T. Adamsen (29), O. Sonne (60), A. Rasmussen (85)
S. Gartenmann (14), G. Isaksen (45), G. Isaksen (75)
Anders Mathiasen

SIF og FCM delte i porten - og endte udenfor top-6

Grundspillet skulle afgøres denne søndag eftermiddag, hvor alle rundens kampe blev fløjtet op kl. 15:00. På JYSK Park i Silkeborg tog hjemmeholdet imod lokalrivalerne fra FC Midtjylland i en direkte kamp om at nå top-6 - en kamp som hele fem hold i øvrigt var en del af. Begge hold skulle jagte sejren, så der var lagt op til en fremragende kamp i Søhøjlandet søndag eftermiddag.
Efter en god start af hjemmeholdet, der hurtigt satte sig på spillet og kom frem til flere gode muligheder for at score kampens første mål, var det i stedet gæsterne fra FC Midtjylland der skulle åbne scoringen på JYSK Park. Det var forsvarsspilleren Stefan Gartenmann, der på et langt indkast, kunne heade bolden ind forbi en chanceløs Nicolai Larsen i SIF-målet. 0-1 stod der dermed på JYSK Park til stor ærgrelse for de mange SIF-fans, der havde set deres hold være klart bedst i kampens indledning.

Efter en halv times spil fik hjemmeholdet fra Silkeborg bragt balance i regnskabet, da Tonni Adamsen udlignede til 1-1. Lukas Engel smed i første omgang bolden ind til en fri Søren Tengstedt, der lagde bolden til rette for Tonni Adamsen helt alene med målmanden. Herfra kunne Adamsen heade bolden ind forbi Jonas Lössl i FCM-målet. I første omgang blev der fløjtet offside på Søren Tengstedt, men ved nærmere eftersyn var det tydeligt, at der ikke var offside. Der stod dermed 1-1 på JYSK Park.

Selvom det længe lignede, at pausestillingen ville være 1-1, var det ikke tilfældet, da dommeren fløjtede til pause efter de to minutters tillægstid. Efter længere tids klumpspil i SIF-feltet fik Aral Simsir til sidst smidt bolden ind bag Nicolai Larsen. Stik mod spil og chancer var det altså udeholdet, der var kommet foran - nok engang. 1-2 stod der dermed i Silkeborg, hvilket også betød, at FCM på nuværende tidspunkt besad den eftertragtede sjetteplads.

15 minutter inde i 2. halvleg lykkedes det Silkeborg IF at udligne til 2-2. SIF-mandskabet kombinerede sig fornemt igennem FCM-forsvaret med hurtige førstegangsberøringer, hvorefter bolden endte hos Lukas Engel på venstre-backen, der hurtigt og knastørt sendte bolden ind til sin back-kollega Oliver Sonne, der kom stormende i den modsatte side. Sonne satte bolden op i krydset med den største selvfølgelighed, og der stod dermed 2-2 på JYSK Park i Silkeborg.

Med et kvarter tilbage fik FC Midtjylland nok engang bragt sig foran. Denne gang var det Gustav Isaksen, der efter en stor fejl af SIF-forsvarsspilleren Joel Felix, kunne bringe FCM på 2-3. Med et kvarter tilbage så det pludselig svært ud for Silkeborg, der som minimum skulle bruge en uafgjort for at holde håbet om top-6 i live, mens FC Midtjylland var afhængig af, at enten FC Nordsjælland vandt eller, at Randers ikke fik mere end et enkelt point med fra Aalborg.

For at det ikke skal være løgn fik vi endnu et comeback fra hjemmeholdet denne søndag eftermiddag. Det skete da netop indskiftede Alexander Lind akrobatisk på et saksespark efter et hjørnespark udlignede for hjemmeholdet til 3-3. Det var i sandhed en kamp, som gav de mange tilskuere på JYSK Park alt det drama, man kunne have håbet på. 3-3 stod der med fire minutter tilbage i Silkeborg.

I dommerens tillægstid troede FC Midtjylland, at de fik bragt sig foran, men bedst som midtjyderne skulle til at give bolden op, indikerede dommeren, at der muligvis var offside i opspillet. Det viste sig, at der var offside, og målet blev dermed underkendt. Mere skete der ikke på JYSK Park, og kampen endte derfor 3-3. Dette betød også, at både Silkeborg og FC Midtjylland ender udenfor top-6, mens Brøndby IF og Randers FC tager de sidste pladser.