Daniel Zass

Vil også med i CL: Chefen for saudi-arabisk fodboldforbund vil spille Champions League

Præsidenten for det saudiarabiske fodboldforbund, Yasser Al Misehal, udtaler, at man overvejer at forsøge at få saudiarabiske klubber med i Champions League fra næste sæson.
Saudiarabiske klubber har tidligere været meldt interesserede i at spille Champions League fra næste sæson, hvor formatet ændres, og der vil være 36 deltagere i stedet for 32.

Der har været forlydender om, at man ville have mesteren fra Saudi Arabien direkte med til CL fra 2024/2025-sæsonen.

Det saudiarabiske fodboldforbunds præsident, Yasser Al Misehal, udtaler under The Debrief-podcasten på The Daily Briefing, at han gerne ser klubber fra ørkenstaten deltage i Champions League, selvom det ikke bliver let at blive en del af turneringen med pokalen med de store ører.

- Når vi ser nyhederne, er det bare et andet rygte, og jeg kender ikke kilden. I dag er Champions League den største klubturnering målt på antallet af fans og seere. Men vi gør vores for, at den asiatiske Champions League vokser. De sidste 5 ud af 6 asiatiske Champions League-turneringer har der været et saudi-hold i finalen. Lige nu er der ingen planer, selvom alting kan diskuteres i fremtiden, men jeg kan bekræfte, at der er ingen planer om, at saudiarabiske klubber kommer i Champions League.

- Jeg vil ikke lukke døren for noget som helst. Vi er i en dynamisk fase, og man kan se, at der hele tiden er mange ændringer i fodbold. Hvis der er en god mulighed, vil vi altid overveje det.

Der afvikles klub-VM i Jeddag i Saudi Arabien til december, hvor Manchester City er med som UEFA-repræsentant.