Det læser de besøgende på INDKAST lige nu

Torsten Brix

Frank Lampard – Bridge Builder

Chelsea-legenden oplever “Deja Blue”…
For blot 800 dage siden blev Frank Lampard fyret lige inden, at han skulle møde Wolverhampton i Premier League og derudover ventede der en vigtig Champions League-kamp for Chelsea… nu er han tilbage og første møde er imod Wolverhampton og derefter venter Real Madrid i Champions League. Rent Deja-vu for Chelsea-legenden, der er tilbage i den kriseramte klub, som han elsker så højt.

Med placeringen midt i Premier League og deres aktuelle form er der dog ikke de store forventninger til Lampard i denne sæson – og kontrakten udløber til sommer. Det vil næsten kræve et mindre mirakel, hvis Lampard skal genrejse klubben på den korte tid og resultatmæssigt skal han vel i Champions League-finalen for at imponere klubben, der har for vane ikke at have meget tålmodighed med deres managere. Den mission virker næsten urealistisk, da Chelsea er i en skidt forfatning. Her er Lampards ”To Do-liste”:


Få lavet nogle flere mål
I sidste kamp kom Chelsea til et hav af chancer imod Liverpool, men hvem skal sparke bolden ind? Under Graham Potter er Chelsea blevet fuldstædig tandløse offensivt og manglen på en ”9’er” er enorm. Den dyrt indkøbte Kai Havertz er ikke løsningen, hvilket de syv Premier League-mål i 28 kampe også viser, men det er den aldrende Pierre-Emerick Aubameyang så absolut heller ikke. Chelseas mangel på denne plads bliver endnu mere underlig, når Romelu Lukaku er udlejet til Inter og de solgte den målfarlige Tammy Abraham til Roma i 2021 for blot 350 millioner kroner. Sidenhen har Chelsea købt voldsomt ind til offensiven – blot ikke en central angriber. Mykhaylo Mudryk og Raheem Sterling er købt til klubben og João Félix er lejet i Atletico Madrid – men det har ikke hjulpet, og dette skal Lampard have ændret nu.


Overfyldt omklædningsrum
Det er ikke kun i offensiven, at Chelsea har købt voldsomt ind. Alene i denne sæson er spillere som Enzo Fernández, Wesley Fofana, Marc Cucurella og Kalidou Koulibaly også kommet til. Dette gør, at truppen er voldsom stor og mange store fodboldnavne kommer ikke til at spille i dette forår. Det gør, at Lampard skal styre en masse store ego’er uden spilletid, hvilket er en ret stor opgave. Det er åbenlyst, at mange spillere skal forlade Chelsea til sommer som César Azpilicueta, Ruben Loftus-Cheek, Christian Pulisic, Hakim Ziyech og Aubameyang – men hvilken stemning laver de i truppen, inden de smækker med døren?


Få gang i Mount og N’Golo
Forleden spillede N’Golo Kante for første gang siden august og hans betydning for London-holdet kan næsten ikke overdrives. Det er slet ikke til at se, at han har rundet 31 år, og Chelsea burde skynde sig at få lavet en ny kontrakt med midtbaneslideren, der har kontraktudløb til sommer. Udover Kante virker det også til, at Chelsea bare spiller bedre, når Mason Mount er med. Lampard havde en stor betydning for Mount udvikling, da de var i Derby og senere i Chelsea. Kan de finde sammen igen?Money can buy you love
Sådan har nogle af skiltene været fra Chelsea-fansene til deres nye klubejer og andre har direkte sendt hilsner til den tidligere russiske ejer Roman Abramovich. Fansene er presset i Chelsea, men de nye ejere var smarte, da de ansatte klublegenden Lampard. Han skal forsøge at vende udviklingen på ”Bro’en”, men også stemningen. Lampard har altid haft en forkærlighed for klubbens egne unge spillere og flere af dem kan måske skabe en større samhørighed på hjemmebanen.


Lampard var selv en del af Chelsea-truppen, da Abramovich kom til i 2012, og oplevede også, hvordan Roberto Di Matteo blev fyret, selvom han klarede sig imponerende i Champions League – nu kan han meget vel gøre noget lignende i dette forår. Han har slået fast, at han gerne vil være en permanent løsning efter sommerferien, men han vil opleve hård konkurrence fra den tidligere spanske landstræner Luis Enrique, der har haft samtaler med Chelsea-ledelsen, og den fyrede Bayern München-træner Julian Nagelsmann, der rygtes voldsomt til Chelsea.

Chelsea-fansene elsker Lampard, og det er hans største styrke i den kommende tid, men et stort arbejde venter. Men gad vide, hvem klubejer Todd Boehly holder af? Hvem Lampard elsker, er der vist ikke nogen tvivl om… han vil så gerne genopbygge ”Bro’en” igen!
MEST LÆSTE - SPORTSNYHEDER

SENESTE SPORTSNYHEDER