Fodbold nyheder

Avis:
Liverpool kan gentage Wijnaldum-finten

Af Daniel Fisker

Gini Wijnaldum var en stor succes i Liverpool, da han blev hentet op fra Championship, og nu kan ”The Reds” gentage succesen.
Article image
Ritzau-Scanpix
Da nedrykningskampen i Premier League blev afgjort søndag, var der pludselig en lang række kvalitetsspillere, som stod med mindst det ene ben i Championship. Nogle af disse spillere kan lande på et tørt sted i Liverpool, som snart tager afsked med Naby Keïta, Alex Oxlade-Chamberlain, James Milner og Roberto Firmino.


Liverpool har tidligere haft succes med at hente spillere op fra den næstbedste række. I 2016 blev Gini Wijnaldum købt i den daværende Championship-klub Newcastle, hvorefter Andrew Robertson blev købt hos nedrykkerne fra Hull City, inden Xherdan Shaqiri blev købt i Stoke City.

Nu har Express Sport sammensat en liste bestående af fem netop nedrykkede spillere, som Liverpool kan bruge til at gentage ”Wijnaldum-finten”.

Youri Tielemans

Det er et spørgsmål om ganske kort tid, før Tielemans ikke længere har status af ”nedrykker”. Den belgiske midtbaneprofil har kontraktudløb i Leicester City, hvorfor han kan hentes – eventuelt til Liverpool – kvit og frit.

26-årige Tielemans har ikke ligefrem haft karrierens bedste sæson, men han har tidligere vist smagsprøver på et stort talent, som kan gøre ham til kvalificeret til en plads på Liverpools midtbane.


James Maddison

Liverpool prioriterer ikke nødvendigvis at købe offensive midtbanekræfter, men det er umuligt at komme udenom James Maddison, da han utvivlsomt er en af de mest talentfulde spillere, der nogensinde er rykket ud af Premier League.

Curtis Jones har dog imponeret på sin fremskudte midtbaneposition i forbindelse med den taktiske ændring, Jürgen Klopp foretog i de sidste måneder af den netop overståede sæson.

Man kan skyde Maddison i skoen, at han på sigt ikke vil være en opgradering i forhold til Jones.

James Ward-Prowse

En håndfuld prominente midtbanespillere stod som tabere af nedrykningskampen i Premier League, men den første taber må siges at være James Ward-Prowse. Frisparksspecialisten har efter sigende et stærkt bånd til byen på den engelske sydkyst.

Liverpool har dog tidligere – og med stor succes – købt spillere i Southampton, og Ward-Prowse kunne være det næste navn på listen, hvis han kan overtales til at forlade den engelske sydkyst og spille Premier League-fodbold i den kommende sæson.

Armel Bella-Kotchap

Joël Matips fremtid i Liverpool er usikker, og en gardering til fremtiden kunne meget vel være Armel Bella-Kotchap, som med tiden kan udvikle sig til en starter på Anfield. Tyskeren havde ganske vist ikke den mest lovende debutsæson i engelsk fodbold.

Den 21-årige midtstopper blev købt i Bochum sidste sommer, og han fik spilletid i 24 kampe i den netop overståede Premier League-sæson, hvor han – på trods af et problemramt Southampton-mandskab – viste smagsprøver på sit talent.

Tyler Adams

Tyler Adams gik glip af det sidste af sæsonen på grund af en skade, hvorfor han var ukampdygtig i de sidste 12 kampe af Premier League-sæsonen. Leeds, som altså endte med at rykke ud af Premier League, havde det svært i amerikanerens fravær, hvor det kun blev til to sejre, to uafgjorte og otte nederlag.

Han gjorde sit indtog på Elland Road sidste sommer, hvor Leeds United købte ham i RB Leipzig for godt og vel 170 millioner kroner, og denne transfersum blev på daværende tidspunkt anset for at være et kup.

Liverpool kan gentage Leeds transferkup, hvis ”The Reds” er interesserede i Adams, da det ifølge er usandsynligt, at Leeds kan profitere på et salg af Adams.

Optakt

Fodbold nyheder

Magasin-artikler

Profiler

Ledere

Statistik