mig i Premier League. Jeg er stor og stærk, og mener at kunne tillade mig at sige, at jeg er god til at læse spillet. Jeg er dog klar over, at jeg er nødt til at arbejde hårdt med alle facetter af spillet for at løfte mit niveau og opnå succes i Arsenal.

Rødder i Polen
Koscielny er født i Frankrig men har polske rødder og kan derfor vælge at repræsentere Frankrig såvel som Polen, såfremt han skulle blive udtaget til landsholdet på et tidspunkt. Indtil videre har hverken den franske eller polske landstræner haft bud efter den unge forsvarsspiller, men med øget eksponering og større udfordringer i Arsenal er det ikke utænkeligt, at der bliver brug for Koscielny på landsholdet før eller siden. Rygterne siger jo som bekendt, at den nye landstræner for Les Bleus, Laurent Blanc, skal bruge en helt ny trup efter eskapaderne ved VM i Sydafrika, så måske lurer chancen lige om hjørnet…

Laurent Koscielny fik sin debut for The Gunners i den traditionsrige sommerkamp mod Barnet. I træningskampen på The Underhill Stadium den 17. juli fik Koscielny de første 45 minutter i 4-0 sejren og gjorde det tilfredsstillende.

Arsenal har ikke offentliggjort transfersummen for nyindkøbet, men engelske medier vurderer, at klubben har betalt i nærheden af 75 mio. kr. for Koscielny, som formentlig har underskrevet en 4-årig kontrakt med en ugeløn på ca. 200.000 kroner.

Så må fremtiden vise om Koscielny er pengene værd - i Arsenals trøje nr. 6.

VM 2022

Lande-beskrivelser

Profiler

Lisandro Martinez
Amsterdams carnicero
Kevin De Bruyne
Kasseret af Mourinho
Gabriel Jesus
Er fortovsmaleren med øgenavnet Tetinha ”up 4 it”?
Gabriel Martinelli
Arsenals diamant
Neymar
30 år
Rodrygo
Fundet på gaden
Vinícius Júnior
VINI, VIDI, VICI
Joachim Andersen
Ukendt rekordindkøb eller Ronald Koeman?
Martin Braithwaite
Bedre end FIFA
Andreas Cornelius
Ny i FCK… for tredje gang
Kasper Dolberg
SMIL
Christian Eriksen
Tæt på Helveg og Jan Dahl
Pierre-Emile Højbjerg
Fremskudt bryst og frie følelser
Simon Kjær
Lederen der taler med fødderne
Phil Foden
Storsamler af fodboldkort og større end Messi
Harry Kane
Otte ord
Marcus Rashford
Red for life
Raheem Sterling
Hjem til London
Ben White
Fremtidsløsningen for Arsenal?
Karim Benzema
BenzeNA eller hattrick-helt?
Olivier Giroud
Jagter Henry
Antonie Griezmann
Tidligere Esencia!
Kylian Mbappé
Den næste Pelé kender retningen
Raphaël Varane
Gennembrud imod Manchester United
Memphis Depay
Tarzan med tatoveringer
Mohammed Kudus
Alle har retten til at drømme
Takehiro Tomiyasu
Fjerde gang var lykkens gang
Luka Modric
Fra flygtning til verdens bedste
Hakim Ziyech
Gadedrengen
Robert Lewandowski
Var bedre end Messi og Ronaldo
Wojciech Szczesny
Flot aktion til VM i skyggen af Schmeichel
Joao Felix
Bedre end Ronaldo
Bruno Fernandes
Portugals redningsmand
Ronaldo
Ulidelig tilværelse, temperamentet og den handicappede dreng
Bernardo Silva
Alf'en
Xherdan Shaqiri
Alpine Messi
Granit Xhaka
Udskældt stjerne
Luka Jovic
Når 6% ikke er nok
Dušan Tadić
Den hjemvendte søn
Dušan Vlahović
DV9
Álvaro Morata
Udskældt helt
Kai Havertz
Kopi af Lampard
Edinson Cavani
Tidligere bevaret hemmelighed
Darwin Nunez
Den næste Luis Suarez eller Liverpools manglende brik?
Brenden Aaronson
The Medford Messi
Gareth Bale
Kasseret af Mourinho og Real Madrid
Daniel James
Den walisiske Usain Bolt

Vidste du om ...

VM Artikler

VM Legender

Kampe og tabeller

Optakt

Fodbold nyheder

Magasin-artikler

Profiler

Ledere

Statistik