D. Undav (22), D. Undav (51)
Tobias Bundgaard Christensen

Newcastle cementerer tredjepladsen efter storsejr mod Brighton

Torsdag aften tog Newcastle imod Brighton til en yderst vigtig kamp for begge mandskaber.
Newcastle var inden torsdagens kamp snublende tæt på en top-fire placering og en Champions League-billet. Med en sejr kunne det imponerende Newcastle-mandskab fra denne sæson cementere tredjepladsen. Et nederlag ville derimod være kostbart.

Brighton har i den grad også leveret en flot sæson i Premier League. Her har de lagt pres på Liverpool og Manchester United i jagten på top-fire. Inden kampen var pointforskellen dog så stor, at en sejr var essentiel, hvis klubben skulle gøre sig forhåbninger om en overraskende Champions League-billet.

Newcastle startede kampen bedst, og de bød sig til med flere chancer. Brighton derimod så yderst tandløse ud, og der skulle gå lang tid før de fik afslutninger på mål. Efter 22 minutter gik det også galt for Brighton-mandskabet. Kieran Trippier sendte et hjørnespark ind i feltet. Her fik Deniz Undav drejet bolden ind i målet – uheldigvis i den forkerte endte. Dermed var stillingen 1-0 til Newcastle.

Lige før pausen gjorde Dan Burn det onde mod sin gamle klub. Et flot eksekveret frispark af Kieran Trippier fandt vej til Dan Burn, som kunne heade bolden sikkert i det fjerneste og nederste hjørne af målet. 2-0 til Newcastle lige inden pausen. Måske var det dødsstødet til Brighton-mandskabet, som ikke gjorde meget væsen af sig i første halvleg.

Anden halvleg startede meget uventet. Deniz Undav gjorde skaden god igen, da han blev sendt i dybden af Billy Gilmour. Her sendte han sikkert bolden i nettet til stillingen 2-1, og dermed var spændingen atter tilbage i kampen. Sådan så det ellers ikke ud til at forløbe, da holdene gik til pause.

Selvom Brighton-mandskabet leverede en noget bedre anden halvleg, blev det ikke til et comeback i denne omgang. Lige før slutfløjtet lukkede Callum Wilson kampen, da han bragte Newcastle foran til stillingen 3-1. Men Newcastle var ikke færdige endnu. Bruno Guimaraes ville også lege med, og han bragte Newcastle på 4-1 lige efter Wilsons scoring. Dermed sikrede de sig tre vigtige point i top-fire striden, og Brighton måtte gå skuffede – og ydmygede- fra kampen.