Fodbold nyheder

Store ændringer i æresdivisionen fra 2025; slut med kunstgræs

Af Mads Wildenhoff Pedersen

Der har i Danmark været store diskussioner om banerne, da ikke alle hold spiller på græs. Nu har de i Holland taget skridtet og valgt, at alle hold skal have græs eller hybridbaner fra 2025-2026 sæsonen.
Article image
Græsbaner i Danmark har været et meget kontroversielt emne, da mange fans og spillere mener, at hold som Silkeborg og FC Nordsjælland har en stor fordel i forhold til de andre hold, da de spiller på kunstgræs. For sæsonen 2022/2023 er lige præcis de to holds baner blevet vurderet til at være de værste baner i Superligaen.


Udover, at banerne i Holland skal være græs fra 2025, så har de også ændret lidt i tv-pengene. Som det står lige nu får førstepladsen i Æresdivisionen 12,95% af tv-pengene, men fra 2025 bliver det mere ligeligt fordelt. Udover det, så vil de hollandske klubber der spiller europæisk fodbold give 3,75% af deres præmiepenge til de hold i Æresdivisionen der ikke er i europæisk fodbold.

I Danmark har der også været store diskussioner om bl.a. banerne, da det er bevist, at de er hårdere for kroppen at spille på, og det medfører flere skader. Specielt har mange spillere med dårlige knæ haft problemer med at spille på kunstgræs, da det er for hårdt for knæet.


Mere om Ajax

Optakt

Fodbold nyheder

Magasin-artikler

Profiler

Ledere

Statistik