Fodbold nyheder

Danmark: Superligaen
FT
2 - 1
(1 - 0)
FC København
Viborg
H. Haraldsson (13), M. Daramy (66)
N. Mortimer Moreno (70)

FCK ånder FCN i nakken efter sejr mod Viborg

Af Tobias Bundgaard Christensen

Søndag eftermiddag skulle den store kabale om mesterskabsspillet i Superligaen afgøres. For FC København og Viborg FF var mesterskabspillet allerede sikret inden 22. spillerunde. Derfor var blikket rettet mod førstepladsen i denne kamp.
Article image
Et formstærkt FCK-mandskab tog imod Viborg FF i et udsolgt Parken. Selvom FCK´s fans på Sektion 12 havde fået besked på ikke at hoppe, gjorde det ikke noget ved stemningen. Viborgs fans havde taget den lange tur fra Viborg, og fyldte udebaneafsnittet op. Rammerne var dermed på plads til et yderst underholdende topbrag.


Efter 13 minutters spilletid forærede målvogteren, Lucas Lund, bolden til Hákon Haraldsson, som lobbede den over Lund og ind i netmaskerne. Dermed stod det 1-0 til FC København efter en katastrofal målmandsfejl. Det var nok ikke, hvad målvogteren havde ønsket sig på sin fødselsdag, hvor han fyldte 23.

Få minutter efter kom der lidt skår i glæden for københavnerne. Diogo Goncalves måtte lade sig udskifte med en skade, som han pådrog sig i en tackling i starten af kampen. Ind kom Jordan Larsson. Lidt senere var det en Viborg-spiller der måtte lade sig udskifte. I en hovedstødsduel med Denis Vavro fik Mads Søndergaard en arm i hovedet. Dermed skulle Magnus Westergaard ind på en i forvejen svækket midtbane for Viborg-mandskabet. Her havde man nemlig ikke kaptajnen Jeppe Grønning til rådighed, da han var karantæneramt efter for mange gule kort.

Udover 1-0-målet og et forsøg på overliggeren fra Viborgs Clint Leemans, bød 1. halvleg ikke på flere store højdepunkter. Begge hold havde problemer med at få spillet til at flyde, især når man kom op på modstanderens banehalvdel.

I det 65. minut kom 2-0-målet til FCK fra en lidt mærkværdig situation. Hvad der mest lignede et indlæg fra kanten af feltet fra Mohammed Daramy, endte med at sejle ind i netmaskerne via stolpen. Målet kom efter komplet dominans fra FCK-mandskabet, der kontrollerede boldbesiddelsen.

Kort efter fik VFF på overraskende vis reduceret til 2-1. Nils Mortimer trak ind til sit venstreben fra højre side, og trykkede af mod det korte hjørne. En afretning fra Davit Khocholava sendte bolden i nettet. Efter en mindre underholdende start på kampen kom der alligevel spænding mod slutningen af kampen.


Mere blev det dog ikke til for VFF, som aldrig kom helt tæt på udligningen. Dermed fortsatte FCK den gode stime, som længe så ud til at sende dem op på førstepladsen. Det skete dog ikke, da FC Nordsjælland besejrede Brøndby IF i de sidste minutter. FCK ligger nu kun et point efter FC Nordsjælland, inden mesterskabsspillet går i gang.

Relaterede artikler

Optakt

Fodbold nyheder

Magasin-artikler

Profiler

Ledere

Statistik