E. Sabbi (13)
P. Ferreira (67)
Torsten Brix

AaB-mål fra uventet side

Masser af tilskuere i Odense, men de kunne ikke se hjemmeholdet holde niveauet fra den gode start – mens AaB kom over nedrykningsstregen.
Inden fredagens Superliga-kamp havde kampens modstandere – OB og AaB – begge hentet 11 point i de sidste fem kampe, så det var to formstærke mandskaber, der mødtes på Fyn.

I kampens indledning så OB dog stærkest ud og førte også 1-0 ved pausen efter en fin solotur af Emmanuel Sabbi. Inden pausen fik AaB’s Younes Bakiz også et par pæne muligheder, men ligesom Nicklas Helenius misbrugte han mulighederne.

Dermed var AaB afhængige af andre spillere for at finde det udlignende mål, og det kom fra en lidt uvant kant, da midtbaneslideren Pedro Ferreira kæmpede sig til plads i en duel med Bjørn Paulsen og ”AaB-6’eren” fik fightet sig til den vigtige 1-1-scoring for bundholdet. AaB var uden profiler som Rasmus Thelander, Kristoffer Pallesen og Allan Sousa – og især sidstnævnte var savnet.

Sousa har tidligere scoret et ultra-vigtigt mål på straffespark og sådan et var AaB tæt på at få i overtiden, men et VAR-gennemsyn fandt et offside i opstillet og derfor ingen straffespark i den situation, hvorved kampen sluttede 1-1.

OB jagtede i kampen point til duellen med FCM om den eftertragtede mulighed for europæisk fodbold til næste sæson, men de endte med at skuffe de over 10.000 tilskuere, der var på Nature Energy Park denne solbeskinnede aften. Det sluttede med et remis, hvilket nordjyderne kunne bruge til mere end fynboerne, da de med det ene point kom over nedrykningsstregen.