G. Isaksen (5), Paulinho (50)
Tobias Bundgaard Christensen

FCM besejrede et uskarpt AaB-mandskab

Søndagens kamp mellem AaB og FCM bød på to scoringer og endnu et VAR-drama.
Søndag eftermiddag tog AaB imod FCM i Superligaens nedrykningsspil. Her skulle nordjyderne forsøge at rejse sig efter nederlaget til FCK i pokalfinalen. Med et FCM-mandskab der har haft godt styr på sagerne i nedrykningsspillet, kunne det gå hen og blive en svær opgave. AaB har nemlig brug for point, hvis de skal vide sig sikre på at blive i Superligaen. FCM jagter derimod syvendepladsen, som giver adgang til eventuel europæisk fodbold til næste sæson.

Der gik ikke lang tid før midtjyderne bragte sig foran i opgøret. Brandvarme Gustav Isaksen stod helt fri ved bagerste stolpe efter en afretning, og dermed kunne han let sparke FCM på 1-0. Scoringen var nummer 15 i denne sæson for Gustav Isaksen.

Efterfølgende kontrollerede AaB kampen. De spillede sig frem til gode chancer, og havde godt styr på kampen trods et annulleret FCM-mål. Selvom AaB pressede på, kunne de ikke udnytte chancerne, og dermed kunne holdene gå til pause med stillingen 0-1.

Kort efter pausen gik det galt for nordjyderne trods et klart spilovertag. Gustav Isaksen var hurtig i en omstilling, og spillede Paulinho i dybden. Brasilianeren tog bolden med ind i felten, og sparkede den hårdt og fladt ind bag Nico Mantl i AaB-målet. 2-0 til FCM efter 50 minutter spillet. Dermed kunne Paulinho notere sig for sit første mål i Superligaen i denne sæson.

AaB forsøgte ihærdigt at komme tilbage i kampen, men FCM havde godt styr på dem i den resterende del af anden halvleg. Efterfølgende blev det største drama to annullerede straffespark til AaB i de døende minutter af kampen. Dommer Jørgen Daugbjerg Burchardt vurderede, at der ikke var straffe i nogle af situationerne, og dermed kunne FCM sætte tre point på kontoen.