Daniel Fisker

La Liga-præsident: Chelsea snyder!

La Liga-præsidenten Javier Tebas er langtfra begejstret for Chelseas januar-forbrug.
Chelsea havde et på mange måder ekstraordinært januar-transfervindue, hvor ”The Blues” brugte mere end 2,7 milliarder kroner på nye spillere. Et så stort forbrug af transfermidler kunne have bragt Chelsea på kollisionskurs med Financial Fair Play-reglerne, men London-klubben har tilsyneladende klaret skærene ved at udstyre Enzo Fernandez, Mykhaylo Mudryk og Benoit Badiashile med kontrakter, der holder de nye profiler i det nordlige London indtil 2030 og 2031.

La Liga-præsidenten Javier Tebas skyder dog med skarpt i retning af Chelsea og deres voluminøse januar-forbrug og taktikken med at sprede de store transfersummer ud over ekstraordinært lange spillerkontrakter.

- Chelsea snyder helt klart, når de henter spillere på otte eller ni år lange kontrakter.

Finanseksperten Kevin Maguire mener dog, at Chelsea – på trods af de lange kontrakter – bevæger sig indenfor Financial Fair Play-reglernes rammer, udtaler Javier Tebas ifølge Daily Star.

- Det, Chelsea har besluttet sig for at gøre, er at sprede prisen på spillerne ud ved at udstyre dem med meget lange kontrakter, udtaler Kevin Maguire ifølge Sky Sports.

- Ved at hente Mykhailo Mudryk på en otte et halvt år lang kontrakt, så tager man – af hensyn til regnskabet og Financial Fair Play – transfersummen på 750 millioner koner og fordeler den på otte et halvt år, så det bliver lige over 85 millioner kroner om året.

- Det lader til at være den strategi, som Chelsea har implementeret i løbet af de seneste par transfervinduer.

- Tebas’ angreb på Chelsea er et forsøg på at rydde op i Barcelona-rodet i sin egen baggård, efter La Liga-giganterne blev sigtet for at betale kampdommere.

Chelsea må foreløbig tage til takke med 10. pladsen i Premier League, hvorfor de mange – og dyre – januar-køb endnu ikke har udrettet mirakler. ”The Blues” har dog vundet de seneste to Premier League-opgør, inden de lørdag aften tager imod nedrykningstruede Everton på Stamford Bridge.