Fodbold nyheder

Europa Conference League
FT
1 - 2
(0 - 0)
Fiorentina
West Ham
G. Bonaventura (67)
S. Benrahma (62), J. Bowen (90)

West Ham snød Fiorentina på falderebet i dramatisk finale

Af Daniel Fisker

West Ham kæmpede sig onsdag aften til en finalesejr over Fiorentina i Conference League, men finalen blev skæmmet – og kortvarigt afbrudt – af utilstedelig opførsel på tribunerne.
Article image
Conference League-finalen fik en hurtig start, da West Ham havde held til at sammensætte et kontraangreb efter få minutter. Antonios skud fra kanten af Fiorentina-feltet manglede dog saft og kraft – og var i øvrigt placeret lige på kroppen af Terracciano.


Fiorentina var hurtige til at svare igen, men Rice satte en stopper for italienernes angrebsforsøg blev stoppet af Rice og en formidabel tackling, hvorefter Gonzalez blev liggende i græsset. Her fik han nogle øl kastet efter sig af West Ham-enden af Fortuna Arena.

Chancerne bølgede herefter frem og tilbage. Det var dog West Ham, som virkede mest angrebslystne, selvom det ikke umiddelbart gav pote. Fiorentina-mandskabet var da også effektive i at forhindre West Ham-spillerne i at holde på bolden.

Da der var spillet godt og vel en halv time af onsdagens finale, ramte opgøret et stemningsmæssigt lavpunkt, da Biraghi gik ned mod et af West Hams hjørner af stadionet i Prag for at tage et hjørnespark. Her blev der kastet talrige plastikkrus og kander ned mod italieneren, og mindst et af dem ramte så at sige plet.

Biraghi blev ramt i baghovedet, hvorefter blodet begyndte at løbe. Kampens dommer stoppede finalen, mens der via storskærmene på stadion blev henstillet til, at man ikke måtte kaste genstande på banen.

Fiorentina-anføreren Biraghi fik lilla forbinding om hovedet, hvorefter han var i stand til at fortsætte. Beskeden på storskærmene gik tilsyneladende rent ind hos West Ham-gæsterne, for da den nu indbundne Biraghi efterfølgende skulle tage et hjørnespark, blev krusene på tribunen.


Spillet blev således genoptaget, inden Fiorentina var tæt på at kunne gå til pause med en føring. Bolden var således i netmaskerne, før målet blev underkendt for offside.

Et indlæg i dybden fandt vej til Kouamé, som sendte et hovedstød ned i jorden. Areola i West Ham-målet formåede i første gang at afværge faren, før Jovic kom først på en nedfaldsbold, som han sendte forbi Areola, inden linjedommeren altså hævede sit flag.

Anden halvleg fik en næsten lige så hurtig start, som det var tilfældet i første halvleg – denne gang med straffesparksappeller. Rice sendte en bold ind i Fiorentina-feltet til Bowen, som kom foran Biraghi, inden han tilsyneladende blev ramt i baghovedet af en albue, hvilket dog ikke rakte til et straffespark.

West Ham-appellerede igen for et straffespark, da der var spillet knap en time af onsdagens finale. Her blev et langt indkast sendt i retning af Bowen, inden Biraghi kom på tværs. Den uheldige Fiorentina-anførers arm slog bolden væk fra Bowen, hvilket altså affødte appeller for et straffespark – i første omgang uden held.

Den efterfølgende VAR-gennemgang gav dog et straffespark til West Ham, som Benrahma fik til opgave at tage sig af, og det formåede den farlige kantspiller, inden han – i en byge af krus – hoppede op på tribunen for at juble med West Ham-fansene. Han havde tidligere fået et gult kort, men han slap ved denne lejlighed for yderligere tiltale.

Herefter var det Fiorentina-mandskabets tur til at appellere for et straffespark, men italienerne havde ikke heldet med sig.

Til gengæld sikrede Bonaventura en Fiorentina-udligning, da Gonzalez vandt bolden og sendte dem videre til sin italienske holdkammerat, som sendte bolden i det nederste, fjerneste målhjørne.

Fiorentina havde allerede inden udligningen overtaget momentummet i kampen, og italienerne fastholdt momentum, hvilket førte til endnu en stor Fiorentina-chance få minutter senere, og den kommer Mandragora sandsynligvis til at ligge søvnløs over. Italieneren fik således bolden serveret på et sølvfad foran et tomt mål, hvorefter han skød efter det højeste målhjørne – og ramte forbi.

West Ham begyndte herefter at presse på for at lukke og slukke i Prag, og da der var godt og vel 10 minutter tilbage af kampen, blev et West Ham-frispark sendt 55 meters penge op ad banen, hvor Soucek stod klar til at teste Terracciano i Fiorentina-målet fra kanten af det italienske felt.

Da der var spillet 90 minutter af aftenens finale, lykkedes det for West Ham at lukke og slukke. Paqueta bevarede således roen, da han udså sig Bowen og sendte ham i dybden. DEn hurtige englænder snød Terracciano, inden han formåede at sende bolden i det fjerneste målhjørne.

I kølvandet på den forløsende scoring stod det klart, at der var lagt mindst fem minutter til kampen – med tryk på mindst! Efter otte minutters forlænget spilletid kunne West Ham dog kalde sig vindere af Conference League-trofæet.

Relaterede artikler

Optakt

Fodbold nyheder

Magasin-artikler

Profiler

Ledere

Statistik