Det læser brugerne på INDKAST lige nu

Torsten Brix

Tyskere købte sig ind – i AaB

Gigantiske ændringer på vej i den nordjyske Superliga-klub…
Siden efteråret har AaB - efter fyringen af Andre Inge Olsen - ikke haft en sportsdirektør og nu kan Indkast.dk afsløre, at den nordjyske klub er tæt på at give en rolle til den 62-årige tysker Bernhard Peters – dog ikke som sportsdirektør. Peters var igennem mange år chef for det succesfyldte akademi i Hoffenheim, men har også været sportsdirektør i storklubben HSV. Peters får en rolle i fremtiden i AaB og han har desuden været konsulent i firmaet BPTC, hvor han undersøger og rådgiver de potentielle tyske investorer, som er i gang med at købe sig ind i AaB.

Ifølge Indkast.dks kilder skulle der i denne uge være voldsom aktivitet – altså at tyske investorer køber voldsomt ind i AaB. I efteråret blev den tidligere Premier League-spiller og også tysker Thomas Hitzlsperger rygtet til AaB som sportsdirektør, efter han blev spottet til en AaB-kamp med direktør Thomas Bælum, men ifølge Indkast.dks kilder blev denne løsning for dyr for den nordjyske Superliga-klub.


Sådan skrev Indkast.dk tidligere på ugen i artiklen - Tyskere køber sig ind i AaB og torsdag morgen kom nyheden så frem, da Superliga-klubben udsendte en pressemeddelelse, hvori der blandt andet står:

- Sports Strategy Excellence 22 (”SSE22”) med base i Hamburg vil ved en forestående aktieemission erhverve ca. 20 procent af aktierne i Aalborg Boldspilklub A/S. Derudover har nuværende storaktionærer som i dag repræsenter i alt 74 procent af aktiekapitalen og stemmerne i AaB (”Nuværende Storaktionærer”) indvilliget i, (i) at der udstedes warrants til en pris per aktie på 44,26 kr. til SSE22 mod et yderligere kapitalindskud på 45.384.000 kr, og (ii) at SSE22 gives mulighed for at yde et ansvarlig lån på 14.136.000 kr., eller udstede yderligere warrants til en pris per aktie på 44,26 kr. mod indbetaling af yderligere 14.136.000 kr.

- SSE22 er en virksomhed, der ledes af af Thomas Hitzlsperger, Bernhard Peters, Joachim Hilke, Ole Jan Kappmeier, Finn Meinecke og Jan Peters. De seks tyskere har skabt SSE22 med det formål at investere i og bidrage til at udvikle AaB sportsligt og strategisk.


MEST LÆSTE - SPORTSNYHEDER

SENESTE SPORTSNYHEDER