A. Hanche-Olsen (15), K. Onisiwo (24)
Daniel Solving

Dortmund snublede på målstregen og sendte mesterskabet til Bayern München

Hvad der skulle have været slutningen på en mesterskabstørke endte i fiasko.
Rammerne var dannet for Dortmund, der med en sejr over Mainz kunne vinde Bundesliga-trofæet for første gang i 11 år. Opgaven skulle vise sig at blive for stor til Dortmund, som snublede på målstregen.

Dortmund startede nervøst i kampen og fik ikke sat spillet ordentligt sammen. Andreas Hanche-Olsen bragte Mainz foran, og Signal Iduna Park blev helt stille på et splitsekund. Dortmund havde fået en chokstart på kampen.

Blot tre minutter efter fik Dortmund et tyndt straffe, og chancen for et modsvar var der, men pressede skulle vise sig at blive for stort for Haller, som blev læst af Mainz-keeperen, Finn Dahmen.

Med en mareridtstart som denne kunne man næppe forestille sig et værre scenarie, og dog...

Raphael Guerreiro jagtede bolden inde i feltet efter et vellykket indlæg, men i samme situation blev han nedlagt efter et skub i ryggen, men dommerens dømmekraft var meget klar. Ikke noget straffe. Kort tid efter blev mareridtet forværret og Mainz bragte sig foran 2-0 efter en hovedstødsassist fra Jae-Sung Lee, som blev fulgt op ad Onisiwo.

Nu begyndte det for alvor at smuldre, da Bayern samtidig var foran. Selvom Dortmund formåede at presse gevaldigt på i anden halvleg, lykkedes det for Mainz at være farlige i den anden ende af banen. Dortmund får reduceret til 2-1 og håbet kunne leve videre. I kampens overtid af kampen fik Dortmund udlignet på et mål af Niklas Süle, men det skulle vise sig at være forsent.

For selvom Köln formåede at udligne mod Bayern München i det 80. minut på et straffespark, var de ikke gode nok til at holde stillingen, og Bayern fik scoret til sidst til 2-1 og gjorde arbejdet færdigt, imens Dortmund skuffede gevaldigt og sendte mesterskabet til München.