Fodbold nyheder

Newcastle med kontroversielt valg af ny trøjesponsor

Af Andreas Wohlers-Herbert

Newcastle United er på grund af klubbens saudiarabiske ejerskab en yders kontroversiel entitet i engelsk fodbold, og nu bliver kontroverserne måske endnu større.
Article image
I øjeblikket forhandler Newcastle United med en potentielt kommende trøjesponsor, der allerede fra næste sæson kan pryde de ikoniske sorte og hvide Newcastle-trøjer.


Men klubbens ejerskab gør valget af samarbejdspartner til en kontroversiel beslutning.
Den måske kommende trøjesponsor er nemlig det saudiarabiske eventselskab Sela, der angiveligt skulle have tilbudt Newcastle en mindre formue for pladsen på maven af den nordengelske klubs trøjer.

Dette kan dog vise sig at blive problematisk for de nyligt kvalificerede Champions League deltagere, da der eksisterer visse regler for, hvem der må være sponsorer for Premier League-klubber, og det er på nuværende tidspunkt uvist, om Selas saudiarabiske ejere og klubbens saudiarabiske ejerskab er for tæt implicerede med hinanden, til at selskabet kan godkendes som trøjesponsor.

Det er desuden også endnu en kontroversiel beslutning fra ledelsen i Newcastle, der i forvejen kritiseres kraftigt for at ”sportswashe” med henvisning til klubbens noget upopulære ejerskab.

Mere om Newcastle

Optakt

Fodbold nyheder

Magasin-artikler

Profiler

Ledere

Statistik